Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τσαβούσογλου : ¨Η Ελλάδα δεν έχει καμία πια δικαιολογία¨

No Comments Share:

Κείμενο του ιστολόγιου  11/1/2020

Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός  Εξωτερικών Τσαβούσογλου, μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής :

¨Αν ο κύριος Νίκος Δένδιας, λέγοντας πως η σημερινή Τουρκία είναι διαφορετική από αυτήν του 2016, εννοεί πως σήμερα η Τουρκία υπερασπίζεται πολύ πιο ισχυρά τα δικαιώματα της, τότε αισθανόμαστε ικανοποίηση για αυτό
Αλλά το 2016 δεν ήταν η πρώτη συνάντηση.
Η τελευταία συνάντηση ήταν η 60η
Αλλά το 2016 όταν η κυβέρνηση του Τσίπρα  ήρθε στην εξουσία, δεν θέλησαν να συνεχίσουν αυτές τις συναντήσεις.
Εμείς πάντοτε δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε άνευ όρων τις διερευνητικές συνομιλίες
Αργότερα η Ελλάδα πήγε στην Αίγυπτο και υπέγραψε τις συμφωνίες, ενώ ακόμη αργότερα εμείς με ξεκάθαρο τρόπο κάναμε ανοιχτή πρόταση.
Μάλιστα ακόμα και στην περίοδο της καραντίνας, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχα με τον Νίκο Δένδια, όταν είπαμε πως εμείς είμαστε έτοιμοι για τις διερευνητικές συνομιλίες, εκείνοι είπαν πως για όσο το πλοίο Ορούτς Ρέις δραστηριοποιείται στην περιοχή, δεν θα μπορούσαν να αρχίσουν τις συνομιλίες
Τώρα λοιπόν το πλοίο ολοκλήρωσε την αποστολή του εκεί, αρχίζει δραστηριότητες αλλού που διαρκέσουν περίπου έξι μήνες σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας
Αυτή τη στιγμή δηλαδή η Ελλάδα στα χέρια της  δεν έχει καμία δικαιολογία
Η ατζέντα των διερευνητικών συνομιλιών φυσικά και είναι σαφής
Ότι συζητήθηκε στους προηγούμενους 60 γύρους των συνομιλιών στα θέματα που έχουμε διαφωνίες με την Ελλάδα (σε αυτό το πλαίσιο συζητούνταν) έτσι και στο επόμενο διάστημα αυτά πάλι θα συζητήσουμε.
Σήμερα, τώρα είναι 11 Ιανουαρίου. Και ως Τουρκία επιθυμούμε να απευθύνουμε μία ανοιχτή πρόσκληση. Από σήμερα καλούμε την Ελλάδα ώστε εντός του Ιανουαρίου να γίνει η πρώτη συνάντηση των διερευνητικών συνομιλιών.
Φιλοξενούσα χώρα εμείς είμαστε και την ημερομηνία θα την καθορίσουν οι φίλοι μας της επιτροπής μαζί με τους Έλληνες ομολόγους τους.
Εμείς από σήμερα είμαστε έτοιμοι και  όπως δηλώνουμε πάντα, ως ώρα με αυτοπεποίθηση, είμαστε έτοιμοι για  συνομιλίες σε όλα τα θέματα.
Και μετά από αυτή την πρώτη συνάντηση, μετά από πρόσκληση του Έντι Ράμα, μεταβαίνοντας πάλι στα Τίρανα, είμαι έτοιμος να συναντήσω εκεί τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια.
Αυτή είναι μία πρόσκληση, ελπίζω η Ελλάδα αυτή την ευκαιρία, αυτήν την πρόσκληση, να μην την απορρίψει, ώστε οι διερευνητικές συνομιλίες το συντομότερο δυνατό,  εντός του μήνα να αρχίσουν και αργότερα με τον Νίκο Δένδια να συναντηθούμε στα Τίρανα.¨

Η Τουρκία θέλει να έχει την έξωθεν εικόνα της διαλλακτικότητας, για αυτό δέχεται τις διερευνητικές συνομιλίες.

Εμείς από την πλευρά μας που αποσκοπούμε, κατάλαβε κανείς ;

 

 

 

Previous Article

Υποχρεωτική η ανάκρουση του εθνικού ύμνου από δασκάλους & καθηγητές, με ή χωρίς μαθητές !

Next Article

Η κοπέλα κάνει παρατήρηση για την βαναυσότητα στο κουτάβι και δέχεται σφαλιάρα ! – Βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *