Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Έπαρχος του Κας: ¨Οι Καστελοριζιοί ζουν μία ζωή εξαρτώμενη από το Κας¨

No Comments Share:

……………

Ιδιαίτερα τις Παρασκευές που γινόταν το παζάρι στο Κας, οι Καστελοριζιοί συνέρεαν. Μερικές φορές ερχόταν από το Καστελόριζο 2-3 σκάφη την Παρασκευή για το παζάρι. Ενώ αυτοί που δεν μπορούσαν να έρθουν με μηνύματα ή μέσω τηλεφώνου ζητούσαν αυτά που ήθελαν απο τους εμπόρους στο Κας και αυτοί τα έστελναν με τα φεριμπότ. Το παζάρι στο Κας πλημμύριζε από τους Καστελοριζιούς. Άνδρες από το Καστελόριζο που θέλαν να κουρευτούν και γυναίκες που θέλανε να βάψουν τα μαλλιά τους, γέμιζαν τα κουρεία και τα κομμωτήρια στο Κας. Καστελοριζιοί με τα σκάφη τους έφερναν στο Κας ξένους τουρίστες.

….

Πολύ Καστελοριζιοί επισκέπτονταν φίλους τους στο Κας. Σε πολλές έκτακτες ανάγκες άρρωστοι από το Καστελόριζο νοσηλεύτηκαν στο Κας. Στο φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού Λυκιας & Κας που πραγματοποιείται επί 22 χρόνια και φέτος δεν έγινε λόγω της πανδημίας, γινόταν και κοινές εκδηλώσεις. Συγκρότημα ελληνικών παραδοσιακών χορών μετείχε σε αυτό ενώ τουρκικά μουσικά συγκροτήματα κατά καιρούς έδωσαν συναυλίες στο Καστελόριζο.

….

Ο Σαμπάν Αρντα Γιαζιτζί -έπαρχος του Κας δήλωσε: “Το νησί Καστελόριζο που βρίσκεται ακριβώς μπροστά μας απέχει από το λιμάνι του Κας 3.7 μίλια. Αυτό είναι περίπου 7 χιλιόμετρα. Το νησί Καστελόριζο απέχει από την ηπειρωτική Ελλάδα περίπου 327 μίλια, δηλαδή 606 χιλιόμετρα. Αυτή η εγγύτητα του νησιού Καστελόριζο προς το Κας, ενδυνάμωσε, εμπλούτισε και εμβάθυνε τον διάλογο ανάμεσα στους πολίτες της περιοχής μας και τον λαό του Καστελόριζου. Μπορώ να το εκφράσω ως εξής : Οι άνθρωποι του νησιού Καστελόριζο ζουν μία ζωή εξαρτώμενη από την περιοχή Κας. Σε αυτή την εξαρτημένη ζωή υπάρχουν οικονομικές πολιτιστικές και εμπορικές σχέσεις. Αυτές οι σχέσεις είναι σε οικονομική και εμπορική διάσταση και είναι μονόπλευρες. Όλος ο κόσμος του Καστελόριζου, συγκεκριμένες μέρες βρίσκεται στην περιοχή μας, στα κουρεία, στα μανάβικα και στα νοσοκομεία μας. Καθώς εκεί οι υπηρεσίες υγείας είναι ακριβές έρχονται εδώ και καλύπτουν τις ανάγκες υγείας τους. Στο διάστημα πριν από την πανδημία διοργανώθηκαν κοινά φεστιβάλ ανάμεσα στο λαό του Καστελόριζο και του Κας. Υπήρξαν αγώνες κολύμβησης. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Κατά καιρούς υπάρχουν πολιτικές εντάσεις. αλλά βλέπουμε ότι αυτό δεν προκαλεί αρνητικότητα μεταξύ των ανθρώπων του νησιού Καστελόριζο και των κατοίκων του Κας.

……

Kαθώς ο κόσμος του Καστελόριζο όλες του τις ανάγκες από την περιοχή μας όταν έφτασε η πανδημία βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση. Βιώνουν σημαντικά προβλήματα. Ακόμη και τις ανάγκες για νερό από το Κας τις καλύπτουν. Λόγω της πανδημίας τα πάνε-έλα σταμάτησαν. Παρατηρούμε πως ο κόσμος του Καστελόριζο είναι σε δύσκολη κατάσταση. εμείς σύμφωνα και με την ανθρωπιστική νοοτροπία του αρχηγού κράτους μας τους παράσχουμε Κάθε είδους υπηρεσία. Από αυτή την άποψη είμαστε περήφανοι για το κράτος μας. ……

https://www.sabah.com.tr/gundem/2020/09/24/kastan-meise-dostluk-mesajlari

24/9/2020

Σχ. : Ελπίζουμε καταρχήν οι Αθηναίοι κυβερνώντες αλλά και οι Καστελοριζιοί  να πήραν το μήνυμα του έπαρχου…

 Έμμεσα μας λέει πως το Καστελλόριζο θα έπρεπε να ανήκει στην Τουρκία. Ιδίως το επιχείρημα για τη μεγάλη απόσταση από την ηπειρωτική χώρα της Ελλάδας (και όχι π.χ. από την Ρόδο), είναι το τυπικό κυβερνητικό και επεκτατικό επιχείρημα της Τουρκίας…

Previous Article

Η Κεντρική Τράπεζα μετά τα νέα αρνητικά ρεκόρ της λίρας αύξησε τα επιτόκια

Next Article

Και ευρωβουλευτής στην λίστα των ¨υποψήφιων προς δολοφονία¨ της ΜΙΤ στην Αυστρία !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *