Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Την πρώτη νύχτα πήρα 4.000$ για το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη-Αδριανούπολη¨…

No Comments Share:

…………

Σύμφωνα με το κείμενο της Ετζε Τσελίκ από την εφημερίδα Χουριέτ οι μετανάστες που θέλουν να πάνε από την Κωνσταντινούπολη στην Ανδριανούπολη καταρχήν πηγαίνουν στην οδό Βατάν μπροστά στην Διεύθυνση Αλλοδαπών. Η οδός Βατάν έχει πιο πολύ κόσμο από ποτέ. Λεωφορεία, μίνι-μπας, ταξί, ακόμη και ιδιωτικά αυτοκίνητα, αγχώνονται να πάρουν πελάτες. Οι μετανάστες ανάλογα με τα χρήματα που έχουν στην τσέπη, υποχρεώνονται να πάρουν το ανάλογο όχημα μεταφοράς. Επιλέγουν ανάλογα με το πόσα χρήματα διαθέτουν και με το πόσο σύντομα μπορούν να πάνε. Παραπονούνται όμως για αυτή την κατάσταση γιατί όπως λένε υπάρχει κερδοσκοπία. Οδηγοί στην άκρη του δρόμου, ψάχνοντας Για πελάτες φωνάζουν “Ευρώπη-Ευρώπη”. οι τιμές για τα λεωφορεία και τα μινιμπας είναι μεταξύ 100 και 200 λιρών το άτομο. Κανονικά η τιμή για το λεωφορείο είναι 75 λίρες αλλά σε κανένα τουριστικό πρακτορείο δεν υπάρχει θέση.

Την πρώτη νύχτα πήγα στην Ανδριανούπολη για 4.000 δολάρια

Ταξιτζής που βρίσκεται εκεί περιγράφει πως την πρώτη νύχτα που άνοιξαν τα σύνορα, μετέφερε μία οικογένεια στην Αδριανούπολη για 4.000 δολάρια. Εκείνη την ώρα ένας άλλος ταξιτζής του λέει “Μα καλά δεν φοβάσαι από το Θεό; Τόσα πολλά χρήματα για αυτή τη μεταφορά;”. Όταν ρωτήθηκε αυτός που αντέδρασε σχετικά με την ταρίφα του,  είπε : “Εγώ αδερφή, τους πάω με 1.500 λίρες. Πρόκειται για 250 χιλιόμετρα δρόμο. Χθες ταίριαξε, περιμένω και σήμερα και ελπίζω πως κάποιοι θα έρθουν πάλι”.

Να πάνε και να μη γυρίσουν

Ο Αχμέτ Σινασι που περιμένεις στη στάση μαζί με το μινιμπάς του, είναι και ικανοποιημένος αλλά και έχει και παράπονα. Περιγράφει πως είναι άυπνος καθώς από χθες το πρωί 15 φορές έκανε το δρομολόγιο Αδριανούπολη-Κωνσταντινούπολη και λέει : “Υπάρχουν κάποιοι που θέλω να κάνω παζάρια αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν. Δεν μπορούν να πάνε με λεωφορείο Γιατί δεν υπάρχει θέση. Είναι αναγκασμένοι να πάνε από δω. Αυτοί οι άνθρωποι όμως να φύγουν, δεν θέλω να ξαναγυρίσουν στη χώρα μας. Για αυτό τους πάω” . οι δηλώσεις του φάνηκε πως έχουν τη στήριξη και άλλων οδηγών που ήταν γύρω του και μας άκουσαν.
…….

https://tr.sputniknews.com/turkiye/202003021041514364-siginmaci-tarifesi-4-bin-dolara-edirne/

2/3/2020

Previous Article

Γερμανία : Η ΕΕ δεν πρέπει να αντιδράσει στο άνοιγμα των συνόρων- Να βάλουμε κυρώσεις στην Ρωσία !

Next Article

Επιτέλους αλλαγή του δόγματος αντιμετώπισης…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *