Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η Τουρκία ενοχλημένη από την στρατιωτική άσκηση, εκφράζεται μέσω της ανακοίνωσης του ΚΚΕ-ΜΛ…

No Comments Share:

Μονάδες των ΗΠΑ και της Ελλάδας έκαναν άσκηση στη δυτική Θράκη Οι φωτογραφίες τις ασκήσεις που διήρκεσε τέσσερις μέρες δημοσιεύτηκαν από το Γενικό Επιτελείο της Ελλάδας. Ολοκληρώθηκε ο αγώνας μεταξύ αρμάτων μάχης που έγινε στο διάστημα από 14 έως 18 Σεπτεμβρίουζ με τη συμμετοχή μονάδων αρμάτων της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης Ευρώπης.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Στην ανταγωνιστική αυτή άσκηση που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην Δυτική Θράκη ο ελληνικός στρατός με τύχη με άρματα μάχης Λέοπαρντ 2Α6 ΗΕL, ενώ η αμερικανική στρατιωτική δύναμη Ευρώπης με τύχη με άρματα μάχης τύπου ABRAMS M1A2. Κατά τη διάρκεια της άσκησης αξιολογήθηκαν Επίσης οι επιχειρησιακές διαδικασίες με μέτρηση με αντικειμενικά κριτήρια που εστιάζουν σε τακτική τεχνική πυροδότησης και τεχνικά θέματα των αρμάτων μάχης. ……. Από την άλλη μεριά η οργάνωση του ΚΚΕ Ξάνθης δημοσίευσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει αυτή την άσκηση.

…..

Στην ανακοίνωση αναφέρονται : ”

: Συνδέεται με τη μετατροπή μέρους του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε βάση ελικοπτέρων του ΝΑΤΟ, με παράλληλη χρησιμοποίηση του σαν ορμητήριο για την ανάπτυξη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Βαλκανική, στην Ανατολική Ευρώπη και στη Μαύρη Θάλασσα (άσκηση Atlantic Resolve τον Ιούλιο στη Ρουμανία κλπ) με στόχο την απώθηση και περίσφιξη της Ρωσίας. Συνδέεται ακόμη με τους σχεδιασμούς του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στο ζήτημα της ενέργειας, εξού και τα έργα κατασκευής του Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) για αμερικάνικο ΥΦΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπως και με την κατασκευή του αγωγού TAP και του κάθετου Ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB, επίσης αμερικανικών συμφερόντων. Συνδέεται δηλαδή με τη στρατηγική επιδίωξη των ΗΠΑ να περιορίσουν ή και να εξουδετερώσουν την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία, και εντάσσεται στον ευρύτερο ενεργειακό ανταγωνισμό που εξελίσσεται στην περιοχή. Και για να ολοκληρωθεί το πάζλ των αμερικανικών επιδιώξεων, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μαζί με αυτό της Καβάλας βρίσκονται στο στόχαστρο αμερικανικών επενδυτικών σχημάτων, αφού σύμφωνα με Αμερικάνους διπλωμάτες: «το δεξί παπούτσι πάει πάντα μαζί με το αριστερό».

Αποδεικνύεται επομένως πως η Θράκη και η Αν. Μακεδονία αποτελούν μια περιοχή με αυξημένο ενδιαφέρον σε γεωστρατηγικό, ενεργειακό και οικονομικό επίπεδο για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Μια περιοχή που εκχωρείται από την άρχουσα τάξη της Ελλάδας και τις Κυβερνήσεις της στα γεράκια των ΗΠΑ και τους ανταγωνισμούς τους με τους άλλους ιμπεριαλιστές και κυρίως με τη Ρωσία, με την ελπίδα ότι θα εισπράξουν την εύνοια τους σε σχέση με την ανταγωνίστρια αστική τάξη της Τουρκίας.

Γι’ αυτό και η συγκεκριμένη άσκηση έρχεται ως συνέχεια άλλων στρατιωτικών ασκήσεων που λαμβάνουν χώρα σε στεριά και θάλασσα, και σε μια προσπάθεια να αποδειχθεί το «αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων» ιδιαίτερα απέναντι στην Τουρκία. Γίνεται σε μια περίοδο που ο αντιδραστικός ανταγωνισμός μεταξύ των δυο αστικών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία για την αναζήτηση (από τους ιμπεριαλιστές) ρόλου στην περιοχή έχει ανέβει επίπεδο επικινδυνότητας, δημιουργώντας μια γενικευμένη ανασφάλεια στους λαούς των δύο χωρών για το μέλλον τους. Όσο κι αν παρουσιάζεται η ελληνική πλευρά ως το «καλό παιδί» των ΗΠΑ, αλλά και ως «πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης» έναντι της «απείθαρχης και επιθετικής» Τουρκίας, η αλήθεια είναι ότι και οι δύο ευθύνονται για το αντιδραστικό και επικίνδυνο σπιράλ (γαλάζια πατρίδα-άξονες με Ισραήλ/Αίγυπτο/Κύπρο-τουρκολιβυκό σύμφωνο-ελληνοαιγυπτιακό σύμφωνο κλπ) που οδηγεί σε μια συνεχώς οξυνόμενη κατάσταση.

Το σημαντικότερο είναι ότι όλα αυτά εξελίσσονται σε μια περίοδο έντονου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού που πυροδοτεί τον πόλεμο και την καταστροφή, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία) σπεύδουν να ενισχύσουν το ρόλο τους, σε έναν «πόλεμο όλων εναντίων όλων», υποδαυλίζοντας παράλληλα μια αλληλουχία τυχοδιωκτικών ενεργειών των εξαρτημένων αστικών τάξεων, φέρνοντας νέα βάσανα συνολικά για τους λαούς της περιοχής.

Ο λαός μας πρέπει να δώσει απάντηση στους παραπάνω σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών και των αστικών τάξεων, συγκροτώντας μέτωπο απέναντι στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Να αναγνωρίσουμε ότι η προοπτική για «ασφάλεια και σταθερότητα» για τους λαούς δεν βρίσκεται στην παραπέρα εμπλοκή στα πολεμικά τους σχέδια, δε βρίσκεται στις συνεχόμενες στρατιωτικές ασκήσεις «ετοιμότητας». Βρίσκεται μόνο στην προοπτική ανάπτυξης ενός κινήματος, που θα αντιπαλεύει σε μόνιμη βάση φιλοπόλεμες και τυχοδιωκτικές ενέργειες, που θα κινείται σε αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση, προτάσσοντας τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών.¨

http://milletgazetesi.gr/view.php?id=18038

20/9/2020

Σχ. : Προφανώς ενοχλημένη η Τουρκία από την άσκηση. Και φυσικά και η εκδιδόμενη στην Ξάνθη Μιλλέτ αναμετέδωσε τις απόψεις της. Μάλιστα σημειώνουμε πως η ίδια η εφημερίδα δεν εκφράζει την άποψη της καθαρά, αλλά απλά βρήκε βολικό να μεταφράσει και να αναπαραγάγει την ανακοίνωση του ΚΚΕ-ΜΛ. Και όχι του ΚΚΕ όπως γράφουν. Καλά για τις απόψεις κάποιων ¨αριστερών¨ δεν πέφτουμε κι από τα σύννεφα… Να χαιρόμαστε πάντως τους δύο συνοδοιπόρους που βλέπουμε στην Θράκη. Τους ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ  της Τουρκίας στο εξωτερικό (Μιλλέτ) και κάποιους απάτριδες ¨αριστερούς¨…

Previous Article

Γενί Ακίτ : ¨Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να χωνέψει το τελευταίο χαστούκι”…

Next Article

Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα: ¨Δεν έχει νομική ισχύ ο Χάρτης της Σεβίλλης¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *