Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥΕΖΙΝΟΓΛΟΥ : ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΕΔΩ (ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ) ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΚΟΜΜΕΝΟ….

No Comments Share:

¨Αισθανόμαστε υπερήφανοι που είμαστε Τούρκοι και μουσουλμάνοι¨

2

Τελευταία στάση στην Ροδόπη του Καραβανιού της Αφθονίας που 9 χρόνια τώρα οργανώνει ο δήμος Μπαϊράμπασά, ήταν το χωριό Ραγάδα. Στο ιφτάρ μετείχαν χιλιάδες ομογενείς, ενώ η τελετή σφραγίστηκε από την δήλωση του υπουργού Υγείας της T.C. Μεχμέτ Μουεζίνογλου που είπε πως ¨Αισθανόμαστε υπερήφανοι που είμαστε Τούρκοι και μουσουλμάνοι¨.

Στο τραπέζι ιφτάρ που έστησε ο δήμος Μπαϊράμπασά, μετείχαν ο υπουργός Υγείας της T.C. Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο βουλευτής Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου, ο νομάρχης Αδριανούπολης Χασάν Ντουρουέρ, ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο δήμαρχος του Μπαϊράμπασα Ατίλα Αϊντινέρ, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου Αχμέτ Χατζηοσμάν, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσείν Ζεϊμπέκ, οι πρώην βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ και Τσετίν Μάντατζι, ο δήμαρχος των Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο Λεβέντ Αχμέτ, ο πρόεδρος του δημοτικού συνδυασμού Κοινωνικό Κίνημα ¨ Σααντετίν Σακίρ Χουσείν, πρόεδροι συλλόγων Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, κάποιοι αρθρογράφοι από την Τουρκία και χιλιάδες ομογενείς μας.

Η τελετή άρχισε με ανάγνωση Κορανίου από τον πρόεδρο του IRCICA τον Χαλίτ Ερέν. Μετά από το ιφτάρ που έγινε, ο Χαλίτ Ερέν εξέφρασε τα συναισθήματα του και ευχαρίστησε τους μετέχοντες. Ο Ερέν ανέφερε :

¨Η Ραγάδα είναι ένα χωριό στα βουνά της Ροδόπης με 500 χρόνια ιστορίας. Στα 1520 αναφέρεται πως ήταν ένα χωριό νομάδων με τρία σπίτια. Για αιώνες αυτά τα βουνά και οι πεδιάδες αντιλαλούν την περιπέτεια, την μακρά εξέλιξη των ανθρώπων μας που ζούνε σε αυτό το χωριό. Για πολλά χρόνια αυτές οι πεδιάδες έψαλλαν για το Τσανάκκαλε. Αντηχήθηκαν εδώ τραγούδια για την Υεμένη. Αντηχήθηκαν εδώ νοσταλγικά παραδοσιακά τραγούδια. Οι άνθρωποι αυτής της περιοχής έδωσαν μάρτυρες στους πολέμους του Τσανάκκαλε και της Υεμένης. Έδωσαν μάρτυρες για την υπεράσπιση αυτής της χώρας ενάντια στους Ιταλούς. Μετά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι άνθρωποι μας αποχαιρέτισαν αυτά τα εδάφη.

……………..¨

Δήμαρχος Μπαϊράμπασά Ατίλα Αϊντινέρ :

¨….Καταρχήν ξέρουμε πως σε αυτή την περιοχή των εγγονιών του Πορθητή, οι Οθωμανοί επί 700 χρόνια άφησαν πολύ σημαντικά μνημεία, γέφυρες και την τέχνη της ανεκτικότητας. Εσείς λοιπόν ως εγγόνια των Οθωμανών, συναντιέστε με τα εγγόνια των Οθωμανών που βρίσκονται στην Τουρκία ,αυτών που 700 χρόνια πριν είχαν έρθει εδώ. Εμείς λοιπόν σηκωθήκαμε από την Τουρκία, από το Μπαϊράμπασά και με το σύνθημα ¨Η αδερφοσύνη σύνορα δεν γνωρίζει¨ του Καραβανιού της Αφθονίας, ήρθαμε για να στήσουμε μια γέφυρα ανάμεσα σε εκείνες τις μέρες και τις τωρινές.

………………..

Η εικόνα αυτή σήμερα μας χαροποίησε πολύ. Αγαπητοί μου συμπολίτες, ομογενείς μου. Σας έφερα χαιρετίσματα από τους ομογενείς σας της Κωνσταντινούπολης και όλης της Τουρκίας. Σας έφερα χαιρετίσματα του πρωθυπουργού και παγκόσμιου ηγέτη μας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σήμερα πρώτη φορά ήρθαμε στην Ραγάδα. Ο Χαλίτ Ερέν και ο βουλευτής Χακάν Τσαβούσογλου είναι ντόπιοι, ενώ παιδί της περιοχής είναι και ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου. Η Τουρκική Δημοκρατία συνεχίζει τον δρόμο της με αυτά τα ωραία τέκνα της. Μην απογοητεύεστε καθόλου ! Η Τουρκική Δημοκρατία είναι πίσω σας. Ο πρωθυπουργός μας και παγκόσμιος ηγέτης είναι πίσω σας…¨

………………

Υπουργός Υγείας Μουεζίνογλου :

¨Μεγαλώσαμε σε αυτά τα χώματα. Η παιδική μας ηλικία σε αυτά τα χώματα πέρασε. Αναμνήσεις και βάσανα σε αυτά τα χώματα τα βιώσαμε. Αλλά η μητέρα πατρίδα ήταν κάτι το διαφορετικό για εμάς. Το μεγάλο τουρκικό έθνος ήταν κάτι το ξεχωριστό για εμάς. Πάντοτε εκεί βρεθήκαμε για να στήσουμε τα όνειρα μας και να θρέψουμε τις ελπίδες μας. Ο δημιουργός χάρισε σήμερα μια ξεχωριστή χαρά και στις δύο πλευρές…

Σήμερα βρισκόμαστε εδώ με πολλούς μας φίλους δημοσιογράφους που έχουν έρθει από Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Όσο κι αν εδώ έχουμε ένα χέρι, ένα σκέλος κομμένο, την οδύνη αυτού του σκέλους την κλείνουμε στην καρδιά μας. Για αυτό βρισκόμαστε εδώ μαζί σας. Μην ανησυχείτε καθόλου, χτες ήμασταν εδώ, σήμερα είμαστε εδώ και αύριο θα είμαστε πάλι μαζί σας. Όπου αυτό το έθνος έχει κάποια παρουσία, όπου έχει ένα ιστορικό παρελθόν, θα βρισκόμαστε και εμείς εκεί. Μακάρι να συνεχίζουμε την πορεία μας με ενότητα, ομοψυχία και εμπιστοσύνη. Εάν σήμερα βρισκόμαστε στην Ραγάδα και επιθυμούμε και αύριο να βρισκόμαστε, τότε χρειάζεται να στηρίξετε δύο χαρακτηριστικά σας. Πρώτον είμαστε μέλη του τουρκικού έθνους. Δεύτερον είμαστε μουσουλμάνοι και μέλη της Ισλαμικής Κοινότητας. Αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια που είμαστε Τούρκοι και μουσουλμάνοι…¨.

…………..

1

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 2/8/2013

Σχ : Τι να σχολιάσεις ; Το κείμενο μιλάει μόνο του. ΟΘΩΜΑΝΙΑ !

Κάποιος όμως πρέπει να πει στον  Μουεζίνογλου  πως και η Ελλάδα έχει όχι κομμένο χέρι και πόδι αλλά κεφάλι, και αυτό είναι η Κωνσταντινούπολη.

Previous Article

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΠΩΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΛΛΑ…

Next Article

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ. ΡΟΔΟΠΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *