Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δηλώσεις για την ενεργοποίηση των θαλάσσιων συνόρων Τουρκίας-Λιβύης

0 σχόλια Share:

Συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης: Σε δύο χρόνια η ενεργοποίηση των θαλάσσιων συνόρων

Αξιωματούχος της Τουρκίας γνωστοποίησε ότι η συμφωνία Άγκυρας – Λιβύης θα τεθεί σε εφαρμογή σε δύο χρόνια, όταν και ενεργοποιηθούν τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών.
Εντός των επόμενων δύο ετών αναμένεται να ενεργοποιηθούν τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, όπως δήλωσε καλά πληροφορημένη πηγή, η οποία πρόσκειται στην τουρκική κυβέρνηση.

«Η θαλάσσια γραμμή μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας θα χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς. Σχεδιάζεται να δημιουργηθούν δύο λιμάνια για την εξυπηρέτηση της ναυσιπλοΐας μεταξύ των τουρκικών και λιβυκών ακτών» σχολίασε παράλληλα, ο ίδιος αξιωματούχος, μιλώντας στο Sputnik.
Η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται λίγες ημέρες, μετά την υπογραφή μνημονίου συνεννόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης, με έδρα την Τρίπολη.

Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή προκάλεσε πολλαπλές αντιδράσεις, με την Ελλάδα να κάνει λόγο για μία «παράνομη συμφωνία», η οποία αντιβαίνει στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι επίσημες τοποθετήσεις εκ μέρους της Κύπρου, της Αιγύπτου, αλλά και του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, υπό τον στρατηγό Χαφτάρ, ο οποίος ελέγχει σχεδόν τα 2/3 των εδαφών της Λιβύης.

…………

Sputnik  11/12/2019

Previous Article

Άντε Έλληνες, πληρώστε τα πυρομαχικά του εχθρού !

Next Article

Διαφορές στις κυβερνήσεις…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *