Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Πρόεδρος του ΜΗΡ Μπαχτσελί: “Επείγουσα προσδοκία μας η επανεξέταση του status του Αιγαίου”…

0 σχόλια Share:

…….

“Γίνεται αντιληπτό πως η Ελλάδα έχει πάλι διάθεση και όρεξη να την ρίξουν στη θάλασσα.
Η Ελλάδα και οι σκληροί υποστηρικτές της πού δεν βλέπουν, δεν μπορούν να δουν, ή βλέπουν και αδιαφορούν για τις σφοδρές συνέπειες που θα έχει η καταπάτηση των καταλήξεων των νεύρων του τουρκικού έθνους, διεξάγουν μία προκλητική καμπάνια που θα έχει πολύ κακό τέλος. Φυσικά η ειλικρινή μας προσδοκία είναι η ταχεία αποκλιμάκωση του μετώπου σε Μεσόγειο και Αιγαίο και η μείωση της έντασης, καθώς διαφορετικά είναι θέμα χρόνου να χτυπήσει σε νάρκη.
…..
Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι η Γαλλία ανέπτυξε στρατιωτικά στοιχεία στο έδαφος της ελληνοκυπριακής διοίκησης της νότιας Κύπρου σε αντίθεση με τις συνθήκες του Λονδίνου και της Ζυρίχης του 1959 και του 1960.
……
Η Ελλάδα εξόπλισε 16 από τα 23 νησιά τα οποία κατ εφαρμογή της συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και του Παρισιού του 1947, έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημενα και τα μετέτρεψε σε κάστρα.
……
Η Ελλάδα που πριν από 98 χρόνια πετάχτηκε στη θάλασσα, έχει παλι ως στόχο να βγει στα εδάφη της πατρίδας μας. Αντιμετωπίζουμε ένα νέο σχέδιο εισβολής. Η κατάσταση αυτή ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων είναι ένας αγώνας επιβίωσης για την Τουρκική Δημοκρατία. Οι μέχρι τώρα διπλωματικές επαφές, προσπάθειες συμφιλίωσης διαπραγματεύσεις, συναντήσεις και διαδικασίες τοποθέτησης των θεμάτων στο τραπέζι, δεν ωφέλησαν. Τα προβλήματά μας με την Ελλάδα αντί να επιλυθούν, έχουν φτάσει σε αδιέξοδο.
…..
Επείγουσα προσδοκία του έθνους μας είναι η αμφισβήτηση του παρόντος status που κυριαρχεί στο Αιγαίο, η αλλαγή του με δίκαιο τρόπο και η εξισορρόπηση του. Λαμβάνοντας υπόψη τα γεωγραφικά πολιτικά και άλλα χαρακτηριστικά των Δωδεκανήσων, η εκ νέου νομική εξέταση τους, θα προσδώσει ζωντανές τις ελπίδες για Ειρήνη και σταθερότητα στο Αιγαίο και θα αντιστάθμισης σε κάποιο βαθμό την αδικία που έχει διαμορφωθεί απέναντι στη χώρα μας. Ωστόσο η Ελλάδα είναι κακόβουλη και προκαλεί ξεκάθαρα το διεθνές δίκαιο όπως και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας ασφάλεια”.

…….

Sputnik. 29/8/2020

Previous Article

Δύο λοχίες νεκροί σε σύγκρουση με το ΠΚΚ

Next Article

Αποκεφάλισε με δρεπάνι την κόρη του την ώρα που κοιμόταν…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *