Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Toυρκικό ΥΠΕΞ : ¨Απορρίπτουμε την δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας¨

No Comments Share:

Απορρίπτουμε την προεδρική δήλωση του συμβουλίου ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την δεύτερη φάση της πρωτοβουλίας Βαρωσίων που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της τουρκικής δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου κ. Ερσίν Τατάρ, όπως και τις δηλώσεις διαφόρων χωρών που βασίστηκαν σε αβάσιμους ισχυρισμούς είναι ασυμβίβαστες με την πραγματικότητα του νησιού. Υποστηρίζουμε πλήρως τις επίσημες απαντήσεις της ΤΔΒΚ σε αυτές.

Αυτές οι δηλώσεις βασίζονται στην ελληνική και ελληνοκυπριακή μαύρη προπαγάνδα και σε αβάσιμους ισχυρισμούς πώς τα Βαρώσια δεν είναι έδαφος της ΤΔΒΚ και ότι η ΤΔΒΚ θα δημεύσει τα ακίνητα στα Βαρώσια και θα φέρει εκεί εποίκους, κόντρα στα δικαιώματα ιδιοκτησίας.

Τα Βαρώσια είναι μέρος της επικρατείας της ΤΔΒΚ. Επιπλέον Δεν έχει ανοίξει προς εγκατάσταση και είχε χαρακτηριστεί ως στρατιωτική ζώνη ως ένδειξη καλής θέλησης από τις αρχές της ΤΔΒΚ.

Τον περασμένο Οκτώβριο η κυβέρνηση της ΤΔΒΚ επέτρεψε την πρόσβαση του κοινού σε δύο κεντρικούς δρόμους και στην παραλία των Βαρωσίων που παρέμενε κλειστή για 47 χρόνια και έχει αρχίσει να δημιουργεί περιβαλλοντικούς κινδύνους. Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση της ΤΔΒΚ κατήργησε το καθεστώς στρατιωτικής ζώνης μιας πιλοτικής περιοχής η οποία αντιστοιχεί στο 3,5% των Βαρωσίων.

Όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τις αρχές της στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Βαρωσίων σέβονται τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και συμμορφώνονται πλήρως με το διεθνές δίκαιο. Σε αντίθεση με τις κατηγορίες οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ δεν παραβιάζονται. Επιπλέον οι αποφάσεις του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ δεν υπερβαίνουν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και κυριαρχίας.

Όπως δήλωσε η αυτού εξοχότητα ο Πρόεδρος Ερντογάν αυτά τα βήματα δεν θα προκαλέσουν νέα παράπονα, αλλά θα εξαλείψουν τα ήδη υπάρχοντα προς όφελος όλων.

Από την άλλη πλευρά του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ επιμένει δυστυχώς να μην διακρίνει τις πραγματικότητες στο έδαφος της Κύπρου.

Παρά την καλή θέληση της τουρκικής πλευράς λόγω της αδιάλλακτης στάσης της ελληνοκυπριακής διοίκησης δεκαετίες προσπαθειών δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδιακή διευθέτηση. Η επιμονή σε ομοσπονδιακό διακανονισμό, ελλείψει συμφωνίας των μερών, βλάπτει την αξιοπιστία του Συμβουλίου.

Μία νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης για δίκαιη, διαρκή και βιώσιμη διευθέτηση του κυπριακού θα μπορούσε να ξεκινήσει μόνο με την διασφάλιση της ισότιμης κυριαρχίας και της ισότιμης διεθνούς κατάστασης του τουρκοκυπριακού λαού.

Με αυτή την νοοτροπία καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, να αποφύγει την παραπλανητική προπαγάνδα του ελληνικού και ελληνοκυπριακού διδύμου και να υποστηρίξει τα νόμιμα βήματα που έλαβε η σχετικά με τα Βαρώσια όπως και την εποικοδομητική και ρεαλιστική της πρόταση που υποβλήθηκε στη Γενεύη.

Δεν έχει νόημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση να μιλάει για νομιμότητα καθώς παραδέχτηκε ότι δέχτηκε παράνομα την ελληνοκυπριακή διοίκηση στην ένωση, ομολογώντας ότι επρόκειτο για μία πολιτική απόφαση. Αυτό ισχύει εξίσου για ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες που υποστήριζαν την ανομία εκείνη την εποχή. Το γεγονός ότι αυτή η ομάδα προσπαθεί τώρα να μας διδάξει τη νομιμότητα είναι μία απόλυτη πράξη υποκρισίας.

Καλούμε για άλλη μία φορά αυτή την ομάδα και τη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσουν τις πραγματικότητες του νησιού να τερματίσουν την αδικία που έχουν προκαλέσει στον τουρκοκυπριακό λαό να σεβαστούν τη βούληση του όπως και την κυρίαρχη ισότητα και κυριαρχία που πέτυχε το 1960.

Ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών  23/7/2021

https://www.mfa.gov.tr/no_-260_-kktc-hukumetinin-maras-aciliminin-ikinci-asamasina-yonelik-karari-hk.tr.mfa

Σχ. : Όταν βλέπετε οι Τούρκοι να γράφουν ότι “Πρέπει να ληφθούν υπόψη οι πραγματικότητες στο νησί” να ξέρετε ότι εννοούν το εξής : “Κουβαλήσαμε δεκάδες ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες εποίκους και τώρα εσείς αυτό θα το δεχτείτε θέλετε δεν θέλετε ” Αυτή είναι η πραγματικότητα που θέλουν να επιβάλλουν σε όλο τον κόσμο οι εισβολείς της Κύπρου. 

Οι Τούρκοι θέλουν να πείσουν τον κόσμο πως η Ελλάς και η Κύπρος παραπλάνησε τα ισχυρότερα κράτη του κόσμου και τα οδήγησε σε αυτή την απόφαση… Πολύ πιστευτό…

Previous Article

Πετούσε πάλι συσκευασίες τσαγιού στα κεφάλια του κόσμου… Βίντεο

Next Article

Ο χάρτης έρευνας και διάσωσης που θέλουν να επιβάλλουν οι ¨φίλοι μας¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *