Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ

2 Comments Share:

Εφ. Χουριέτ 15-9-2011

Αντίποινα από την Άγκυρα στους Ελληνοκύπριους για τις γεωτρήσεις

 Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση που η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση αρχίσει δραστηριότητες γεωτρήσεων στα νότια του νησιού, η Τουρκία και η ΤΔΒΚ θα προβούνε σε συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας μεταξύ τους 

Εκπρόσωποι της ΤΔΒΚ και του Υπουργείου Εξωτερικών συναντήθηκαν σήμερα στην Άγκυρα σχετικά με τις μονόπλευρες προσπάθειες έρευνας για πετρέλαιο που κάνει η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση. Στην κλειστή για τον τύπο συγκέντρωση, μετείχαν το υπουργείο Εξωτερικών της ΤΔΒΚ, τα υπουργεία Οικονομίας και Ενέργειας, εμπειρογνώμονες αυτών των υπουργείων και ειδικοί από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και από άλλους φορείς.

 

Συμφωνία

Στην ανακοίνωση του υπουργείου που έχει τίτλο ¨Συνομιλίες για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας Τουρκίας-ΤΔΒΚ¨ ανακοινώνεται ότι μετά από πρόσκληση της τουρκικής κυβέρνησης έγιναν σήμερα συνομιλίες τεχνικού περιεχομένου με επιτροπή της ΤΔΒΚ που αποτελούνταν από εκπροσώπους σχετιζόμενων φορέων.

Στην ανακοίνωση περιέχονται τα εξής : ¨ Ως αποτέλεσμα των συνομιλιών αποφασίστηκε ότι σε περίπτωση που η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση αρχίσει δραστηριότητες γεωτρήσεων στα νότια του νησιού, η Τουρκία και η ΤΔΒΚ θα προβούνε σε συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας μεταξύ τους¨.

Καταγράφεται επίσης ότι μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης της ΤΔΒΚ, επιτροπή υπό την προεδρία του υφυπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και με τη συμμετοχή αρμοδίων από την Γενική Διεύθυνση Πετρελαίου, από την Εταιρία Πετρελαίων Τουρκίας και από το Υπουργείο Εξωτερικών θα μεταβεί αύριο για συνομιλίες στην TΔΒΚ.

………………

 

Previous Article

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΥΡΑΥΛΟ ΚΡΟΥΖ

Next Article

5 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΜΕΧΜΕΤ ΑΓΑΡ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *