Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Είδαμε προκλητικά βήματα από Ελλάδα και Kύπρο, η Τουρκία φέρεται με υπομονή¨…

No Comments Share:

Ο υπουργός Τσαβούσογλου έκανε ομιλία κατά την κοινή σύνοδο τύπου με τον Ούγγρο ομόλογό του Σιζάρτο

……..

“Περιμένουμε από την ΕΕ να φέρεται στρατηγικά και λογικά πάντοτε και όχι μόνο στην αυριανή σύνοδο. Θα θέλαμε να συμβάλλει στην επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων αλλά για αυτό η ΕΕ πρέπει να αναλάβει το ρόλο ενός έντιμου διαμεσολαβητή.

Ο Τσαβούσογλου είπε πως η Τουρκία στο τελευταίο διάστημα έδωσε σημαντικές ευκαιρίες στη διπλωματία : “Στην πρώτη καθυστερήσαμε την έξοδο του πλοίου (Ορούτς Ρέις) και στην δεύτερη το πλοίο ήρθε στο λιμάνι της Αττάλειας για συντήρηση. Θέλαμε αυτό το διάστημα να αξιοποιηθεί καλά αλλά σε αυτό το διάστημα είδαμε προκλητικά βήματα από Ελλάδα και Ελληνοκυπριακό τομέα. Είδαμε αρνητικές συμπεριφορές. Σε μία τέτοια περίοδο η ΕΕ μπορούσε να φέρει στο τραπέζι την Ελλάδα και Κυπριακό τομέα αλλά δυστυχώς δεν το έκανε”.

Ο Τσαβούσογλου σχετικά με την προκλητική συμπεριφορά της Ελλάδας εστίασε σε αυτά που έγιναν μετά τις 20 Οκτωβρίου : “Έριξα μία ματιά, δημοσίευσαν 11 NAVTEX και 12 NOTAM. Ξέρετε πως οι NAVTEX δημοσιεύονται για δραστηριότητες στη θάλασσα και οι NOTAM για δραστηριότητες στον εναέριο χώρο. Επίσης προέβησαν σε προκλητικά βήματα παραβιάζοντας το αποστρατικοποιημενο status των νησιών¨.

Ο Τσαβούσογλου τόνισε πως η Τουρκία ακόμη και σε όλο αυτό το διάστημα φέρθηκε με πολλή υπομονή, αλλά η Ελλάδα δεν συναίνεσε σε διάλογο.

Ο Τσαβούσογλου συνέχισε ως εξής : ” Είπαν πως για όσο συνεχίζονται οι δραστηριότητες του πλοίου δεν θα προσέλθουν σε διερευνητικές συνομιλίες. Στο μεταξύ στο τελευταίο διάστημα δεν μετείχαν και στις συναντήσεις διαφωνιών στο ΝΑΤΟ. Ποιος είναι λοιπόν αυτός που αποφεύγει το διάλογο; Η Ελλάδα είχε δηλώσει πώς “Για όσο βρίσκεται εδώ το πλοίο Ορούτς Ρέις δεν θα έρθουμε στις συναντήσεις¨. Στις 29 Οκτωβρίου το πλοίο τερμάτισε τις δραστηριότητες του σε εκείνη την περιοχή και γύρισε. Βρίσκεται στο λιμάνι της Αττάλειας αλλά η Ελλάδα ακόμα βρίσκει προφάσεις”.

Ο Τσαβούσογλου είπε πως η ΕΕ πρέπει να δει αυτή την πραγματικότητα και είπε : ” Βλέπουμε δηλώσεις του τύπου “Μονόπλευρα πάντα, η πλευρά που προκαλεί είναι η Τουρκία και αυτή είναι που συνεχίζει την αρνητική συμπεριφορά της”. Αυτό δεν είναι αληθές. Εν προκειμένω πρέπει να είναι δίκαιοι και έντιμοι.

…..”

Bakan Çavuşoğlu Macar mevkidaşı Szijjarto ile ortak basın toplantısında konuştu: (1) – Haber

8/12/2020

Previous Article

Απειλές κατά Χαφτάρ: ¨Τα στοιχεία που στοχοποιούν τα τουρκικά συμφέροντα θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι¨…

Next Article

Ούγγρος ΥΠΕΞ : ¨Πρέπει να συνεχιστεί η πετυχημένη συνεργασία με την Τουρκία¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *