Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τσαβούσογλου: ¨Οι γεωτρήσεις στα ΝΔ της Κύπρου είναι σε πεδίο κυριαρχία μας και δεν τις συζητάμε με κανέναν¨…

No Comments Share:

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις της ανατολικής Μεσογείου : “Αν η ελληνοκυπριακή πλευρά λάμβανε υπόψη της τις συμβουλές και τις προτάσεις της KKTC και αν είχε μάθει να μοιράζεται αυτές οι εντάσεις δεν θα υπήρχαν
…..
Δυστυχώς όταν εμείς μιλούσαμε για διπλωματία αυτοί το εξέλαβαν ως αδυναμία. Εμείς λοιπόν στείλαμε τα πλοία μας και αρχίσαμε τις γεωτρήσεις μας. Σήμερα λοιπόν ποιοι βρίσκονται εκεί ; Τώρα μέχρι το τέλος του έτους όλοι θα έχουν αποσυρθεί. Ποιος υπάρχει ; Μόνο η Τουρκία. Αυτό σημαίνει το εξής. Η  ελληνοκυπριακή πλευρά συμφωνώντας με την KKTC πρέπει να πάει προς προσέγγιση. Και το μήνυμα για τις χώρες που βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο είναι το εξής : Εδώ υπάρχει η Τουρκία. Πρέπει να συνεργαστείτε με την Τουρκία.
…..
Η Τουρκία διαθέτει την ισχύ για να προστατεύσει τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού και του τουρκικού κράτους και έθνους. Για αυτό εμείς θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας.
…..
Αν η KKTC μας πει πώς “Εμείς εδώ συμφωνήσαμε τα δικαιώματά μου είναι εγγυημένα και δεν υπάρχει ανάγκη για γεωτρήσεις” τότε θα εκτιμήσουμε το τι θα κάνουμε για τις περιοχές όπου μας παρείχαν άδεια, αλλά από την άλλη υπάρχουν οι γεωτρήσεις που γίνονται στην δική μας υφαλοκρηπίδα στα νοτιοδυτικά της Κύπρου. Εκεί είναι πεδίο κυριαρχίας μας. Και τα δικαιώματα κυριαρχίας μου δεν τα συζητάω με κανέναν. Αν η Ελλάδα και άλλοι δείξουν θετική προσέγγιση, εμείς πάντοτε είμαστε έτοιμοι για μοιρασιά και συνεργασία. Είμαστε έτοιμοι για αυτήν τη συνεργασία με όλους πλην του ελληνοκυπριακού τομέα. Ο ελληνοκυπριακός τομέας πρέπει να πάει στην KKTC, πρέπει να πάει στους Τουρκοκυπρίους”.

https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/cavusoglunun-sozleri-guney-kibrista-gundem-oldu-5836201/

25/5/2020

Σχ. : Η Τουρκία λέει πως είναι έτοιμη για συζητήσεις αλλά δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της Κύπρου !  Λοιπόν κι εμείς θέλουμε να συζητήσουμε για το καθεστώς των στενών του Βοσπόρου, αλλά δεν αναγνωρίζουμε την Τουρκία ! 

Για όποιον είναι στοιχειωδώς πολιτικά εγγράμματος και δεν έχει συμφέροντα, είναι σαφές πως η Τουρκία ασκεί πολιτική κανονιοφόρων. Σου λέει έχω δίκιο διότι απλά μπορώ να το επιβάλλω. Μας αρέσει δεν μας αρέσει αυτό κάνει. Κι εμείς από την άλλη δεν αυξάνουμε την θητεία μη τυχόν ματώσει το γόνατο των κανακάρηδων μας και χάσουμε καμμία ψήφο…

Previous Article

Κατέστρεψαν τάφους Κούρδων και κρέμασαν τουρκικές σημαίες… Βίντεο

Next Article

Βίντεο- Ομόνοια-Αθήνα-Ελλάδα… 24/5/2020

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *