Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο τουρκικός στρατός τους μεταφέρει, ΜΚΟ τους βοηθάει…

0 σχόλια Share:

Οι λαθροδιακινητές παρουσιάζουν την ταρίφα τους για το πέρασμα από το Αιβατζικ στην Μυτιλήνη
…..
Οι μετανάστες περιγράφουν πως οι λαθροδιακινητές ζητάνε από τους μεγάλους 800 δολάρια και 400 από τους μικρότερους. Όταν τους ρωτάμε αν φοβούνται μας λένε πως ” Είμαστε απελπισμένοι βρε αδερφή, τι ν κάνουμε ;”. Οι μετανάστες που προμηθεύονται βάρκα είναι μόνοι τους σε αυτό το δύσκολο ταξίδι. Οι μετανάστες υποχρεώνονται να ανέβουν με πλήθος ατόμων στη βάρκα την οποία οι ίδιοι θα χρησιμοποιήσουν.

Εμπόδιο η φουρτούνα
Η εικόνα των μεταναστών που περνάνε από το Αιβατζικ του νόμου Τσανάκκαλε στη Μυτιλήνη προκαλεί θλίψη. Όταν φτάσαμε στην περιοχή Μπιμπερντερε που είναι το πιο κοντινό σημείο στο νησί Μυτιλήνη ο καιρός είχε χαλάσει για τα καλά. Στη θάλασσα υπήρχε φουρτούνα.
Οι μετανάστες καταλαβαίνοντας ότι με αυτό τον καιρό λόγω συνθηκών δεν μπορούν να περάσουν απέναντι διαλύονται. Ενα από τα σημεία στα οποία περιμένουν να βελτιωθεί ο καιρός, είναι η παραλία Σοκακαγζι του Αιβατζικ. Εκεί σε ένα έρημο σπίτι μας υποδέχονται οι Αφγανοί μετανάστες
Στο μεταξύ μία ΜΚΟ εθελοντών, μοιράζει τρόφιμα, ρούχα και κουβέρτες στην ομάδα των 30 Αφγανών που περιμένουν στην παραλία.  “

¨Ήμασταν στο στρατόπεδο βρεθήκαμε εδώ¨
Οταν ρώτησα τον Ρεμζί για ποιο λόγο βρέθηκαν εδώ μου είπε: “Ημασταν στο στρατόπεδο.Όταν είπαμε πως θέλουμε να πάμε στην Ελλάδα, οι στρατιώτες μας έφεραν εδώ”. Όταν ρώτησα έναν άλλον Αφγανό που δεν θέλησε να μου πει το όνομά του, εκείνος απάντησε ως εξής : “Δούλευα επί δύο χρόνια σε γυράδικο στην Άγκυρα. Ήρθαμε πριν από 4 ημέρες. Μας συνέλαβαν την ώρα που προσπαθούσαμε να περάσουμε στην Ελλάδα και μας πήγαν στο στρατόπεδο.Μετά από την απόφαση πως δεν θα υπάρχει παρέμβαση σε αυτούς που θέλουν να περάσουν τα σύνορα μας ρώτησαν αν θέλουμε ή όχι να πάμε στην Ελλάδα. Αυτούς που θέλουν να περάσουν τους έφεραν εδώ. Εμείς προσπαθούμε να προμηθευτούμε τώρα βάρκα. Ζητούν 800 δολάρια το κεφάλι για όποιον θέλει να περάσει. Από αυτούς που είναι μικρότερη των 10 ετών δεν παίρνουν χρήματα.Από τα παιδιά που είναι μεγαλύτερα των 10ετών ζητάνε 400 δολάρια. Τι θα γίνει τώρα δεν ξέρουμε”

“Δύσκολη η ζωή εδώ”
Ο Αφγανός μετανάστης Κασομ Ζαχοτς περιγράφει ως εξής Το ταξίδι της μετανάστευσης : “Πριν από δύο χρόνια επειδή είχε πόλεμο στο Αφγανιστάν και δεν είχα δουλειά ήρθα εδώ. Εργαζόμουν σε μία βιομηχανία στην Κωνσταντινούπολη. Θα περάσω στην Ελλάδα και από κει θα συνεχίσω. Ο αδερφός μου είναι στο Βέλγιο εκεί θα πάω. Εδώ η ζωή είναι δύσκολη. Δεν έχω ταυτότητα και τα νοσοκομεία δεν με δέχονται. ”
……..

Sondakika   29/2/2020

Σχ. :  Τα σημαντικά που εντοπίσαμε ;
1) Ο τουρκικός Στρατός τους μετέφερε στα παράλια απέναντι από τη Μυτιλήνη…
2) Η ΜΚΟ είναι συνεργός στο παράνομο πέρασμα στην Ελλάδα.
3) Παρά το ότι ο ένας Αφγανός δούλευε επί δύο χρόνια δεν είχε καν πρόσβαση στα νοσοκομεία της Τουρκίας !
Ενώ στην Ελλάδα….

Previous Article

Ἔκκληση λογικῆς τήν ὕστατη στιγμή

Next Article

ΓΗ και ΎΔΩΡ και δε θα δώσουμε ποτέ ! — Βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *