Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Παρακαλώντας την Τουρκία για το θέμα των λαθρομεταναστών…

No Comments Share:

Στην Τουρκία ο Κουμουτσάκος για το μεταναστευτικό και την αύξηση 200% στις ροές

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος επισκέπτεται την Τουρκία όπου θα έχει συνάντηση για το μεταναστευτικό με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.
Επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα.

Ο κ. Κουμουτσάκος συναντάται με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, στην Άγκυρα.

Στο επίκεντρο των επαφών θα βρεθούν οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό με τη ραγδαία αύξηση των ροών από τα τουρκικά παράλια, καθώς και η εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας του 2016 (Κοινής Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας).

Στην τεράστια αύξηση στις μεταναστευτικές ροές αναφέρθηκε εξάλλου ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας την Τετάρτη στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι το 5μηνο Μαΐου – Σεπτεμβρίου σημειώθηκε αύξηση 200% των μεταναστευτικών ροών! Την ίδια στιγμή, οι αιτήσεις για άσυλο που πρέπει να εξεταστούν αγγίζουν τις 75.000, σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) οι πληθυσμοί είναι επικίνδυνα μεγαλύτεροι από τις προβλέψεις.

Για την επίσκεψη στην Άγκυρα, ο αναπ. υπουργός διαμήνυσε ότι «δεν πάμε ως αιτούντες», αλλά ως μια χώρα που μπορεί να πείσει την Τουρκία για τη δυνατότητα συναντίληψης. Όπως εξήγησε, όταν μετανάστες φτάνουν στα τουρκικά παράλια και περνάνε στην Ελλάδα, το γεγονός αυτό είναι παράγοντας προσέλκυσης κι άλλων μεταναστευτικών ρευμάτων στην ίδια την Τουρκία.

«Εάν ελεγχθούν καλά οι ροές, αποτελεσματικά, όλοι μπορεί να κερδίσουμε. Όμως είναι θέμα βούλησης της ίδιας της Άγκυρας», υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος. Τη δυνατότητα αυτή, όπως είπε, θα διερευνήσει κατά την επίσκεψη στην Τουρκία, όπως επίσης και τη διασφάλιση διαύλων επικοινωνίας και τη διαμόρφωση συστήματος συνεργασίας στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

«Δεν είναι διμερές το πρόβλημα, είναι η διμερής διάσταση μιας ευρωτουρκικής συμφωνίας», υποστήριξε.

Κατά τη χτεσινή ενημέρωση της επιτροπής, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει πολιτικές αποτροπής  με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Sputnik  3/10/2019

Σχ : Ότι κι αν λέει ο Κουμουτσάκος, όλοι καταλαβαίνουμε το ποιος έχει το πάνω χέρι στην συνομιλία αυτή…

Και μάλλον οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα τα συμφέροντα τους από τον ίδιο τον Κουμουτσάκο που πάει να τους πείσει…

Πάνω από όλα να μην γίνουμε Όρμπαν και Σαλβίνι όμως…

Το να γίνουμε χανουμάκια του Ταγίπ δεν τους πειράζει…

Previous Article

Αντίδραση από τον πράκτορα τουρκικών συμφερόντων στις δράσεις της ΔΕΜΠ-Κομοτηνής…

Next Article

Ο ψευδομουφτής Ξάνθης σε γραφείο βουλευτή του ΚΙΝΑΛ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *