Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ

No Comments Share:

Η Ελλάδα φοβάται τα τζαμιά

Οι κρατικοί αρμόδιοι φέτος έδωσαν το Ολυμπιακό στάδιο στους μουσουλμάνους για να προσευχηθούνε στο Μπαϊράμι, καθώς δεν βρίσκουν αλλού στην Αθήνα να προσευχηθούν. Με βάση τις ειδήσεις από τον εθνικό τύπο τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκειών μετά από συναντήσεις με κοινότητες μουσουλμάνων αποφασίστηκε να τους δοθεί για το Μπαϊράμι το 75 χιλιάδων θέσεων ολυμπιακό στάδιο ¨Σπύρος Λούης¨.

Την σχετική είδηση την μεταδώσαμε την περασμένη εβδομάδα από το ράδιο μας το Çınar FM 91,8 και από την εφημερίδα μας.

Σχετικά με το θέμα έκανε δήλωση ο υπουργός για θέματα της Ε.Ε. κύριος Εγεμέν Μπαγίς. Μιλώντας σε εκπομπή ιδιωτικού καναλιού ο Μπαγίς είπε πως το βήμα αυτό που έκανε σχετικά με το Μπαϊράμι η Ελλάδα είναι σπουδαίο και σημαντικό αλλά όχι επαρκές. Ο υπουργός για θέματα Ε.Ε. λέγοντας πως πρόκειται για σημαντικό βήμα, πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να φοβάται τα τζαμιά και ότι το πραγματικά σπουδαίο και σημαντικό είναι να γίνει τζαμί στην Αθήνα.

Ο κύριος Μπαγίς σχετικά με αυτό το θέμα έχει κάνει πολλές δηλώσεις. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στην τελευταία του δήλωση είναι πως τόνισε ότι ¨Η Αθήνα δεν πρέπει να φοβάται από τα τζαμιά¨.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να φοβάται τα τζαμιά αλλά δυστυχώς τα φοβάται. Και παραπέρα από φόβο, μιλάμε για παράνοια. Και όπως πάντα στην βάση αυτής της παράνοιας βρίσκεται η αντιισλαμική και αντιτουρκική φιλολογία των προκλήσεων της Ελληνικής Εκκλησίας που μέσα από αυτήν συνεχίζει την ύπαρξη της.

Η Ελλάδα που έχει καταστήσει κρατική πολιτική την μη αναγνώριση της Τουρκικής μειονότητας ως ¨Τουρκικής¨ στην Δυτική Θράκη, ενσωμάτωσε μια κρατική πολιτική που παρά την ύπαρξη εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων στην Αθήνα δεν κατασκευάζεται εκεί τζαμί. Καθυστερεί επαγγελματικά το θέμα με την τακτική του αύριο, μεθαύριο και με αναβολές.

Οι Έλληνες πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες ακόμη και για να αποδώσουν σε προσευχή το οθωμανικής εποχής τζαμί του Μουσταφά Αγά με ξηλωμένους τους μιναρέδες του (σημ μεταφρ : στο Μοναστηράκι) ζήτησαν από την Τουρκία διάφορα πράγματα που δεν γίνονται για να οδηγηθεί η κατάσταση σε αδιέξοδο. Τελευταία ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος –από τα γεράκια της εκκλησίας- ζήτησε έναντι τζαμιού να ανοίξει η θεολογική σχολή της Χάλκης και να ανοίξει για λειτουργίες η Αγία Σοφία.

Ο Μπαγίς ας συνεχίσει να λέει πως δεν πρέπει η Ελλάδα να φοβάται από τα τζαμιά, η Ελλάδα ακόμη και στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 είχε απορρίψει το αίτημα για τζαμί. Οι Έλληνες αρμόδιοι το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες παρά το ότι είχε ζητηθεί από ευρωπαϊκές χώρες και από την Ολυμπιακή Επιτροπή, δεν είχαν εγκρίνει την κατασκευή τζαμιού στην πρωτεύουσα.

Όντας έτσι η κατάσταση, είναι μάταιο να περιμένει κανείς πως θα επιτρέψει η Ελλάδα να γίνει στο κέντρο της Αθήνας τζαμί με μιναρέδες. Τουλάχιστον προς το παρόν φαίνεται να είναι μια πολύ μικρή πιθανότητα.

Μιλώντας για τζαμιά δεν θα αποφύγω να αναφερθώ και στα τζαμιά της Δυτικής Θράκης.

Ο κύριος Μπαγίς μιλά για την ανάγκη να κατασκευαστεί τζαμί στην Αθήνα. Μα άσε την Αθήνα, εδώ ακόμη και στην Δυτική Θράκη υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις επισκευές και τις κατασκευές τζαμιών.

H χώρα της Ε.Ε. που λέγεται Ελλάδα, όντας στο χείλος της χρεοκοπίας, παραβιάζει τα επίσημα και κατοχυρωμένα με διεθνείς συνθήκες θρησκευτικά και εθνικά μας δικαιώματα. Το κράτος μας που υπό κανένα τρόπο δεν αποδέχεται πως είμαστε ¨Τούρκοι¨, κατά τον ίδιο τρόπο ασχολείται επίσης με το μήκος που έχουν οι μιναρέδες στα τζαμιά μας. Ακολουθεί μια πολιτική ώστε είτε οι μιναρέδες να μην είναι ψηλοί, είτε να είναι ιεροί χώροι χωρίς μιναρέδες.

………………

Εφ. Μιλλέτ 2/8/2012

 Τζεγκίζ Ομέρ

Σχόλιο : Όσον αφορά τον Μπαγίς να αναφέρουμε πως δεν θα μας κάνει μαθήματα δικαιωμάτων μια χώρα στην οποία ακόμη αγνοείται η τύχη χιλιάδων ατόμων που συνελήφθησαν , μια χώρα πρωταθλήτρια στις καταδικαστικές αποφάσιες του ΕΔΑΔ και μια χώρα στην οποία επιχειρούν κάποιοι να πυρπολήσουν σπίτι επειδή είναι Αλεβίτες και Κούρδοι…

Για τον Τζεγκίζ Ομέρ τι να πούμε ; Είναι προτιμότερο να διαβάζουμε απευθείας τις ανακοινώσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ. Εκείνοι τουλάχιστον γράφουν και καλά τουρκικά, μια και είναι η μητρική τους γλώσσα… Άλλωστε και μόνο η φωτογραφία -που δεν είναι από το δημοσίευμα- που δείχνει την βράβευση του από τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Μπουλέντ Αρίντς για την ¨προώθηση της Τουρκίας στο εξωτερικό¨ λέει πολλά…. 

Για την ανησυχία της Ελλάδας που λένε και οι δύο, φυσικά και πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα. Ο Ερντογάν  ήταν που είχε απαγγείλει το ποίημα που έλεγε πως  ¨Τα τζαμιά είναι τα στρατόπεδά μας, οι μιναρέδες είναι οι ξιφολόγχες μας, οι τρούλοι είναι τα κράνη μας και οι πιστοί είναι οι στρατιώτες μας¨

Άρα όποιος δεν ανησυχεί , είναι πρόβατο.

Previous Article

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΤΟΝ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ…

Next Article

ΣΤΙΓΜΕΣ ΗΡΩΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *