Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τούρκος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου: ¨Η Αγία Σοφία είναι παρακαταθήκη που μας άφησε ο Πορθητής – Σε εμάς υπάρχει ανεκτικότητα¨ …

No Comments Share:

…………………..

¨Ούτε η Ελλάδα ούτε άλλος μπορεί να καθορίζει το πού και το πότε θα διαβαστεί το κοράνιο και το εζαν εντός των εδαφών της Τουρκικής Δημοκρατίας. Μήπως θα ρωτάμε την Ελλάδα ή κάποιον άλλον για το που θα διαβαστεί το Κοράνιο ; Καταρχήν εκεί (εννοεί την Αγία Σοφία) είναι μία παρακαταθήκη που μας άφησε ο σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής και εμείς το προστατεύουμε κατά τον σωστό τρόπο. Δείτε εμείς βλέπουμε αφότου αποχωρήσαμε και μετά, το πώς καταστράφηκαν και σε τι μετατράπηκαν τα τζάμια οι μεντρεσέδες και τα συγκροτήματα μας. Ενώ  βλέπουμε πως σήμερα σε εμάς υπάρχουν κοινωνίες και κοινότητες διαφορετικών θρησκειών. Ολοι χρησιμοποιούν τα δικαιώματα τους κατά τον καλύτερο τρόπο και ειδικά στα τελευταία είκοσι χρόνια κατά την περίοδο της δικής μας διακυβέρνησης, έχουμε δώσει όλα τα δικαιώματα. Γνωρίζετε άλλωστε πως πριν από δύο χρόνια έγινε η επισκευή της Σιδερένιας Εκκλησίας.Τα εγκαίνια έγιναν από τον Μπορίσοφ μαζί με τον ΠτΔ μας.
…..
Σε εμάς υπάρχει ανεκτικότητα και σε αυτά τα θέματα η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα που πρέπει να μας δίνει ιδέες.  Η Αθήνα είναι η μόνη πρωτεύουσα στην Ευρώπη που δεν έχει τζαμί. Η Ελλάδα επιβάλλει ποινές φυλάκισης και πρόστιμα στους εκλεγμένους από το λαό μουφτήδες στη δυτική Θράκη, επειδή τελούν προσευχές σε τζαμιά. Η Ελλάδα με πρόφαση τον κορονοϊό προσπάθησε να φιμώσει το εζάν στη δυτική Θράκη. Δηλαδή εσύ από τη μία προσπαθείς να φιμώσεις το εζάν και μετά  κραυγάζεις προς την Τουρκία επειδή αναγνώστηκε το Κοράνιο. Αυτά δεν είναι ειλικρινή πράγματα. Υπάρχουν οι αποφάσεις που πήρε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά με τις παραβιάσεις στην Δυτική Θράκη της Ελλάδας. Η Ελλάδα αυτά δεν τα έχει εφαρμόσει.

Ο κύριος ΠτΔ μας όταν συναντήθηκε στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας του πρότεινε κάτι. Στην Τουρκία υπάρχει η ελληνική μειονότητα υπάρχει η Χάλκη και υπάρχουν και άλλα θέματα. Εμείς κάναμε τόσα πράγματα αλλά εσείς μέχρι σήμερα δεν κάνετε τίποτε. Το αντίθετο μάλιστα συνεχίστε να κάνετε αρνητικά βήματα. Συνεχίσατε να περιορίζεται τα δικαιώματα των Τούρκων της δυτικής Θράκης. Τζάμι δεν υπάρχει. Ο κύριος ΠτΔ μας τους είπε “Ελάτε να εργαστούμε μαζί για αυτά τα θέματα και να κάνουμε βήματα από κοινού”.

Εξουσιοδότησαν εμένα και τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κύριο Δένδια. Αργότερα όταν εγώ συναντήθηκα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια και του είπα πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός σας μας εξουσιοδότησαν. Του είπα ” Έλα να εργαστούμε μαζί σε αυτά τα θέματα και μαζί να τα λύσουμε”. Ξέρετε τι μου είπε; Μου είπε “Εμείς δεν είμαστε έτοιμοι”. Ποτέ δεν υπήρξαν έτοιμοι, ούτε θα είναι ποτέ έτοιμοι. Μία τέτοια Ελλάδα το να βγάζει λοιπόν φωνή,  επειδή αναγνώστηκε το Κοράνιο στην Αγία Σοφία, είναι πραγματικά μία ανοησία”.

https://gundemgazetesi.com/trakyahaber/detay/7189

3/6/2020

Σχ: Ξεπάτωσαν όλες τις χριστιανικές μειονότητες με τρεις γενοκτονίες και τώρα χρησιμοποιούν τα ελάχιστα υπολείμματα των μειονοτήτων αυτών, ως όχημα για νομιμοποίηση των επεκτατικών τους βλέψεων στην Ελλάδα. Να δείξουμε και μερικούς κατεστραμμένους τάφους Κούρδων για να τους θυμίσουμε την ανεκτικότητα τους…

 

Previous Article

Συνελήφθησαν οι δολοφόνοι του Τούρκου οδηγού στην Αθήνα

Next Article

Ξυλοδαρμοί μεταξύ “εμπλουτιστών” στο κεντρικότερο σημείο της Χίου…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *