Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Επίσημη αντίδραση της Τουρκίας στο ¨ρατσιστικό & απειλητικό μήνυμα¨ κατά του ψευδομουφτή Ξάνθης

No Comments Share:

Δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Αξόι, ως απάντηση σε ερώτημα σχετικά με το ρατσιστικό απειλητικό μήνυμα που γράφτηκε στο ασανσέρ της κατοικίας του μουφτή Αχμέτ Μετέ στην Ξάνθη της Ελλάδας

Καταδικάζουμε το ρατσιστικό και απειλητικό μήνυμα που γράφτηκε στο ασανσέρ του διαμερίσματος της κατοικίας του Αχμέτ Μετέ μουφτή Ξάνθης στην Ελλάδα.

Το περιστατικό αυτό αποκάλυψε για άλλη μία φορά τη μισαλλοδοξία ρατσιστικών και εξτρεμιστικών ομάδων στην Ελλάδα ενάντια στην ύπαρξή της τουρκικής μειονότητας στη δυτική Θράκη και των εκπροσώπων τους. Περιμένουμε από το ελληνικό κράτος να διαφωτίσει αυτό το φρικτό περιστατικό, να διεξαγάγει μία έρευνα με τη δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία και να προσαγάγει τους δράστες στη δικαιοσύνη.

QA-118, 28 November 2020, Statement of the Spokesperson of Ministry of Foreign Affairs, Mr. Hami Aksoy in Response to a Question Regarding the Racist Threat Message Written on the Elevator of the Residence of Ahmet Mete, the Mufti of Xanthi in Greece / Rep. of Turkey Ministry of Foreign Affairs

28/11/2020

Σχ. : Πήγε κάποιος και έγραψε ένα σύνθημα και έγινε “φρικτό περιστατικό”. Σήμερα είναι η επέτειος της δολοφονίας του Κούρδου Ταχίρ Ελτσί . Ο άνθρωπος αυτός ήταν ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ. Τον σκότωσαν στη μέση του δρόμου ενώ γύρω του υπήρχαν αρκετοί αστυνομικοί και πέντε χρόνια μετά δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος σχετικά με την ανεύρεση των δραστών. Και βγαίνει ο εκπρόσωπος της χώρας αυτής θα μας μιλήσει για το φρικτό περιστατικό της αναγραφής ενος συνθήματος….

Previous Article

Ανακοίνωση του DEB για τον Μέτε και αφωνία για τα θέματα της Τουρκίας….

Next Article

¨Ευχαριστούμε Ρωσία¨ στο Στεπανακέρτ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *