Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΕΣ

No Comments Share:

 

11/1/2018, Σχετικά με τον νόμο σχετικά με τις αρμοδιοτητες της σαρίας που ψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο της Ελλάδας

Το Κοινοβούλιο της Ελλάδας στις 9 Ιανουαρίου ψήφισε νόμο με τον οποίο καθιστά διακριτή την χρήση των αρμοδιοτήτων της σαρίας για την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης και δυνατή την χρήση του Αστικού Δικαίου σε περίπτωση διαφωνίας των μερών.

Οι αρχές της Ελλάδας όπως έχουν κάνει και σε άλλες περιπτώσεις που παρενέβησαν στα πεδία καθηκόντων των εκλεγμένων μουφτήδων, έτσι και σε αυτόν τον νόμο δεν συμβουλεύτηκαν τους εκλεγμένους μουφτήδες.

Ο συγκεκριμένος νόμος ετοιμάστηκε μετά από προσφυγή που έκανε στο ΕΔΑΔ μια Δυτικοθρακιώτισσα ομογενής μας. Περιμένουμε από την Ελλάδα την εφαρμογή χωρίς διακρίσεις και των άλλων αποφάσεων του ΕΔΑΔ και στα πλαίσια αυτά, την αδειοδότηση των μειονοτικών συλλόγων χωρίς προφάσεις σχετικές με την ονομασία τους.

Με θλίψη παρακολουθούμε πως η Ελλάδα που δεν αναγνωρίζει τους εκλεγμένους μουφτήδες της τουρκικής μειονότητας, αυξάνει την σε βάρος τους πίεση με την διεξαγωγή ποινικών ερευνών εναντίον τους.

Επιθυμούμε να θυμίσουμε πως στο παρελθόν το ΕΔΑΔ καταδίκασε 5 φορές την Ελλάδα σε δικές σχετικά με αντιποιηση αρχής κατά των μουφτήδων. Για αυτό τον λόγο  προσδοκούμε η Ελλάδα να πα΄ρει μαθήματα από το παρελθόν και να τερματίσει την νομική πίεση κατά των εκλεγμένων μουφτήδων.

http://www.mfa.gov.tr/no_-9_-yunanistan-parlamentosunun-kabul-ettigi-seri-yetkilere-iliskin-yasa-hk.tr.mfa

11/1/2017

Σχ: Τα δηλώνει αυτά μια χώρα που έχει ΧΙΛΙΑΔΕΣ πολιτικούς κρατούμενους και στην οποία μόλις προχτές γερμανικό δικαστήριο αρνήθηκε να εκδώσει ακόμη και τζιαντιστές, με την λογική πως στην Τουρκία έχει καταρρεύσει το σύστημα απονομής δικαιοσύνης…

Previous Article

H ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ YTB ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ KAI OI ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ

Next Article

Στα παπούτσια του Κοτζιά, με ελληνική ψυχή και κοινό νου

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *