Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Στέλνουν το Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ και οι ¨δικοί μας¨ στα συννεφάκια τους….

No Comments Share:

Το Μπαρμπαρός είδε και το Γιαβούζ πήρε τον δρόμο του

Μετά από την ανακάλυψη στον Εύξεινο Πόντο του κοιτάσματος 405 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, τα μάτια στράφηκαν στην περιοχή Σέλτσουκλου 1 της ανατολικής Μεσογείου. Το Μπαρμπαρός ξεκίνησε επιπλέον σεισμική έρευνα στα νότια σύνορα της υφαλοκρηπίδας, όπου και επικεντρώνεται η προοπτική εύρεσης. Μόλις προσδιοριστεί το μέγεθος του πιθανού όγκου, το γεωτρητικό πλοίο Γιαβούζ θα πάει ξανά στην περιοχή Σέλτσουκλου 1 και θα ξεκινήσει να τρυπάει. Η περιοχή Σέλτσουκλου 1 όπου εντείνονται οι σεισμικές έρευνες του πλοίου Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά είναι το δήθεν οικόπεδο 6 όπου το 2018 η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ, είχε ανακοινώσει πώς βρήκε ένα κοίτασμα φυσικού αερίου. Η κινητικότητα της ροής του φυσικού αερίου στην περιοχή αυτή, θεωρείται πως αποτελεί προέκταση του πλούσιου κοιτάσματατος Ζοχρ, πού ανήκει στην Αίγυπτο. Μετά από τις τρισδιάστατες έρευνες που θα κάνει το Μπαρμπαρός στην περιοχή για μία ακόμη φορά θα πάει εκεί το πλοίο γεωτρήσεων Γιαβούζ.

…….

Όταν οι εταιρείες Τotal και ΕΝΙ θέλησαν να αρχίσουν δραστηριότητες γεωτρήσεων στο οικόπεδο 6, αυτές αναβλήθηκαν λόγω των αντιρρήσεων της Τουρκίας. Η περιοχή των γεωτρήσεων έστω και αν δεν παραβιάζει τα όρια της υφαλοκρηπίδας που έχει κοινοποιήσει στον ΟΗΕ η Τουρκία, θεωρήθηκε ως άκυρη, καθώς έγινε από άκυρες αδειοδοτήσεις από την Κύπρο. …….

Μετά από την ανακάλυψη στα ανοιχτά της Κύπρου, ενεργειακές εταιρείες όπως οι American Exxon Mobil, Total, ENI, Shell, Noble Energy, Kogas και Qatar gas, στα τέλη του 2018 ετοιμαζόταν με άδειες που είχαν πάρει από την Κύπρο να αρχίσουν δραστηριότητες. Αλλά η Τουρκία εναντιώθηκε στις άκυρες άδειες και στην αρπαγή δικαιωμάτων της Τουρκίας και της KKTC. Με εντολή που δόθηκε στον στόλο, παρεμποδίστηκαν οι δίχως άδειες δραστηριότητες. Τον Φεβρουάριο του 2018 το πλοίο γεωτρήσεων Saipem 12000 της ιταλικής ΕΝΙ, σταματήθηκε από τουρκικά πολεμικά πλοία στα όρια του οικοπέδου 3. Και σε άλλα πλοία ερευνών στα ανατολικά της Κύπρου, δεν επετράπη η είσοδος σε περιοχές τουρκικής θαλάσσιας δικαιοδοσίας.

…..

Barbaros gördü Yavuz yola çıktı   31/10/2020

Σχ. : Οι Τούρκοι συνεχίζουν κανονικά να λειτουργούν σαν πειρατές στις περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ και οι ¨δικοί μας¨ σαν έτοιμοι από παλιά, είδαν τον σεισμό σαν ευκαιρία συμφιλίωσης…

Previous Article

Σμύρνη : 24 νεκροί και 804 τραυματίες (7 το πρωί)

Next Article

Σημαντική προσφορά από την ΔΕΜΠ-Κομοτηνής

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *