Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ, ΠΑΝΤΑ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ¨…

No Comments Share:

Μεγάλη συμμετοχή στην προσευχή για την βροχή και για την ευγνωμοσύνη

Την Κυριακή 14 Απριλίου στα χωριά Σκάλωμα και Δαρμένη του δήμου Αρριανών πραγματοποιήθηκε η προσευχή βροχής Κουρμπαντεπέ που οργανώνεται μια φορά στα εννιά χρόνια.

Επειδή ο καιρός ήταν βροχερός η τελετή έγινε στα τζαμιά των χωριών Σκάλωμα και Δαρμένη.  Στην τελετή μετείχε ο πρώην αντιπρόεδρος της Τουρκίας και νυν Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της βουλής Χακάν Τσαβούσογλου, ο πρώην υπουργός Τζαβίτ Τσαγλάρ και πολλοί ομογενείς. Η εκδήλωση άρχισε με την χαιρετιστήρια ομιλία του μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ. Συνεχίστηκε με ανάγνωση Κορανίου από τον Αλπ Τζαν Τσελίκ που είναι ιμάμης στο τζαμί Σελιμιέ και έχει βγει πρώτος στον κόσμος στην ανάγνωση Κορανίου. Ο θρησκευτικός λειτουργός της Δαρμένης ο Σαλίχ Μολλά Σαλίχ, ανέφερε πως την τελετή οργανώνουν από κοινού Δαρμένη και Σκάλωμα, ενώ επικεφαλής είναι το χωριό Σκάλωμα. Ο Σαλίχ είπε: ¨Πριν από πολλά χρόνια υπήρχε στην περιοχή μεγάλο πρόβλημα ξηρασίας. Με την ξηρασία αποτραβήχτηκαν τα ποτάμια και τα πηγάδια. Έτσι άρχισαν προβλήματα για όσους ασχολούνταν με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος, έγινε προσευχή για βροχή στον λόφο που αποκαλείται Κουρμπαντεπέ και αυτή η παράδοση συνεχίζεται ως τις μέρες μας.

ΧΑΚΑΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Τουρκίας, νυν πρόεδρος της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων της βουλής και βουλευτής Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου άρχισε την ομιλία του μεταφέροντας τα χαιρετίσματά του προέδρου της δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τσαβούσογλου είπε: “Αυτό που μας αναλογεί είναι να είμαστε οι πιο καλοί πολίτες αυτής της χώρας και έναντι τούτου, το κράτος της Ελλάδας να μας αποδώσει ένα ισότιμο status πολίτη. Εμείς εδώ πάντα πρέπει να εφαρμόζουμε τους νόμους. Εμείς βρισκόμαστε εδώ ως μία μουσουλμανική τουρκική μειονότητα. Για αυτό το λόγο εδώ μιλάμε για μία πορεία με δύο πόδια. Από τη μία είναι ότι είμαστε μουσουλμάνοι και από την άλλη είναι η εθνική μας ταυτότητα που είναι η τουρκική. Εμείς γνωρίζουμε πως όταν σε σας μπει ένα αγκάθι στο πόδι σας, σε μας στην Τουρκία μπαίνει μαχαίρι στην καρδιά μας. Όταν εσείς στεναχωριέστε εμείς αυτό το αισθανόμαστε πολλαπλάσιο. Για εσάς υπάρχουν πράγματα που μπορούμε και κάνουμε και υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν μπορέσαμε να κάνουμε. Η θέρμη μας, οι σκέψεις μας και η εγγύτητα που δείχνουμε για σας δεν θα εκλείψουν ποτέ. Τέλος σας μεταφέρω τα γεμάτα αγάπη χαιρετίσματα του Χαλίτ Ερέν που κατάγεται από το χωριό Δαρμένη. Με αυτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις εύχομαι ο Αλλάχ να σας παραχωρεί γαλήνη και ευτυχία. Σας αγαπάμε πολύ, ευτυχώς που υπάρχετε, ευτυχώς που εδώ υπάρχετε σαν παρακαταθήκη της ιστορίας και δείχνετε την παρουσία σας”.

ΤΖΑΒΙΤ ΤΣΑΓΛΑΡ

Ο επιχειρηματίας και πρώην πολιτικός Τζαβίτ Τσαγλάρ στην ομιλία που έκανε ανέφερε πως ο παππούς του ήταν από το χωριό Έσοχή. Ο Τσαγλάρ ανέφερε πως ήρθε με χαρά στην Δυτική Θράκη, πως τον υποδέχτηκαν πολύ καλά και ευχαρίστησε όλους όσους μόχθησαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Ο Τσαγλάρ είπε: “Είδα τα πηγάδια και τα χωράφια του παππού μου στην Ραγάδα. Αλλά τίποτε δεν είναι τόσο σημαντικό. το σημαντικό είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται εδώ. Είδαμε εδώ τους ωραίους ανθρώπους μας, τα αδέρφια μας, τους φίλους μας. Εμείς ασχολούμαστε με την πολιτική εκεί στη μητέρα πατρίδα μας. Έχουμε επιχειρηματική δράση και στήσαμε μεγάλες δουλειές. Ο Αλλάχ λέω να προστατεύει την πατρίδα μας και τους ανθρώπους μας. Εμείς οι Τούρκοι είμαστε που βιώνουμε καλύτερα από όλους τον μουσουλμανισμό στον κόσμο ! Πηγαίνουμε στην Μέκκα και τη Μεδίνα αλλά το Ισλάμ εμείς είμαστε που το βιώνουμε καλά. Ερχόμενοι στο τζαμί βάζουμε σε τάξη τον εαυτό μας. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν εξηγείται. Δεν είναι κάτι το οποίο γίνεται με χρήματα. Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την φιλοξενία σας. Ευτυχώς που από την περιοχή σας βγήκε ένας Χακάν Τσαβούσογλου. Ένας πολύ πετυχημένος πολιτικός της Προύσας και της Τουρκίας. Εγώ υπήρξα βουλευτής σε τρεις περιόδους και υπουργός. Τους νόμους που έφερε το κράτος της Ελλάδας τους εφαρμόζετε πολύ καλά. Αλλά οι μειονότητες έχουν και κάποια δικαιώματα. Πλέον ο κόσμος άλλαξε. Πλέον και εμείς ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για αυτά. Πιστεύω πως και εκείνοι όταν θα ενδιαφέρονται για αυτά σε εμάς, ο Χακαν ο αδερφός μου θα ενδιαφερθεί. Στην Αθήνα κατασκευάζεται τζαμί. Ο Τσίπρας όταν ήρθε στην Τουρκία ανοίξαμε την θεολογική σχολή της Χάλκης κλπ. Όταν και οι δύο επιδεικνύουμε ανεκτικότητα τότε και εμείς και εκείνοι και εσείς είμαστε πιο γαλήνιοι. Να ξέρετε το εξής. Η Τουρκία πάντοτε βρίσκεται δίπλα σας, πάντοτε σας υποστηρίζει. Έχετε μία πατρίδα. Στην Ελλάδα θα συνεχίσετε να ζείτε ως μειονότητα. Τα χώματα που ως αμανάτι άφησαν οι παππούδες μας δεν πρόκειται να τα αφήσουμε και να φύγουμε έτσι εύκολα.

ΡΙΝΤΒΑΝ ΑΧΜΕΤ

Ο Ριντβάν Αχμέτ-δήμαρχος Αρριανών στην ομιλία του είπε τα εξής: ” Η Δυτική Θράκη δεν θα χάσει ποτέ την θρησκεία, τη γλώσσα, την εθνικότητά, την ενότητα και την ομοψυχία της.”  Ο Αχμέτ συνέχισε λέγοντας:” Επί αιώνες μαζί γελάμε και μαζί κλαίμε. Μαζί καθόμαστε και μαζί σηκωνόμαστε. Μαζί στεναχωριόμαστε και μαζί χαιρόμαστε. Μπορούμε να πούμε πως στη δυτική Θράκη περνάμε πολύ δύσκολες μέρες. Μπορεί να έχουμε χάσει σε επίπεδο υλικών αγαθών. Μπορεί οι νέοι μας, άνεργοι πια να μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Αλλά όλοι πρέπει να ξέρουν καλά το εξής, η Δυτική Θράκη δεν θα απολέσει ποτέ την θρησκεία, την γλώσσα, την εθνικότητα, την ενότητα και την ομοψυχία της. Για αυτό δεν θα στεναχωριέστε για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Οποία και αν είναι η κατάστασή μας, ως κοινότητα δεν θα σκύψουμε το κεφάλι μας. Απέναντι σε όλα τα προβλήματα θα σταθούμε όρθιοι σαν τα βουνά της Ροδόπης. Όλοι μαζί με πρώτους εμάς, θα εργαστούμε ασταμάτητα. Ναι, πρώτα ο Αλλάχ τα αύριο μας θα είναι ακόμη καλύτερα από τα σήμερα. Πρώτα ο Αλλάχ θα ζούμε αιώνια σε αυτά τα χώματα μέσα σε ενότητα¨.

………………..

Μεταξύ αυτών που παρέστησαν στην τελετή ήταν οι βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ και Αϊχάν Καραγιουσούφ, Μουράτ Ομέρογλου -πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, Εμρουλλάχ Ουζούμ-μουφτής Αδριανούπολης, Αλή Εμίν Λατίφ-πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, Τσιντέμ Ασάφογλου-πρόεδρος του DEB, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Χουσείν Μπαλτατζί, ο πρόεδρος του συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης Σαδίκ Σαδίκ, ο πρόεδρος του BIHLIMDER  Μεχμέτ Εμίν Αχμέτ, ο πρόεδρος της GTGB Νετζάτ Αχμέτ, ο πρόεδρος του Συλλόγου μειονότητας ν. Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αρριανών Ερντέμ Χουσείν και Ιμπραήμ Σερίφ, ο αντιπεριφερειάρχης Ταρκάν Μουρταζά, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αχμέτ Ιμπράμ, Ισμαήλ Χουσέ Μουσταφά και Μουσταφά Κατραντζί, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης Χουσείν Εσάτ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της ΕΠΑΘ-Ροδόπης Σαλίχ Αχμέτ, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κώστας Κατσιμίγας, υποψήφιοι ευρωβουλευτές του DEB, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Ένωσης Κηδεμόνων Ερτζάν Αχμέτ και χιλιάδες ομογενείς.

http://www.gundemgazetesi.com/haber/detay/5662

14/4/2018

Previous Article

ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΜΕΝ Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΕΣΜΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΑΛΛΑ…

Next Article

TO AIMA TOY ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΘΥΡΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *