Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο τραμπούκος της περιοχής ενοχλείται από την Κύπρο και την Ελλάδα…

No Comments Share:

Η θαλάσσια γεωπολιτική της Τουρκίας σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον

Σε εκδήλωση που οργανώθηκε από το Ίδρυμα Τουρκικής Κληρονομιάς (ΤΗΟ) στην Ουάσιγκτον-πρωτεύουσα των ΗΠΑ, εξετάστηκε η θαλάσσια γεωπολιτική της Τουρκίας και η σημασία των θαλάσσιων περιοχών στον περίγυρό της.

Το ΤΗΟ είναι μία δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ουάσινγκτον και στην εκδήλωση με τίτλο “Η θαλάσσια γεωπολιτική της Τουρκίας”, ομιλητής ήταν ο απόστρατος ναύαρχος της Τουρκίας Τζεμ Γκιουρντενιζ. Ο Γκιουρντενιζ αναφέρθηκε στην θαλάσσια γεωπολιτική της Τουρκίας, στις απειλές που αντιμετωπίζει η Τουρκία στις θαλάσσιες περιοχές της και ειδικότερα εστίασε στην επί μακρόν συνεχιζόμενη ένταση που υπάρχει με την Ελλάδα και τον ελληνοκυπριακό τομέα. Ο Γκιουρντενιζ δίνοντας ως παράδειγμα τη θάλασσα του Αιγαίου ανέφερε πως τα τουρκικά εμπορικά σκάφη πάντοτε έχουν τον κίνδυνο να σταματηθουν από δυνάμεις του λιμενικού είτε της Ελλάδας είτε του ελληνοκυπριακού τομέα.

Ο Γκιουρντενιζ είπε πως μετά από την Ειρηνευτική Επιχείρηση Κύπρου, ο ελληνοκυπριακός τομέας κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών, σε μεγάλο βαθμό εξόπλισε το νησί.

Ο Γκιουρντενιζ είπε πως οι εντάσεις έχουν αρχίσει να αυξάνονται στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο και πρόσθεσε πως ” η Ανατολική Μεσόγειος κατέστη μία πολύ πιο πολύπλοκη περιοχή όταν το Ισραήλ η Αίγυπτος και ο ελληνοκυπριακός τομέας, μετά από το 1990 άρχισαν να ερευνούν για κοιτάσματα αερίου στον βυθό της θάλασσας”. Ο απόστρατος ναύαρχος Γκιουρντενιζ είπε πως το 2007 ο ελληνοκυπριακό τομέας ανακήρυξε ως δικές του περιοχές περιοχές που ανήκουν στην Τουρκία, έβγαλε άδειες έρευνας για αυτές τις περιοχές, κάτι που όπως είπε “αγνόησε τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας και σχημάτισε το πρόβλημα”. Ανέφερε πώς αυτή η κατάσταση στα μάτια της τουρκικής κοινής γνώμης χαρακτηρίστηκε ως εισβολή και είπε πως “Η τουρκική κοινή γνώμη βλέπει πως όπως και οι άλλες χώρες έτσι και η Τουρκία, επιχειρεί να στήσει την κυριαρχία της στα νερά που της ανήκουν”. Ο Τζεμ Γκιουρντενιζ εστιάζοντας στην δυναμική που πέτυχε στρατιωτικά και εμπορικά στην ναυτιλιακή βιομηχανία η Τουρκία, είπε πως κατά τον 21ο αιώνα η Τουρκία θα είναι μία από τις πιο σημαντικές χώρες στη ναυτιλία.

https://www.sondakika.com/haber/haber-washington-da-turkiye-nin-deniz-jeopolitigi-paneli-12029147/9/5/2019
8/5/2019

Σχ: Εδώ ισχύει το ¨δώσε θάρρος στον χωριάτη να σε ανέβει στο κρεβάτι¨. Αφού εισέβαλαν, σκότωσαν, βίασαν και λεηλάτησαν στην Κύπρο, τώρα αισθανόμενοι ισχυροί θέλουν και ότι άλλο μπορούν να πάρουν ¨αβρόχοις ποσίν¨, δηλαδή χωρίς να τους στοιχίσει κάτι. Σε αυτό μεγάλη είναι η ευθύνη της Ελλάδας . Είναι απίστευτο αλλά όταν γινόταν όλα αυτά στην Κύπρο το 1974, η Ελλάδα ούτε καν απέσυρε τον πρεσβευτή της από την Άγκυρα!

Αλήθεια από τότε έως σήμερα ποια είναι τα μέτρα που πήρε η Αθήνα κατά της Άγκυρας για αυτή την εισβολή ; Κλείσαμε μήπως τα σύνορα; Διώξαμε μήπως τους πράκτορες της από τη Θράκη ; Αντίθετα είδαμε εκατέρωθεν τραπεζώματα, χορούς, λόγους για τη φιλία κλπ. Η Τουρκία όμως τον μυρίζει τον φόβο σας… Η Τουρκία τα κάνει όλα αυτά γιατί υπολογίζει ότι δεν θα αντιδράσετε, δεν θα της κοστίσει δηλαδή τίποτε.

Τέτοιοι είμαστε, τέτοιους εκλέγουμε, τέτοια συμπεριφορά μας πρέπει…

Previous Article

Ταξίδια-μαρτύριο σε περιοχές της Τουρκίας με κουρδικό πληθυσμό

Next Article

Η λίρα πήρε φόρα, φόρα-κατηφόρα…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *