TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τούρκος υπουργός Αμύνης : ¨Οι ΤΕΔ στην Κύπρο είναι έτοιμες να αναλάβουν οποιαδήποτε αποστολή τους δοθεί, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα…¨

0 σχόλια Share:

………………..

Ο υπουργός Ακαρ ανέφερε πως το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας και οι Τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ), πριν από 45 χρόνια μη αποδεχόμενες τους πόνους και τις αδικίες σε βάρος των Κυπρίων, πραγματοποίησαν την “Ειρηνευτική Επιχείρηση Κύπρου” και συνέχισε λέγοντας : “Και σήμερα με τις ίδιες σκέψεις και τα ίδια αισθήματα, παρακολουθούν στενά  όλες τις λεπτομέρειες, αισθάνονται στενά τα θέματα, τις πίκρες και τα προβλήματα των Κυπρίων αδελφών μας και κανείς δεν πρέπει ούτε να αμφιβάλει, ουτε να  κάνει λάθος υπολογισμούς για την αποφασιστικότητά μας να προστατέψουμε τα δίκαια συμφέροντα της KKTC και της χώρας μας . Ότι σκεφτόμασταν χτες εν περιλήψει είμαστε στο ίδιο σημείο και σήμερα και με τον ίδιο τρόπο προσεγγίζουμε τα θέματα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να προστατέψουμε τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας.”
…….
Ο υπουργός Ακάρ περιέγραψε πως η Τουρκία και η KKTC, σε κάθε ευκαιρία υποστήριξαν την ειρήνη και τη σταθερότητα και συνέχισε λέγοντας:” Με τις δηλώσεις μας και τις πράξεις μας, εμείς πάντοτε υποστηρίξαμε την ειρήνη και τη σταθερότητα. Για τη χώρα μας και για την περιοχή μας μαζί με την KKTC, υποβάλαμε προτάσεις για αυτά που πρέπει να γίνουν για την ειρήνη και τη σταθερότητα σε όλο το νησί, πάνω σε αυτά εργαστήκαμε, με αυτό τον τρόπο είδαμε τα γεγονότα και με αυτό τον τρόπο τα προσεγγίσαμε. Στο θέμα αυτό κάναμε ότι μας αναλογούσε. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.
…….
Ως Τουρκία υπερασπιζόμαστε οτι η προστασία των ίσων κυριαρχικών δικαιωμάτων και η δίκαιη μοιρασιά των πόρων των θαλάσσιων περιοχών σε Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο μπορεί να καθοριστεί με συμφωνία όλων των παραθαλάσσιων κρατών. Αυτό είναι μία απτή και λογική προσέγγιση, αλλά υπάρχουν δυσκολίες στην κατανόηση της.
…….
Δεν έχουν κανένα νόημα οι προσπάθειες που γίνονται μέσω κάποιων δηλώσεων και προσδιορισμών για την ελάφρυνση ή την εκτροπή της ιδιότητα της Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης. Πρόκειται για μία μάταιη προσπάθεια. Η Τουρκία στο νησί της Κύπρου είναι εγγυήτρια και όπως στο παρελθόν έκανε χρήση αυτού του δικαιώματος, κατά τον ίδιο τρόπο θα το κάνει και σήμερα. Οι δραστηριότητες μας στις περιοχές της χώρας μας αλλά και εκεί όπου μας έχει παραχωρήσει άδεια η KKTC , συνεχίζονται και θα συνεχιστούν απρόσκοπτα κατά τον τρόπο ακριβώς που είχαν σχεδιαστεί. Αυτό είναι εθνικό μας δικαίωμα και δικαίωμα που πηγάζει από το διεθνές δίκαιο. ”
……..
Ο υπουργός Ακάρ τόνισε πως η Τουρκία εργάζεται για να επιλυθούν τα θέματα σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και συνέχισε λέγοντας: “Στο θέμα αυτό πράξαμε ότι μας αναλογουσε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Όλοι να γνωρίζουν πως αυτά που κάνουμε παίρνουν δύναμη από το διεθνές δίκαιο.  Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως θα είναι πολύ πιο λογικό, θετικό και επωφελές, αν όπως ευχόμαστε η Ελλάδα και ο Ελληνοκυπριακος τομέας στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και στην κατεύθυνση της δίκαιης μοιρασιάς των πόρων με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, κινηθούν απαντώντας στο ερώτημα  του ‘πώς μπορούμε όλοι να κερδίσουμε”.
……
Ο υπουργός Ακάρ περιέγραψε πως η Τουρκία όπως πάντα, έτσι και σήμερα, είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της Κύπρου και των Κυπρίων και συνέχισε λέγοντας : ” Στο θέμα αυτό δεν γίνεται λόγος για οποιαδήποτε υποχώρηση μας. Τουρκία και ΤΕΔ εδώ είναι έτοιμες να κάνουν τα απαραίτητα. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Κύπρο. Στο πλαίσια αυτό οι ΤΕΔ συνεχίζουν τις δραστηριότητες τους, έτοιμες να αναλάβουν οποιαδήποτε αποστολή τους δοθεί, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.
…….. 

https://www.sondakika.com/haber/haber-ankara-da-kibris-resepsiyonu-12297108/

2/8/2019

Previous Article

Μέρα-μεσημέρι πυρά από ελικόπτερο σε φτωχούς Κούρδους χωρικούς…

Next Article

¨Απαγορευτικό¨ των ΗΠΑ προς την Τουρκία…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *