Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ¨ΣΠΙΤΙ¨ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΑΡΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

No Comments Share:

To Σαλονικώτικο ¨Σπίτι Ατατούρκ¨ άνοιξε για τους επισκέπτες

dsc03382 custom

Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού : ¨Μια μέρα πολύ σημαντική πνευματικά για εμάς. Σε μια τέτοια μέρα μνημονεύουμε τον ιδρυτή του κράτους μας, τον πρώτο πρόεδρο της Δημοκρατίας και μεγάλο ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ με έλεος, ευγνωμοσύνη και σεβασμό. Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γεροντόπουλος : Ο καθένας ξέροντας την δική του ιστορία πρέπει να δείχνει σεβασμό και είναι πολύ σημαντικό να εξωθεί και τους άλλους να το μαθαίνουν αυτό¨

Μετά από τρία περίπου χρόνια εργασιών στο σπίτι όπου ήρθε στον κόσμο ο Ατατούρκ, τα εγκαίνια του έγιναν από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Ομέρ Τσελίκ.

Στην αυλή του Σαλονικώτικου ¨Σπιτιού Ατατούρκ¨ στο σπίτι όπου άνοιξε τα μάτια του στα 1881 ο τρανός ηγέτης Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, και έζησε μέχρι τον θάνατο του και ο πατέρας του ο Αλή Ριζά Εφέντι, έγινε η τελετή των εγκαινίων στην οποία παραβρέθηκαν οι υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, Αμερικανός πρόξενος Ρόμπερτ Σάντερς, αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκπρόσωπος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και Κομοτηνής Χουσείν Ζεϊμπέκ και Αϊχάν Καραγιουσούφ, πρόεδρος του ομίλου Bilgili Σερντάρ Μπιλγκιλί, και ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Κερίμ Ουράς.

Η τελετή άρχισε με ενός λεπτού σιγή και με την ανάκρουση του τουρκικού και του ελληνικού εθνικού ύμνου, ενώ ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τσελίκ δήλωσε πως ¨ Σήμερα είναι μια μέρα πολύ σημαντική πνευματικά για εμάς.

………………….

Ο υπουργός Τσελίκ ανέφερε πως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις από το 1999 και εντεύθεν εξελίχθηκαν με μεγάλη ταχύτητα και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αύξηση των σχέσεων φιλίας ανάμεσα στον τουρκικό και στον ελληνικό λαό.

Ο Τσελίκ αναφερόμενος στις μειονότητες των οποίων τα δικαιώματα είναι εγγυημένα από διεθνείς συνθήκες, είπε πως τις βλέπει ως γέφυρες φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, και δήλωσε τα εξής :

 Η μεγαλύτερη μας επιθυμία αποτελεί η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα και η μειονότητα των ορθόδοξων Ρωμιών στην χώρα μας να συμβάλουν στην σύναψη ισχυρών δεσμών ανάμεσα στις χώρες μας.

………………..

at-ft1

at-ft3

at-ft4

at-ft5

Εφ. Μπιρλίκ 16/8/2013

Σχ : Ούτε ακόμη και τώρα που στην Κωνσταντινούπολη και στα γύρω νησάκια έμειναν 1500-2000 Έλληνες, οι Τούρκοι επίσημοι ΠΟΤΕ δεν κάνουν λόγο για Yunan (Έλληνες)  αλλά για Ρωμιούς ορθόδοξους. Και έρχονται μετά την ώρα που έχουν χιλιάδες πράκτορες στην Θράκη και την ώρα που φωτογραφίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα νησιά μας, να μας πουν πως πρέπει να αναγνωρίσουμε ¨τουρκική¨ μειονότητα. Βρε ουστ !

Previous Article

ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…

Next Article

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *