Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Στόλτενμπεργκ: ¨Ελλάδα και Τουρκία συνομιλούν καθημερινά στο ΝΑΤΟ¨ ….

No Comments Share:

Ισχυρή στήριξη στο μηχανισμό του ΝΑΤΟ για Τουρκία & Ελλάδα

Ο Γ. Γ. του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ, ανακοίνωσε πως ο μηχανισμός που στήθηκε για την αποτροπή της σύγκρουσης Τουρκίας και Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο έχει την ισχυρή στήριξη των χωρών του ΝΑΤΟ.

……

Ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως οι υπουργοί συμφώνησαν στο να αποφεύγουν εκδηλώσεις και δράσεις που αυξάνουν την ένταση και συνέχισε λέγοντας : ” Οι υπουργοί Αμύνης του ΝΑΤΟ υποστήριξαν σθεναρά αυτόν το μηχανισμό πρόληψης συγκρούσεων στο ΝΑΤΟ, ο οποίος αποσκοπεί στην πρόληψη περιστατικών και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο. Η αποτροπή της απώλειας ζώων σε αέρα και θάλασσα είναι μία βαριά ευθύνη. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το φορτώνουμε μόνο τους καπετάνιους των πλοίων μας και τους πιλότους των αεροπλάνων μας. Εμείς οι πολιτικοί πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για την επίλυση των διαφωνιών μας”.
Ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως ο μηχανισμός αυτός θα μπορούσε να ανοίξει χώρο και για πολιτικές διαπραγματεύσεις και είπε ότι ελπίζει πως οι διερευνητικές συνομιλίες με τις προσπάθειες της Γερμανίας θα ξεκινήσουν και αυτό είναι κάτι που ο μηχανισμός θα το υποστηρίξει. Ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως Τουρκία και Ελλάδα έδειξαν ευελιξία και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ίδρυση ενός τέτοιου μηχανισμού…..

….

Ο Στόλτενμπεργκ είπε: “Τουρκία και Ελλάδα συνομιλούν σε καθημερινή βάση στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ. Αποτελεί πλεονέκτημα του ΝΑΤΟ το να παρέχει μία πλατφόρμα για τους συμμάχους να συναντιούνται και να μιλούν σε καθημερινή βάση. Υπάρχουν διαφωνίες και διαφορές. Και αυτά συζητήθηκαν στη σημερινή υπουργική συνάντηση. Υπήρξε μεγάλη υποστήριξη για τον μηχανισμό πρόληψης των συγκρούσεων, για τον διάλογο, την μείωση της έντασης και για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε αυτόν το μηχανισμό στο ΝΑΤΟ.

……

Ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε επίσης, πως προσδοκεί από την Τουρκία, να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για τη μείωση της έντασης στην περιοχή του Καραμπάχ. Απαντώντας σε μία ερώτηση σχετικά με την απόσυρση της Τουρκίας από σημεία παρατήρησης στην περιοχή της Ιντλίμπ, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε : “Eίμαστε ένα κομμάτι του αγώνα ενάντια στην ISIS. Παρέχουμε εκπαίδευση στο Ιράκ. Η Τουρκία είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στον αγώνα ενάντια στην ISIS, αλλά το ΝΑΤΟ δεν βρίσκεται στην περιοχή της Συρίας”.

https://www.aa.com.tr/tr/dunya/natoda-turkiye-yunanistan-mekanizmasina-guclu-destek/2015666

22/10/2020

Σχ. : Λόγια, λόγια, λόγια… Όπως ακριβώς το είχε πει ο Μακρόν. ¨Το ΝΑΤΟ είναι εγκεφαλικά νεκρό¨. Διότι τι έχει προσφέρει αυτός ο καθημερινός ελληνοτουρκικός διάλογος εκεί; 

Ωραίο και το άλλο το αστείο του :¨Η Τουρκία είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στον αγώνα ενάντια στην ISIS¨…. Αν δεν υπήρχε Τουρκία δεν θα υπήρχε ISIS…

Previous Article

Τούρκοι δεσμοφύλακες σκότωσαν στο ξύλο τον Κούρδο κρατούμενο Σερκάν Τουμάι…

Next Article

Αστυνομική έφοδος στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος στο Ντιγιαρμπακίρ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *