Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τσαβούσογλου: ¨Αν υπάρχει πλούτος στην Αν Μεσόγειο ας τον μοιραστούμε¨

No Comments Share:

Έκκληση για την Αν. Μεσόγειο από τον Τσαβούσογλου: “Αν υπάρχει πλούτος ας το μοιραστούμε”

Ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου, ανέφερε πως όλες οι εκκλήσεις της Τουρκίας έγιναν για την δίκαιη μοιρασιά όλου του πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο  και για να καταστεί η περιοχή εκεί μία περιοχή ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας. Ο Τσαβούσογλου είπε πως “αν υπάρχει πλούτος ας τον μοιραστούμε. Να λύσουμε τα προβλήματα με διπλωματία και πολιτικές μεθόδους”.

…..

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η παρά τις εκκλήσεις της Τουρκίας οι μονόπλευρες εργασίες συνεχίστηκαν και είπε: “Το 2011 αρχικά συνάψαμε συμφωνία με την KKTC και αργότερα συνεχίσαμε τις δραστηριότητές μας. Όταν στις περιοχές που μας αδειοδότησε η KKTC, αρχίσαμε δραστηριότητες γεωτρήσεων το 2018 με τα πλοία μας, έγινε χαμός. Υποστήριξαν το εξής : “Μία μέρα η Τουρκία έφερε τα πλοία της και άρχισε το πρόβλημα”. Δεν είναι όμως έτσι. Ποια είναι η αιτία για αυτά ; Η μαξιμαλιστική προσέγγιση της Ελλάδας”

Ο Τσαβούσογλου τόνισε πως τα αιτήματα της Ελλάδος σχετικά με την υφαλοκρηπίδα αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και συνέχισε λέγοντας: “Η Ελλάδα επιδιώκει υφαλοκρηπίδα 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε ένα νησάκι έκτασης 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων-το Καστελλόριζο, που βρίσκεται στα 2 χιλιόμετρα απόσταση από το Κας. Πού υπάρχει αυτό στο διεθνές δίκαιο ; Όταν τα λέμε αυτά στους Έλληνες λένε πως “Aς αρχίσουμε από κάπου και αργότερα θα συμφωνήσουμε σε κοινό σημείο”. Μα όταν κάνουν βήμα με τόσο μαξιμαλιστική προσέγγιση, που θα συμφωνήσουμε ; Όπως δήλωσε και ο ΠτΔ μας, πρέπει να δούμε πώς οι χάρτες και οι εργασίες που προσπαθούν να φυλακίσουν την Τουρκία στον κόλπο της Αττάλειας, δεν θα αποφέρουν όφελος. Στην διαδικασία αυτή, προστατεύοντας τα δίκαια μας και τα δικαιώματα της KKTC, μπορούμε αν και ισχυροί, να λέμε τα ίδια, για όλα τα προβλήματα. Αν και αλλάξαμε τις ισορροπίες σε Λιβύη, Κύπρο Αζερμπαϊτζάν και σε άλλα ζητήματα, λέμε ελάτε να λύσουμε μαζί αυτό το θέμα. Ας λύσουμε τα προβλήματα με πολιτικές μεθόδους και διπλωματία.

…..

…..”

Çavuşoğlu’ndan Doğu Akdeniz çağrısı: Bir zenginlik varsa paylaşalım – Sputnik Türkiye

7/12/2020

Σχ : Tο συστατικό στοιχείο στον παραλογισμό των επιχειρημάτων της τουρκικής πλευράς είναι το εξής. Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της Kυπριακής δημοκρατίας. Παρά το ότι η ίδια εισέβαλε στηριζόμενη στις εγγυήσεις του συντάγματος Κύπρου, εκ των υστέρων δηλώνει πως δεν την αναγνωρίζει !

Συνακόλουθα θεωρεί πως κάθε συμφωνία που συνάπτει η Κύπρος με τρίτα μέρη είναι άκυρη ! Πραγματικά, όταν ο άλλος αρχίζει με τέτοιο παραλογισμό πώς μπορείς να συζητήσεις μαζί του;

Previous Article

Ο Τούρκος Τσαμάν απορεί με τον κατευνασμό των Ελλήνων προς το τουρκικό καθεστώς !

Next Article

Γερμανός ΥΠΕΞ : ¨Συνέβησαν πολλές προκλήσεις¨….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *