Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ Ο ΜΟΥΕΖΖΙΝΟΓΛΟΥ ;

No Comments Share:

Δηλώσεις υπουργού Υγείας Μουεζζίνογλου 

Ο υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου δήλωσε : Είμαστε φορείς ενός πολύ σημαντικού πολιτισμού που έρχεται από το ιστορικό παρελθόν και έχουμε αναλάβει αυτήν την αποστολή¨.

Ο Μουεζζίνογλου μιλώντας κατά την 24η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, είπε πως για να καταστούν οι σύλλογοι των Τούρκων Δυτικής Θράκης πιο ισχυροί, χρειάζεται συνεργασία, ένωση ψυχών και δυνάμεων, και πως έτσι θα διανύσουν μεγάλη απόσταση.

 Ο Μουεζζίνογλου είπε πως κατά καιρούς βρίσκει μια έλλειψη που τον στεναχωρεί και πρόσθεσε : ¨Για να ενδυναμώσουμε το πνεύμα αυτού του αγώνα, πρέπει οπωσδήποτε να εντάξουμε πιο δυναμικά μέσα σε αυτόν τους νέους μας, τα παιδιά μας και τις γυναίκες μας. Είμαστε φορείς ενός πολύ σημαντικού πολιτισμού που έρχεται από το ιστορικό παρελθόν και έχουμε αναλάβει αυτήν την αποστολή. Kαι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μοιράζοντας το με τις συζύγους μας, με τις γυναίκες μας και με τις οικογένειες μας. Εμείς οι άνθρωποι των Βαλκανίων είμαστε γνωστοί για την αντρειοσύνη, την ευσπλαχνία και την σεμνότητα μας. Οι Βαλκάνιοι σχετικά με τους Δυτικοθρακιώτες λένε πως είναι ¨εύσπλαχνοι, γενναίοι, αξιοπρεπείς, κακό δεν κάνουν αλλά είναι κλειστοί στο καβούκι τους¨. Πλέον πρέπει να σπάσουμε το καβούκι μας και μέσα σε ενότητα και ομοψυχία να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι σε αυτό το έθνος, σε αυτή τη χώρα, στο παρελθόν και στο μέλλον μας και να καταστούμε ισχυροί¨.

Ο Μουεζζίνογλου είπε πως ¨Το έθνος αυτό μετά από μια τραυματική περίοδο τραβήχτηκε τόσο πολύ στο καβούκι του που σχεδόν δεν μπόρεσε να σπουδάσει στα πανεπιστήμια του τους 120 χιλιάδες Τούρκους που έμειναν με την συνθήκη της Λοζάννης στην Δυτική Θράκη¨. Συνέχισε λέγοντας τα εξής :

Το έθνος αυτό έμαθε για την Δυτική Θράκη με την απόβαση στην Κύπρο και με τον αείμνηστο Σαδίκ Αχμέτ. Για τους αδερφούς μας στην Βοσνία μάθαμε όταν έγιναν τα γεγονότα εκεί. Αντιληφθήκαμε την ύπαρξη των ομογενών μας με την πίεση σχετικά με τα ονόματα σε βάρος των 2 εκατομμυρίων ομογενών μας στην Βουλγαρία, και με τις επιθέσεις που έγιναν σε βάρος της πίστης, του πολιτισμού τους και των εθνικών τους αξιών στην FYROM και στην Ελλάδα. Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στον κόλπο αρχίσαμε να μιλάμε για την Μοσούλη και το Κερκούκ, αλλά σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο ως τουρκικό έθνος 75 εκατομμυρίων να μιλάμε με ισχυρό τρόπο σχετικά με Βοσνία, Μόσταρ, Σκόπια, Θεσσαλονίκη και Ρόδο. Υπό αυτή την έννοια τα τελευταία 10 χρόνια η Τουρκία κατέστη μια τέτοια μητέρα πατρίδα που άνοιξε σε όλους όσους ήταν στα Βαλκάνια την ψυχή της και την αγκαλιά της, μας είπε ¨ελάτε¨ και μας αγκάλιασε.¨

Ο Μουεζζίνογλου ανέφερε πως η επόμενη περίοδος θα είναι πολύ διαφορετική για τα Βαλκάνια και είπε τα εξής :

¨Το καθήκον μου στην κυβέρνηση δεν είναι μόνο το υπουργείο Υγείας, αλλά και όλα τα προβλήματα αυτών που ζούνε στα Βαλκάνια ή αυτών που από εκεί έχουν έρθει και ζούνε εδώ. Θα υπάρξει ο δυναμισμός, και η ευθύνη για οποιοδήποτε σημείο αφορά την κυβέρνηση, αλλά στην επόμενη περίοδο από την μια θα γίνονται τα καθήκοντα του υπουργείου Υγείας και από την άλλη θα είμαστε μαζί σας. Μαζί με βουλευτές, συλλόγους και δημάρχους, θα είμαστε πιο ισχυροί και αναφορικά με την προστασία των δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων, αλλά και για την ευθύνη και το καθήκον που αναλάβαμε να μεταφέρουμε στο αύριο την νοοτροπία εκείνου του πολιτισμού¨.

 Sondakika.com 24/2/2013

Σχ : Σαν να ζήλεψε τον…Ιμπραήμ Πασά του γνωστού σίριαλ Σουλεϊμάν  ο Μουεζζίνογλου !  

Previous Article

ΣΚΙΤΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ…

Next Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 24Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΒΤΤDD

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *