Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών : “Η Ελλάδα με τρόπο που θυμίζει τις πρακτικές των Ναζί…”

0 σχόλια Share:

Απάντηση του Χαμι Ακσοι- εκπρόσωπου του υπουργείου Εξωτερικών σε ερώτημα σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας στα social media. 14 Μαρτίου 2020

Οι δηλώσεις που έκανε σήμερα στα social media ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δένδιας, είναι μία απτή απόδειξη της ασυνεπούς, παράνομης και απάνθρωπης πολιτικής που ακολουθεί αυτή η χώρα.
Η Ελλάδα η οποία δεν φέρεται σαν σε ανθρώπους αλλά σαν σε εχθρούς στους πρόσφυγες που φτάνουν στην πύλη της, η οποία ρίχνει αέρια, σφαίρες και φυτοφάρμακο  σε γυναίκες και παιδιά και η οποία παίρνει τα χρήματα και τα πράγματα τους και με τρόπο που θυμίζει τις πρακτικές των Ναζί, τους στέλνει πίσω στη χώρα μας, με αυτά τα ντροπιαστικά για την ανθρωπότητα μέτρα δεν προστατεύει τα σύνορα της ΕΕ όπως υποστηρίζει, αλλά το αντίθετο, καταπατά όλες τις αρχές και τις αξίες της.
………
Η πραγματική πηγή των προβλημάτων στην περιοχή μας είναι ότι η Ελλάδα που αδυνατεί να προσεγγίσει τα θέματα με ανθρωπιστική σκοπιά, χρησιμοποιεί την ΕΕ για τους πρόσφυγες για τα βραχυπρόθεσμα πολιτικά της συμφέροντα.
Ο υπουργός Δένδιας και στο θέμα της Λιβύης είναι σε λάθος δρόμο. Διότι η Ελλάδα κατά παραβίαση του διεθνούς δικαίου με τους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς της  περί θαλάσσιας δικαιοδοσίας, δεν παραβιάζει μόνο τα δικαιώματα  της Τουρκίας αλλά και της Λιβύης. Το μνημόνιο συνεργασίας που συνάψαμε με τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, είναι προς όφελος όχι ενός συγκεκριμένου τμήματος στη Λιβύη αλλά προς όφελος όλου του λαού της. Η Ελλάδα αν έχει κάποια ενόχληση αντί να μιλά από πίσω μας, πρέπει να κάτσει στο τραπέζι και να μιλήσει με εμάς και τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης.
Διπλοπρόσωπος είναι ο ίδιος, ο οποίος αναγνωρίζει τη μειονότητα στην Αλβανία ως ελληνική εθνική μειονότητα ενώ την τουρκική μειονότητα στη χώρα του δεν την λέει η τουρκική. Ο Δένδιας σε αυτό το θέμα προφανώς δεν θέλει να θυμάται πως  η Ελλάδα καταδικάστηκε στο ΕΔΑΔ.
……”

http://www.mfa.gov.tr/sc_-17_-yunanistan-db-nin-aciklamalari-hk-sc.tr.mfa

14/3/2020

Σχ. : Τι κρίμα δεν μπορέσαμε να γίνουμε ανθρωπιστές σαν την Τουρκία… Άλλωστε για αυτό ακριβώς είναι διάσημη η Τουρκία ανά τους αιώνες. Για τον ανθρωπισμό της… Τον ένιωσαν στο πετσί τους Ασύριοι, Έλληνες, Αρμένιοι και Κούρδοι…

Να και μερικές από τις δηλώσεις Δένδια που ενόχλησαν τους Τούρκους (ξύδι…)

Nikos Dendias

Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, πάντοτε όμως με δεδομένο ότι θα συμμορφωθεί με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και την τεθείσα αιρεσιμότητα. Δυστυχώς, το πρόσφατο νομοσχέδιο για το περιουσιακό δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, η δουλειά της διπλωματίας είναι να εργάζεται για να αποφευχθεί. Σε κάθε περίπτωση, η χώρα είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο. Η ετοιμότητά μας, που φάνηκε και στον Έβρο, λειτουργεί αναμφίβολα αποτρεπτικά.
Η προσπάθεια διείσδυσής της στη Λιβύη με την υπογραφή των δύο εξόφθαλμα άκυρων και ανυπόστατων μνημονίων αποτελεί πρώτης τάξης παράδειγμα της επεκτατικής και αναθεωρητικής πολιτικής που ασκεί η Τουρκία, εις βάρος της διεθνούς ειρήνης και της κυριαρχίας τρίτων χωρών.
Και στον Έβρο η Τουρκία επιχείρησε να μας θέσει προ τετελεσμένων, αλλά η αντίδρασή μας υπήρξε σθεναρή και ισχυρή. Δυστυχώς, επιδεικνύει συνέπεια ως προς την αποσταθεροποιητική της συμπεριφορά σχεδόν στο σύνολο της περιμέτρου της.
H κατάσταση στον Έβρο είναι αποτέλεσμα της εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου από την Τουρκία και της ανερυθρίαστης προθυμίας της να χρησιμοποιήσει αθώους προκειμένου να εκβιάσει καταστάσεις και να αποκομίσει πολιτικά και οικονομικά οφέλη
Previous Article

Ο ¨φυτευτός¨ επίτροπος κάνει απολύμανση μόνο στα τζαμιά και όχι σε εκκλησίες και τζεμεβί !

Next Article

Ήρθε ο Γερμανός να μας δώσει μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Λέσβο…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *