Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Tον κρέμασαν οι αλλόθρησκοι κατακτητές στην Λέσβο

No Comments Share:

Κείμενο του ιστολογίου   2/1/2020

Στην γη που έβγαλε δεκάδες μάρτυρες της πίστης μας, έφτασαν κάποιοι ελληνόφωνοι να ενοχλούνται από τον μεγάλο σιδερένιο σταυρό που έστησαν κάποιοι πατριώτες. Αναφερόμαστε στην Λέσβο. Θυμηθήκαμε την παραπάνω ντροπή της ¨ενόχλησης¨ με αφορμή τον σημερινό άγιο που μαρτύρησε επί τουρκοκρατίας εκεί.

Να μας φωτίζει και να πρεσβεύει στον Κύριο υπέρ ημών:

Ο Άγιος Γεώργιος (ή Ζώρζης ή Γκιουρτζής) είχε καταγωγή από τα Ίβηρα. Σε νεαρή ηλικία τον αγόρασε κάποιος Τούρκος για σκλάβο και αφού του έκανε περιτομή, του έδωσε το όνομα Σαλής. Μετά τον θάνατο του αφέντη του, παρέμεινε στη Μυτιλήνη, άγαμος και ζούσε ειρηνικά σε κάποιο εργαστήρι, πουλώντας και αγοράζοντας διάφορα είδη.

Κάποια μέρα και σε ηλικία πάνω από 70 χρονών, ο Γεώργιος παρουσιάστηκε αυθόρμητα μπροστά στον κριτή και πέταξε μπροστά του το σαρίκι που φορούσε στο κεφάλι του και ομολόγησε τον Χριστό. Παρά τις κολακείες και τους φοβερισμούς, τη διαπόμπευση μέσα στους δρόμους και τα χτυπήματα με ξύλα και μαχαίρια, ο Γεώργιος παρέμεινε αμετάθετος, ομολογώντας την πίστη των πατέρων του.

Τέλος, οδηγήθηκε από τους δημίους του στην τοποθεσία Παρμά-Καπού, όπου και έλαβε μαρτυρικό τέλος δι’ αγχόνης. Ήταν 2 Ιανουαρίου 1770 μ.Χ.

Previous Article

¨Είδα από τον ουρανό να πέφτουν φλεγόμενα κομμάτια ανθρώπων και ζώων¨ – Σφαγή στο Ρομπόσκι

Next Article

BTTDD : ¨Σύμβολο του ελληνικού παρακράτους ο Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας Γ. Καλαντζής¨ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *