Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

“Τώρα όλοι θέλουν να γίνουν διακινητές λαθρομεταναστών” !

0 σχόλια Share:

……..

Στο μέσο της Κωνσταντινούπολης διακινητές λαθρομεταναστών κάνουν παζάρια για τις βάρκες. Μία βάρκα 30 ατόμων η οποία πριν από μία εβδομάδα πουλιόταν 2.000 δολάρια, τώρα βρίσκει αγοραστή στα 3.500 δολάρια ενώ ορισμένες βάρκες πουλήθηκαν και στα 5.000 δολάρια.
…..
Στο Καρακιοι έμποροι που πουλάνε βάρκες και κινητήρες θαλάσσης λένε πως μέσα σε δύο μέρες ξεπούλησαν. Στο σημείο αυτό η ομάδα της Χουριέτ προσποιούμενη πως πουλάει βάρκες, ήρθε σε επαφή με έναν Ιρακινό διακινητή και με έναν πωλητή. Ο Ιρακινός πείσθηκε που είχαν βάρκες και κινητήρες και  άρχισε τα παζάρια. Ανέφερε πως καταρχήν χρειάζεται τέσσερις βάρκες. Πρόσθεσε πως αν υπάρξουν περισσότερα αιτήματα από μετανάστες θα μπορούσε να αγοράσει μετρητής όλα τα προϊόντα της ομάδας της Χουριέτ. Στην αγορά αυτή τη στιγμή μία βάρκα φουσκωτή 30 ατόμων και 8m αρχίζει να πουλιέται από 3.000 δολάρια. Η ομάδα της Χουριέτ είπε στον διακινητή πώς θα μπορούσε να του την πουλήσει στα 3.500 δολάρια. Εκείνος απάντησε πώς “Μπορώ να πάρω τέσσερις εξ αυτών και ανάλογα με την φίρμα τους, κάνε και εσύ λίγο έκπτωση”.
Οι διακινητές που βάζουν 30 άτομα σε μία τέτοια βάρκα των 8 μέτρων που κοστίζει 3.000 δολάρια για κάθε έναν που περνάει στην Ελλάδα παίρνουν 500 δολάρια. Συνολικά συγκεντρώνουν 18.000 δολάρια. Εξ αυτών δίνουνε και 2.000 δολάρια στον ενδιάμεσο. Από κάθε πέρασμα οι διακινητές κερδίζουν τουλάχιστον 10.000 δολάρια.
Ενας άλλος έμπορος που είναι στην περιοχή λέει πως αυτοί οι οποίοι έρχονται είναι κυρίως Αφγανοί και Ιρακινοί και λέει : Μέχρι πριν από λίγες μέρες οι πωλήσεις ήταν κανονικές .Μετά από το άνοιγμα των συνόρων, άρχισαν από νωρίς το πρωί να φτάνουν. Εμείς αυτά τα προϊόντα γενικά τα εισάγουμε και για αυτό το λόγο δεν διαθέτουμε μεγάλο αριθμό εξ αυτών οπότε και εμείς πιεστήκαμε για να εισαγάγουμε κι άλλα. ”

Ο διακινητής περιέγραψε ακριβώς το πώς τους περνάνε στην Ευρώπη. Οι λεπτομέρειες ακριβώς αυτής της διοργάνωσης έχουν ως εξής : “Καταρχήν αυτοί οι οποίοι θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη με βρίσκουν. Εγώ είμαι έμπορος στο Ακσαραι. Εγώ κάνω την πρώτη επαφή με το άτομο που έρχεται. Μεταφέρουμε τους μετανάστες σε Αδριανούπολη Αϊβαλί ή Σμύρνη. Αυτό το κάνουμε είτε με λεωφορεία είτε με μικρά οχήματα μεταφοράς. Εκεί όπου τους μεταφέρουμε τους περιμένει η ομάδα μας. Από εκεί με ένα άλλο όχημα της ομάδας μας μεταφέρονται και τοποθετούνται στις βάρκες.
Μέσω προκαθορισμένων από πριν σημείων, ξεκινούν για την Ευρώπη. Εδώ τελειώνει η δική μας δουλειά. Ζητάμε από τους μετανάστες όταν φτάσουν στην Ευρώπη να σκάσουν τη βάρκα τους. Από τη δική μας ομάδα στη βάρκα δεν υπάρχει κανείς. Για όλη αυτή την δουλειά παίρνουμε περίπου 500 με 600 δολάρια το άτομο. Σε μία βάρκα μπαίνουν 30 άτομα.
……
Είναι ανάγκη το συντομότερο να βρω βάρκες. Δεν θέλω να χάσω τα άτομα που έρχονται σε μένα. Παλαιότερα αυτή η δουλειά δεν ήταν τόσο εύκολη. Τώρα άρχισαν όλοι να γίνονται διακινητές. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα περνάμε 1.000 δολάρια το άτομο. Τώρα επειδή πολλά άτομα την κάνουν τη δουλειά, η τιμή έπεσε στα 500 με 600 δολάρια. Αυτοί που καταλαβαίνουν πως δεν θα μπορέσουν να περάσουν από την ξηρά, στρέφονται προς τη θάλασσα” .

Εμπορος της περιοχής ανέφερε ότι ξεπούλησε όλες τις βάρκες και τους κινητήρες που διέθετε. Ο έμπορος λέει ότι πριν από το άνοιγμα των συνόρων οι βάρκες πωλούνταν στα 2.000 δολάρια ενώ τώρα όπως λέει ” Η ζήτηση αυξήθηκε τόσο πολύ που δεν μας απέμεινε προϊόν, οι τιμές ανέβηκαν και κάποιες βάρκες φτάνουν να πωλούνται στα 5.000 δολάρια. Δεν προλαβαίνουμε να καλύψουμε τη ζήτηση” .

https://tr.sputniknews.com/turkiye/202003031041522377-karakoyde-bot-pazarligi-fiyatlar-yukseldi-bazi-botlar-5-bin-dolardan-alici-buluyor/

3/3/2020

Previous Article

Πυρπόληση αποθήκης ΜΚΟ στην Χίο !

Next Article

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει επικοινωνήσει με τον Ταγίπ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *