Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΟΥΕΖΖΙΝΟΓΛΟΥ: ¨ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ 80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ¨

0 σχόλια Share:

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επισκέφτηκε την Δυτική Θράκη, το χωριό Λύκειο έγραψε ιστορία !

O πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ στις 19 Ιουνίου επισκέφτηκε την Αθήνα. Τις απογευματινές ώρες της ίδιας μέρας ήρθε στην Δυτική Θράκη και συναντήθηκε με ομογενείς στο τζαμί της συνοικίας Κιρμαχαλλέ της Κομοτηνής. Επισκέφτηκε τον πρόξενο Κομοτηνής Αλή Ριζά Ακιντζί και συναντήθηκε με μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής. Στην συνέχεια της επίσκεψης του ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ, μετείχε σε ιφτάρ που παρέθεσε προς τιμήν του ο κόσμος του χωριού Λύκειο του δήμου Αρριανων. Τον Γιλντιρίμ τον υποδέχτηκαν στην πλατεία του χωριού, μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής μαζί με μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής Λυκείου και κορίτσια με παραδοσιακές στολές που κρατούσαν λουλούδια. Πριν από το ιφτάρ η παιδική χορωδία ύμνων  του Λυκείου προσέφερε συγκινητικές στιγμές.

Η Δυτική Θράκη μετά από την επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Ταγίπ Ερντογάν το 2004 στην Κομοτηνή, πρώτη φορά είδε τόσο πλήθος. Πρώτη φορά ένας Τούρκος πρωθυπουργός μετείχε σε ιφτάρ στην Δυτική Θράκη. Και αυτή η τιμή καταγράφηκε στο χωριό Λύκειο!  Παρά το ότι συχνά έβρεχε περίπου 7-8 χιλιάδες άτομα συνέρευσαν και δημιουργήθηκε  συνωστισμός ! Στην εκδήλωση ως αποτέλεσμα των υπηρεσιών των νέων του χωριού Λύκειο, οι μουσαφίρηδες φιλοξενήθηκαν με υπέροχο τρόπο.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μεχμέτ Μουεζζίνογλου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Επικοινωνιών Αχμέτ Αρσλάν, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου, ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί, ο Γενικός Υποδιευθυντής του TRT Ιμπραήμ Ερέν, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αμπντουλλάχ Ερέν, ο πρώην πρεσβευτής στην Αθήνα Κερίμ ουράς, ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζί –Προύσσας Μουσταφά Ντουντάρ και ο δήμαρχος Ιψάλων Μεχμέτ Κερμάν.

Δίπλα στην επιτροπή από την Τουρκία, στους επισήμους βρισκόταν οι βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο δήμαρχος Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ, ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί, o δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καμπζά, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής και εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο Αχμέτ Τζαμπάζ Χασάν-πατέρας του μάρτυρα Μουσταφά Τζαμπάζ, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο επιχειρηματίας Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ, η επίτιμη πρόεδρος του DEB Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ, ο αντιπεριφερειάρχης Αν, Μακεδονίας & Θράκης Αχμέτ Ιμπράμ, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ και πρώην βουλευτής  Αχμέτ Χατζηοσμάν, πρόεδροι συλλόγων από Τουρκία και Ελλάδα, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και πρόεδροι συλλόγων και φορέων.

Μετά από το ιφτάρ έγιναν οι εξής ομιλίες:

…………………

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δρ, Μεχμέτ Μουεζζίνογλου :  

Αξιότιμε πρωθυπουργέ μου, αξιότιμη κυρία, πολύτιμοι φίλοι υπουργοί, πολύτιμοι βουλευτές των κοινοβουλίων Ελλάδας και Τουρκίας,

……………….

Εγώ είμαι παιδί αυτών των εδαφών. Η παιδική μου ηλικία στους δρόμους αυτών των χωριών. Οι δρόμοι αυτοί, τα χωριά, η Δυτική Θράκη συνέβαλε πολύ σημαντικά στην σημερινή μου εξέλιξη. Για αυτό τον λόγο θέλω να πως μερικές κουβέντες στους νέους μας που βρίσκονται εδώ. Στηρίξτε την κουλτούρα αυτών των δρόμων. Στηρίξτε αυτή την κουλτούρα Δυτικής Θράκης και στηρίξτε την κουλτούρα να είσαι Δυτικοθρακιώτης. Εμείς από την μια με τα χαρακτηριστικά των μουσουλμάνων και από την άλλη και από την άλλη ως μέλη του τουρκικού έθνους και του πολιτισμού που ανήκει στο τουρκικό έθνος, εάν κάνετε ένα ισχυρό ταξίδι με ένα σκέλος τις εθνικές μας αξίες και το άλλο τις πνευματικές μας αξίες, να μην έχετε καμιά αμφιβολία πως ανάλογα ισχυρό και φωτεινό θα είναι και το μέλλον της Δυτικής Θράκης. Για αυτούς τους λόγους η συμβολή της Δυτικής Θράκης και των Δυτικοθρακιωτών συμπολιτών μου στην σημερινή μου εξέλιξη υπήρξε μεγάλη. Τους αισθάνομαι μόνιμα γείτονες μου και μόνιμα υπεύθυνος για αυτούς.

………………………

Εμείς οι άνθρωποι της Δυτικής Θράκης ποτέ δεν κάνουμε λάθη. Ούτε προς την χώρα ούτε προς την πατριδα. Δεν κάνουν λάθη έναντι των εδαφών στα οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Αλλά και ποτέ δεν κάνουν πίσω στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και δεν αλλάζουν γνώμη για αυτά.

Τον να έχουν οι Δυτικοθρακιώτες στην Ελλάδα-μια χώρα μέλλος της Ε.Ε. μια αντιμετώπιση πολίτη β΄ κατηγορίας στα θέματα του δικαιώματος εκπαίδευσης, των εκλεγμένων μουφτήδων ή και σε οικονομικό επίπεδο, είναι κάτι που το αντιμετωπίζουν με θλίψη. Για αυτό τον λόγο και εκείνοι επιθυμούν όπως και οι άνω από 10 εκ. Έλληνες πολίτες περήφανα να μπορούν να βλέπουν το μέλλον με ελπίδα και εμπιστοσύνη. Εμείς ως μητέρα πατρίδα επιθυμούμε και ζητάμε οι εδώ Δυτικοθρακιώτες συμπολίτες μας, ως Έλληνες πολίτες να βλέπουν με ελπίδα και εμπιστοσύνη το μέλλον τους.  Αλλά να μην ξεχνάνε ποτέ το εξής, δίπλα στις ελπίδες τους υπάρχει η στήριξη του ισχυρού τουρκικού έθνους των 80 εκ. ανθρώπων. Υπάρχει η εμπιστοσύνη του ισχυρού κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας.   

…………………………

………………………..

http://rodopruzgari.com/component/k2/item/6833-t%C3%BCrkiye-ba%C5%9Fbakan%C4%B1-say%C4%B1n-binali-y%C4%B1ld%C4%B1r%C4%B1m-bat%C4%B1-trakya%E2%80%99y%C4%B1-ziyaret-etti,-kurcal%C4%B1-k%C3%B6y%C3%BC-tarih-yazd%C4%B1.html

20/6/2017

Previous Article

ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Next Article

ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΣTH ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΕΠEΙΔΗ ΦΟΡΟΥΣΕ ΣΟΡΤΣ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *