Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

MIA EΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ

No Comments Share:

 

 

Μεγάλο ενδιαφέρον στη Διεθνή Διάσκεψη των Αθηνών που διοργάνωσε το ΥΠΕΞ

Με δέκα σημεία συμφωνίας για εντατικοποίηση της συνεργασίας και το ραντεβού για την 3η Διεθνή Διάσκεψη τον Οκτώβριο του 2019 ολοκληρώθηκε η 2η Διεθνής Διάσκεψη των Αθηνών για τον Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή. Ενάντια στον απομονωτισμό, εδραιώνουμε σχέση αλληλοσεβασμού διαφορετικών κρατών, λαών και θρησκειών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της διήμερης Διάσκεψης ήταν η στήριξη της νεολαίας και η επιστροφή των πληθυσμών που ξεριζώθηκαν και της πολιτιστικής κληρονομιάς που λεηλατήθηκε.

Από τα κύρια σημεία που συμφωνήθηκαν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απόφαση να κατατεθεί το 2018 ειδικό ψήφισμα για την προστασία των θρησκευτικών και πολιτισμικών κοινοτήτων στην επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ καθώς και στα κείμενα της ΕΕ.

Επίσης, συμφωνήθηκε η έκδοση σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή των βασικών ομιλιών των ηγετών κρατών, θρησκευμάτων και Εκκλησιών, ενώ έμφαση δόθηκε στη μεγαλύτερη συνεργασία των ΜΜΕ και πώς μπορούν να περάσουν περισσότερα μηνύματα υπέρ της πολιτιστικής και θρησκευτικής ελευθερίας. Επιπλέον διατυπώθηκε η από κοινού στήριξη του Κέντρου Θρησκευτικού Πλουραλισμού που λειτουργεί στην Αθήνα.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα διαθρησκειακού και πολιτισμικού διαλόγου που συγκέντρωσε γύρω από ένα τραπέζι στην Αθήνα, επί ένα διήμερο, 168 πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες και εκπροσώπους από 38 χώρες και διεθνείς οργανισμούς (320 άτομα συνολικά, που ασχολούνται ή παίζουν σημαντικό ρόλο στα θέματα αυτά), όπως σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας των εργασιών.

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις σχετικά με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα, επισήμανε ότι «η διπλωματία είναι ιδιαίτερα απαραίτητη όταν υπάρχουν διαφορές, μιλά για να μην μιλήσουν άλλοι».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Κοτζιάς στις διμερείς επαφές που είχε με όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες, κάνοντας ειδική μνεία στους αρχιεπισκόπους Αλβανίας Αναστάσιο και Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β’, το έργο των οποίων, όπως είπε, εκτιμά βαθιά. Και φυσικά στη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον οποίο, όπως εξήγησε, συζήτησε τα προβλήματα και της Εκκλησίας και του Ελληνισμού στην Τουρκία, και τον ενημέρωσε για το πρόσφατο ταξίδι του στην Άγκυρα και τις συναντήσεις που είχε εκεί.

Ειδικότερα, έκανε λόγο για μικρά θετικά βήματα, όπως η επαναρρύθμιση της λειτουργίας των σχολείων για τους Έλληνες στην Ίμβρο και τη δέσμευση της τουρκικής πλευράς επιτέλους να κάνει εκλογές στα ελληνικά Βακούφια της Κωνσταντίνουπολης. Ο Υπ. Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συναντήθηκε με τον Μουφτή Κομοτηνής Χαφίζ Τζεμαλί Μέτσο και Μουφτή Ξάνθης Μ. Εμίν Σινίκογλου, με τους οποίους συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στη Θράκη.

 

http://www.azinlikca.net/eidiseis/item/9863-megalo-endiaferon-sti-diethni-diaskepsi-ton-athinon-pou-diorganose-to-ypex.html

1/11/2018

Σχ: Μπράβο στους διοργανωτές της εκδήλωσης. Έχουμε βέβαια κπαοιους ενδοιασμούς για το θέμα των βακουφίων στην Κωνσταντιούπολη και το τι ενδεχομενως θα ζητήσουν οι Τούρκοι για να το δεχτούνε…

 

Previous Article

¨Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑ ΣΚΙΣΜΕΝΟ ΤΖΙΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ¨ !

Next Article

O ΠΑΣΑΣ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΑΝΗΛΙΚΗ ΕΛΕΝΗ ΣΤΗΝ ΣΙΝΩΠΗ, ΑΛΛΑ …

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *