Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκικό ΥΠΕΞ : ¨Ο Έλληνας ΥΠΕΞ να κοιταχθεί πρώτα στον καθρέφτη¨

No Comments Share:

Είναι κωμικοτραγικό να κατηγορεί τη χώρα μας για το θέμα των μειονοτήτων, ο υπουργός Εξωτερικών μιας χώρας η οποία λόγω των καταπιεστικών πολιτικών αφομοίωσης που εφαρμόζει στην τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης έχει καταδικαστεί στο ΕΔΑΔ 3 φορές για παραβιάσεις.

Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας σε συνεργασία με τους Ρωμιούς ορθόδοξους πολίτες μας, έχουν εφαρμοστεί πολλά εποικοδομητικά βήματα στην κατεύθυνση της επίλυσης των θεμάτων της μειονότητας των Ρωμιών ορθοδόξων. Ενώ στην Ελλάδα που είναι μέλος της ΕΕ και θεωρεί τον εαυτό της ως λίκνο της δημοκρατίας, σχετικά με το θέμα της επίλυσης των προβλημάτων της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, δεν υπήρξε πρόοδος αλλά πορεία προς τα πίσω.

Η Ελλάδα με επιμονή, παραβιάζει τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, που πηγάζουν από τη συνθήκη της Λωζάνης και από τις πολυμερείς συμφωνίες. Στο θέμα της άρνησης της τουρκικής ταυτότητας ακόμη δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Τα τελευταία μέτρα στην Δυτική Θράκη σχετικά με τους μεντρεσέδες, δείχνουν πως στην Ελλάδα δεν είναι ανεχτός πλέον όχι μόνο ο όρος “Τούρκος” αλλά και ο όρος “μειονότητα”.

Την ώρα που η Τουρκία, στην Ίμβρο, στο πλαίσιο των αιτημάτων των Ρωμιών ορθοδόξων ανοίγει σχολείο για τέσσερις μόνο μαθητές, η Ελλάδα συνεχίζει να κλείνει μειονοτικά σχολεία στη δυτική Θράκη. Το γεγονός ότι στα τελευταία 25 χρόνια στη δυτική Θράκη, η Ελλάδα μείωσε τον αριθμό των μειονοτικών σχολείων από τα 231 στα 115, είναι το πιο ξεκάθαρο δείγμα της οπτικής γωνίας των δύο χωρών προς τις μειονότητες. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πριν να κάνει τόσο άσχημες δηλώσεις, πρέπει πρώτα να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να σκουπίσει πρώτα το μπροστινό μέρος του σπιτιού του.

Η Ελλάδα ακολουθώντας τα εποικοδομητικά βήματα που κάνει η χώρα μας, πρέπει μέσω διαλόγου με τους ομογενείς μας, να επιλύσει τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, με πρώτα τις θρησκευτικές ελευθερίες την άρνηση της εθνικής ταυτότητας και τα εκπαιδευτικά προβλήματα.

http://www.mfa.gov.tr/sc_-1_-yunanistan-disisleri-bakani-nin-ulkemizdeki-rum-azinliga-yonelik-ifadeleri-hk-sc.tr.mfa

19/1/2021

 

Previous Article

Βίντεο από την επίθεση των ¨Γκρίζων Λύκων¨ κατά του αντιπροέδρου του κόμματος ¨Μέλλον¨ – Καδρόνια και πυροβολισμοί !

Next Article

Υπέροχο βίντεο με χιονισμένη την εκκλησία της Αγίας Σοφίας

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *