Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Στόλτενμπεργκ: ¨Δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία ακόμη μεταξύ των δύο πλευρών¨

0 σχόλια Share:

Δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ, σχετικά με το θέμα του μηχανισμού αποτροπής σύρραξης Τουρκίας-Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε πως στο ΝΑΤΟ έχουν αρχίσει οι τεχνικές συνομιλίες αλλά ακόμα δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ έκανε δήλωση προς τον τύπο, μετά από τη σύνοδο σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ . Όταν του υπενθύμισαν πως η Ελλάδα διέψευσε την ανακοίνωση που είχε κάνει ο ίδιος σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας για έναρξη συνομιλιών, εκείνος δήλωσε τα εξής :

“Μετά από συνομιλία που είχαμε τους ηγέτες της Τουρκίας και της Ελλάδας, οι τεχνικές επιτροπές των δύο συμμαχικών χωρών συναντήθηκαν εδώ. Σκοπός των συνομιλιών αυτών ήταν η σύσταση μηχανισμού αποτροπής στρατιωτικής σύρραξης. Δεν έχει ακόμα επιτευχθεί συμφωνία για τη μείωση του κινδύνου ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν πρόκειται για διαπραγματεύσεις Τουρκίας-Ελλάδας σχετικά με τις διαφωνίες τους, αλλά για τεχνικές διαπραγμάτευσης. Πρόκειται για εργασίες που θα συμπληρώσουν τις προσπάθειες πολιτικής διαμεσολάβησης υπό την ηγεσία της Γερμανίας.

Η Γερμανία επιθυμεί να μειώσει την ένταση

Ο Στόλτενμπεργκ σε δήλωσή του σχετικά με τις λεπτομέρειες των τεχνικών συνομιλιών δήλωσε: “Είναι πολύ σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ αυτών των τεχνικών διαπραγματεύσεων και των διαπραγματεύσεων που πρόκειται να διεξαχθούν υπό τη διαμεσολάβηση της Γερμανίας.Όπως συνέβη και στην συνομιλία μου με τη Μέρκελ στο Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα, οι εργασίες της Γερμανίας κατατείνουν στο να επισημάνουν το πρόβλημα ανάμεσα στις δύο πλευρές στην Ανατολική Μεσόγειο και να μειώσουν την ένταση. Εγώ στηρίζω αυτές τις εργασίες αλλά πρόκειται για εργασίες της Γερμανίας. Αυτό που θέλει να κάνει το ΝΑΤΟ είναι να επιλύσει την σύγκρουση και να αναπτύξει μηχανισμούς προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία ακόμη μεταξύ των δύο πλευρών”.

https://www.sondakika.com/haber/haber-nato-genel-sekteri-stoltenberg-ten-dogu-akdeniz-13571622/

4/9/2020

Previous Article

Υποχρεωμένοι ΝΟΜΙΚΑ να μεταδώσουν πληροφορίες στην ΜΙΤ οι κρατικοί δημοσιογράφοι !

Next Article

Υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου: ¨Η Ελλάδα λέει ψέματα¨….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *