Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών: ¨Το ελληνικό λιμενικό πυροβολεί τους μετανάστες” !

0 σχόλια Share:
Spread the love

……………..

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβοζ Σελίμ Κιράν δήλωσε: “Το ελληνικό λιμενικό απομακρύνει τα σκάφη πού βρίσκονται μετανάστες και τους πυροβολεί με πραγματικές σφαίρες αυτό είναι απαράδεκτο”

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβοζ Σελίμ Κιράν μέσω video conference μετείχε στην 4η διάσκεψη των Βρυξελλών που είχε θέμα “Προστασία και υποστήριξη των εκτοπισμένων Σύριων”.
……
“Προσδοκούμε η ΕΕ να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε. Οι προσδοκίες μας από την ΕΕ είναι οι εξής: “Nα εξαιρεθούν οι πολίτες μας από το καθεστώς της βίζας, να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα εθελοντικής αποδοχής ανθρώπων, να παραδοθούν επειγόντως τα 3+3 δις ευρώ για να χρησιμοποιηθούν για τους Σύριους που βρίσκονται στην Τουρκία, να επικαιροποιηθεί η τελωνειακή ένωση, να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις διαπραγματεύσεις και να υπάρξει συνεργασία με την Τουρκία για τη βελτίωση των όρων, με στόχο την επιστροφή των μεταναστών στη Συρία. Επιθυμούμε μία πιο ισχυρή δέσμευση από την ΕΕ σε αυτά τα πεδία.
…..
Βλέπουμε πως στα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα γίνονται επαναπροωθήσεις και στήνεται συρμάτινος φράχτης. Το ελληνικό λιμενικό απομακρύνει τα σκάφη πού βρίσκονται μετανάστες και τους πυροβολεί με πραγματικές σφαίρες. Αυτό είναι απαράδεκτο. Οι πρόσφυγες δεν πρέπει να υπόκεινται σε απάνθρωπες συμπεριφορές και δεν πρέπει να επαναπροωθούνται με το ζόρι. Όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τις διεθνείς μας υποχρεώσεις”.

https://www.trthaber.com/haber/gundem/disisleri-bakan-yardimcisi-kiran-yunanistanin-gocmenlere-yonelik-tutumunu-elestirdi-495345.html

23/6/2020

Previous Article

Αλαζονεία Τούρκου ΥΠ.ΕΞ. : ¨Η Γαλλία κατέστη γελοία με την αντίθεσή της προς την Τουρκία¨

Next Article

Τραμπ : ¨Σε 10 έτη φυλάκισης όσοι συλλαμβάνονται για βανδαλισμό αγαλμάτων & μνημείων ¨ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *