Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ανησυχεί για την Aν. Μεσόγειο και τους S-400…

No Comments Share:

………………..

«Θέλουμε να συμβάλλουμε στην αποκλιμάκωση», είπε ο γ.γ. της Συμμαχίας, σημειώνοντας ότι «αυτός ήταν ο λόγος που συμβάλλαμε στην κατάρτιση του μηχανισμού απεμπλοκής, με τον οποίο η Ελλάδα και η Τουρκία επαναβεβαιώνουν την στήριξή τους για τις υφιστάμενες διαδικασίες και τους κανόνες που διέπουν τη συμπεριφορά στον αέρα και στη θάλασσα». Ο μηχανισμός, υπενθύμισε, περιλαμβάνει την απευθείας τηλεφωνική γραμμή «μέσω ασφαλών δικτύων του ΝΑΤΟ» μεταξύ των στρατιωτικών ηγεσιών των δύο πλευρών.

«Πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο ενός περιστατικού ή ενός ατυχήματος – και, αν συμβούν, να φροντίσουμε να μην ξεφύγουν εκτός ελέγχου, οδηγώντας σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις», τόνισε ο κ. Στόλτενμπεργκ. «Θα συνεχίσουμε αυτές τις προσπάθειες απεμπλοκής. Πιστεύουμε ότι το έργο αυτό, που γίνεται εδώ, στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ, σε στρατιωτικό-τεχνικό επίπεδο, στηρίξει τις γερμανικές προσπάθειες να διευκολύνουν την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών για το βασικό υποκείμενο ζήτημα που αποτελεί αντικείμενο αντιπαράθεσης στην Ανατολική Μεσόγειο». Απέφυγε πάντως να πάρει θέση για τα νομικά ζητήματα στα οποία διαφωνούν η Αθήνα και η Άγκυρα.

Ο γ.γ. της Συμμαχίας ανέφερε ότι είναι σε τακτική επαφή με την ηγεσία της Ε.Ε. (τον Σαρλ Μισέλ, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Ύπατο Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική Ζοσέπ Μπορέλ) για τις εντάσεις στην περιοχή. «Εργαζόμαστε από κοινού για την άμβλυνση των εντάσεων», είπε, προσθέτοντας: «Είναι μία κοινή φιλοδοξία της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ».

Σχετικά με τους S-400, ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε ότι τον ανησυχεί το γεγονός ότι η Τουρκία έχει αποκτήσει το συγκεκριμένο σύστημα και «έχω εκφράσει αυτές τις ανησυχίες αρκετές φορές, συμπεριλαμβανομένων και συναντήσεων στην Άγκυρα». Το σύστημα αυτό, τόνισε, «δεν μπορεί να ενταχθεί στο ενοποιημένο σύστημα αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ».

…………

kathimerini.gr/ 21/10/2020

Previous Article

Ford & VW στήνουν νέα βιομηχανία στην Τουρκία

Next Article

Οι ινδικές υπηρεσίες ασφαλείας ανησυχούν για την τουρκική επιρροή στο Κασμίρ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *