Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Μην ξεχάσετε, σήμερα έχει παζάρι στην Αδριανούπολη….

No Comments Share:

Εντός λίγων ωρών το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ ξενικά να τρυπά στο τεμάχιο «8» στην κυπριακή ΑΟΖ

Ζήτημα λίγων ωρών χαρακτηρίζει την έναρξη των γεωτρήσεων από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Γιαβούζ» στο οικόπεδο «8» στην κυπριακή ΑΟΖ ο κυπριακός τηλεοπτικός σταθμός, Σίγμα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ και βάσει έγκυρων όπως τις  χαρακτηρίζει πηγών, το Γιαβούζ πλέον έχει πάρει σταθερή θέση πλησίον του στόχου «Ερατοσθένης Νότιος».

Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τα συνοδευτικά του γεωτρύπανου σκάφη έχουν ήδη συγκεντρώσει τα υλικά και απαραίτητα εφόδια.

Βάσει όσων μεταδίδει ο κυπριακός τηλεοπτικός σταθμός «Σίγμα», όλα δείχνουν πως οι προεργασίες για τη γεώτρηση στο τεμάχιο «8» στην κυπριακή ΑΟΖ έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός λίγων ωρών για τον εντοπισμό τυχόν κοιτάσματος φυσικού αερίου.

Χορήγηση αδειών εξερεύνησης και εκμετάλλευσης στην Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO) μετά τη συμφωνία με τη Λιβύη
Εντωμεταξύ, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας άρχισε να εργάζεται για τη χορήγηση νέων αδειών στην Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO), με στόχο την αναζήτηση υδρογονανθράκων μετά τη συμφωνία με τη Λιβύη.

«Το υπουργείο Ενέργειας έχει ήδη ανακοινώσει ότι εργάζεται για την έκδοση νέων αδειών εξερεύνησης και εκμετάλλευσης στην ανατολική Μεσόγειο εκτός από εκείνες που χορηγήθηκαν στην TPAO το 2009 και το 2012» δήλωσε μιλώντας σε πάνελ στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας.

Πρόσθεσε, δε, ότι τα πλοία σεισμικών ερευνών Ορούτς Ρέις και Μπαρμπαρός αναμένουν στην Αττάλεια για τις νέες τους αποστολές, οι οποίες θα καθοριστούν βάσει του πλάνου του υπουργείου Ενέργειας.

Sputnik  25/1/2020

Previous Article

Αυξάνονται τα θύματα του σεισμού

Next Article

Τον αποκεφάλισαν επειδή δεν δέχθηκε να γίνει μουσουλμάνος…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *