Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκία : ¨Η στάση της Αυστρίας ίδια με αυτήν της Ελλάδας με την απάνθρωπη μεταχείριση των προσφύγων ¨

0 σχόλια Share:

Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς, αμέσως μετά την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων έχει κάνει ατυχείς δηλώσεις σε ελληνική εφημερίδα σχετικά με τους αιτούντες άσυλο. Αυτή η χώρα, η οποία έκλεισε τα σύνορά της στους αιτούντες άσυλο από την αρχή και μάλιστα πρότεινε τη δημιουργία τείχους στα σύνορα, ενεργεί κατά των κοινών αξιών της ΕΕ και της ανθρωπότητας, όπως και κατά των κύριων συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και της Σύμβασης της Γενεύης του 1951.

Όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και ο FRONTEX, στα οποία συμμετέχουν και οι Αυστριακοί, είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τις προαναφερθείσες συμφωνίες και το δίκαιο της ΕΕ, να παρέχουν προστασία στους αιτούντες άσυλο που φθάνουν στα σύνορά τους, να απέχουν από πιέσεις και απάνθρωπη μεταχείριση απέναντί ​​τους.

Στην πραγματικότητα, η θέση της Αυστρίας στους αιτούντες άσυλο δεν διαφέρει καθόλου από τη στάση της Ελλάδας, της οποίας οι απάνθρωπες μεταχειρίσεις έναντι των αιτούντων άσυλο στα σύνορά μας, έχουν αποτυπωθεί στις αναμνήσεις μας.

Συμβουλεύουμε τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο της Αυστρίας, να διαβάσει προσεκτικά τη δήλωση της Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Μιγιάτοβιτς , με ημερομηνία 19 Ιουνίου 2020.

«Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των προσφύγων δεν είναι επιλογή, αλλά ηθική και νομική υποχρέωση που πρέπει να τηρούν όλα τα κράτη μέλη».

Δήλωση εκπροσώπου υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι

http://www.mfa.gov.tr/sc_-52_-avusturya-sansolyesi-kurz-un-verdigi-mulakat-hk-sc.en.mfa

22/6/2020

Previous Article

Τραμπ : ¨Σε 10 έτη φυλάκισης όσοι συλλαμβάνονται για βανδαλισμό αγαλμάτων & μνημείων ¨ !

Next Article

Δήθεν εμπάργκο στην Τουρκία- γερμανικά όπλα αξίας 345 εκ. Ευρώ πουλήθηκαν μόνο το 2019…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *