Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Tουρκία : ¨Ελλάδα και Κύπρος κλιμακώνουν την ένταση με προκλητικές ενέργειες¨

No Comments Share:

Κείμενο του ιστολόγιου  2/10/2021

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκία δημοσίευσε μια απειλητική ανακοίνωση σχετικά με την Ελλάδα και την Κύπρο. Η πλήρης ανακοίνωση γράφει τα εξής :

¨Είναι γνωστό πως αιτία για τις εντάσεις που υπάρχουν τα περασμένα χρόνια στην Αν. Μεσόγειο είναι οι μαξιμαλιστικοί ισχυρισμοί Ελλάδας και Κύπρου για τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας, όπως και οι μονομερείς ενέργειες που αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της KKTC στην Αν. Μεσόγειο.

Ο πρόεδρος Ερντογάν πέρσι  πρότεινε στην ΕΕ την διοργάνωση μιας ευρείας διάσκεψης στην Αν. Μεσόγειο, ενώ ο συνιδιοκτήτης της Κύπρου η KKTC, στις 13/7/2019 είχε υποβάλλει λεπτομερή πρόταση προς την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Την ώρα που αυτές οι προτάσεις βρίσκονται στο τραπέζι, διακρίνεται πώς η Ελλάδα και η Κύπρος κλιμακώνοντας την ένταση, επιχειρούν να  κάνουν μονόπλευρες και προκλητικές ενέργειες.

Εντέλει επιπρόσθετα στις απόπειρες της Ελλάδας να παραβιάσει την υφαλοκρηπίδα μας,  η Κύπρος ανακοίνωσε πως στις 3 Οκτώβριου με ένα ιταλικό πλοίο με σημαία Μάλτας, θα κάνει έρευνες με τρόπο που θα παραβιάσει τα δικαιώματα της ΚΚΤC και την υφαλοκρηπίδα της χώρας μας.
Η Κύπρος έχει ανακοινώσει πως τον Νοέμβριο θα αρχίσει μια νέα γεώτρηση στα νότια του νησιού.

Όλες αυτές οι μονόπλευρες ενέργειες θα αυξήσουν την ένταση στην Αν. Μεσόγειο και θα απειλήσουν την ειρήνη και την σταθερότητα.

Απέναντι σε αυτές τις μονόπλευρες ενέργειες της Ελλάδας και της Κύπρου, γίνονται όλα τα απαραίτητα βήματα στο πεδίο και στο τραπέζι, ενώ προειδοποιούνται οι τρίτες χώρες πως είναι ανάγκη να μην καθίστανται όργανα σε αυτές τις ενέργειες.
Η χώρα μας στην Αν. Μεσόγειο θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να προστατεύει τόσο τα δικά της δικαιώματα όσο και αυτά της KKTC¨

Πηγή :

https://www.mfa.gov.tr/no_-321_-yunanistan-ve-gkry-nin-dogu-akdeniz-de-gerginligi-arttiran-faaliyetleri-hk.tr.mfa

 

Previous Article

Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ : ¨Ζήτησα από την μειονότητα να στηρίξει το DEB στις ευρωεκλογές¨ !

Next Article

Ερντογάν, δικέφαλος αετός και ¨περιοχή της καρδιάς¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *