Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ σχετικά με τις δηλώσεις Ελλάδας και Αιγύπτου αναφορικά με την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

No Comments Share:

Με τη συμφωνία που υπογράφηκε με τη Λιβύη, οριοθετείται τμήμα των δυτικών συνόρων των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η συμφωνία είναι σύμφωνη με τις δικαστικές αποφάσεις που θεσπίζουν τη διεθνή νομολογία και το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών άρθρων της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας.

Όλα τα μέρη γνωρίζουν ουσιαστικά ότι τα νησιά δεν μπορούν να επηρεάσουν την παράκτια προβολή της Τουρκίας, της χώρας με τη μακρύτερη ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο, ότι τα νησιά που βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά της διάμεσης γραμμής μεταξύ δύο ηπειρωτικών περιοχών δεν μπορούν να δημιουργήσουν περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας πέρα ​​από τα χωρικά ύδατά τους και ότι η διαδρομή και η κατεύθυνση των ακτών θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τον καθορισμό των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Στην πραγματικότητα, πριν από την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας, η Τουρκία έχει επανειλημμένα προσκαλέσει όλα τα μέρη στις διαπραγματεύσεις για μια συναίνεση που βασίζεται στην ισότητα και παραμένει έτοιμη για διαπραγματεύσεις.  Ωστόσο, αντί να ανταποκριθούν στην βασισμένη στο διεθνές δίκαιο και στην ισότιμη προσέγγιση  έκκληση της Τουρκίας για διαπραγματεύσεις, τα μέρη προτίμησαν να προβούνε σε  μονομερή μέτρα και προσπάθησαν να κατηγορήσουν την Τουρκία.

Οι μαξιμαλιστικές και ασυμβίβαστες ελληνικές και ελληνοκυπριακές αξιώσεις βρίσκονται πίσω από αυτή την νοοτροπία, ενώ για παράδειγμα το Καστελόριζο, ένα μικρό νησί που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την ενδοχώρα της Τουρκίας,  υποτίθεται ότι παράγει μια περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας 4.000 φορές μεγαλύτερη από την ίδια την επιφάνεια του. Αυτή η νοοτροπία ώθησε την Αίγυπτο να χάσει έκταση 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Μέσα από αυτή τη συμφωνία με τη Λιβύη, οι δύο χώρες έχουν σαφώς εκδηλώσει την πρόθεσή τους να μην επιτρέψουν κανένα τετελεσμένο γεγονός.

http://www.mfa.gov.tr/sc_-73_-yunanistan-ve-misir-aciklamalari-hk-sc.en.mfa

1/12/2019

Previous Article

Ανταρτοπόλεμος μέσα σε πόλεις της Τουρκίας

Next Article

Οι Έλληνες στρατιωτικοί θα μπορούσαν να επωφεληθούν, πολιτική βούληση υπάρχει;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *