Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δηλώνει έτοιμος για συνεργασία στην Αν. Μεσόγειο…

No Comments Share:

…………..

Ο υπουργός Τσαβούσογλου είπε πως “Στην Ανατολική Μεσόγειο εμείς είμαστε έτοιμοι για συνεργασία με όλους και καμία συμφωνία χωρίς την Τουρκία δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Αυτό το δείξαμε με τα βήματα που κάναμε¨.

…………

¨Ανεξάρτητα από την καταγωγή τη θρησκεία ή τα πιστεύω του ανθρώπου, είναι απαράδεκτο ένας αστυνομικός να σκοτώνει με αυτό τον τρόπο έναν άνθρωπο¨.
Ο Τσαβούσογλου είπε πως ο ρατσισμός που υπάρχει στις ΗΠΑ συνεχίζεται και πρόσθεσε πως για αυτό το λόγο είναι ανάγκη σχετικά με τον αστυνομικό που διέπραξε αυτή τη δολοφονία να επέλθει η δικαιοσύνη, με τρόπο που θα γαληνέψει τις συνειδήσεις όλων”.

ο Τσαβούσογλου τόνισε επίσης ότι από την άλλη δεν είναι σωστό η δολοφονία αυτή να μετατρέπεται σε βανδαλισμούς και είπε πως “Όποιος και αν είναι αλλά και σε όποια άλλη χώρα εκτός των ΗΠΑ κι αν είναι, δεν θεωρούμε σωστό και δεν στηρίζουμε το να μετατρέπονται οι διαμαρτυρίες σε τέτοιου είδους βανδαλισμούς. Μακάρι το συντομότερο να επικρατήσει η ψυχραιμία. Από εδώ κάνουμε έκκληση για επικράτηση της ψυχραιμίας”.
…..
Σε σχόλιο που έκανε ο Τσαβούσογλου σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη ανέφερε πως ο ηγέτης των παράνομων Ενόπλων Δυνάμεων Χαλίφα Χαφτάρ ακόμη δεν συναινεί σε μία πολιτική λύση, ενώ στηρίζεται από τα Ηνωμένα αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και τη Γαλλία.
Ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως ο Χαφτάρ το τελευταίο διάστημα έχει αυξήσει την επιθετικότητα του και ότι βλέποντας το αυτό η κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Λιβύης Σαρραζ, άρχισε να αποκρούει με αντεπιθέσεις τον Χαφταρ και να καταλαμβάνει σημαντικά σημεία….. Πρόσθεσε πως ¨Ο Χαφτάρ δεν μπορεί να κερδίσει αυτό τον πόλεμο”.
….
“Αν θέλετε συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο ελάτε σε εμάς”

Ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο υπογράμμισε πως στόχος της Τουρκίας είναι η συνεργασία με όλους και είπε πως “Ο Ελληνοκυπριακός τομέας είναι ανάγκη να συμφωνήσει με την KKTC σε μία δίκαιη μοιρασιά του πλούτου που βρίσκεται πέριξ της Κύπρου… Εμείς είμαστε έτοιμοι για συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο με όλους. Αλλά μέχρι σήμερα η Ελλάδα η Αίγυπτος το Ισραήλ και άλλες χώρες προσπάθησαν να συνεργαστούν μεταξύ τους, αποκλείοντας εμάς. Εμείς τους λέγαμε πως καμία συμφωνία χωρίς την Τουρκία δεν είναι έγκυρη και ότι καμία συμφωνία στην οποία δεν περιλαμβάνεται η Τουρκία, δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Αυτό το δείξαμε με τα βήματα που κάναμε. Δεν επιτρέψαμε τετελεσμένα. Αν θέλετε συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο ελάτε σε μας. ”
……
Ο υπουργός Τσαβούσογλου αναφερόμενος στις αντιδράσεις από την Ελλάδα για την ανάγνωση του εδαφίου περί αλώσεως εντός της Αγίας Σοφίας Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 567 επέτειο άλωση της Κωνσταντινούπολης, είπε πως “Μήπως να ρωτάμε άλλους για το που θα διαβαστεί το έζαν και το Κοράνι στην Τουρκική Δημοκρατία; “.
Ο Τσαβούσογλου είπε πως η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα που μπορεί να δώσει ιδέες αυτό το θέμα καθώς είναι η μόνη πρωτεύουσα της Ευρώπης χωρίς τζαμί.
Ο υπουργός Τσαβούσογλου σχολίασε πως η Αγία Σοφία είναι περιουσία της Τουρκικής Δημοκρατίας και έχει κατακτηθεί”.

https://www.sondakika.com/haber/haber-disisleri-bakani-cavusoglu-gundemdeki-gelismeleri-13285864/

3/6/2020

Σχ. : Εννοείται πως η επιλογή της φωτογραφίας είναι δική μας. Θελήσαμε να δείξουμε την συνεργασία που επιθυμεί μαζί μας ο Τούρκος…

Previous Article

Ρωσικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τους ¨κολλητούς¨ του Ερντογάν στην Ιντλίμπ

Next Article

¨Συμπατριώτες¨ μας που τους άρεσε (like) η ιδέα της επιστροφής των Δωδεκανήσων στην Τουρκία…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *