Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΦΟΝΟΥΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝ…

No Comments Share:

Ο Μεσούτ Γιλμάζ περιέγραψε στην Μπιργκιούν τα σκοτεινά χρόνια

 ¨Η Τσιλλέρ έκρυψε τις πληροφορίες για τα μυστικά κονδύλια¨

 Συζητάμε για τις εποχές στις οποίες οι δολοφονίες αγνώστων δραστών είχαν χρησιμοποιηθεί ως πολιτική μέθοδος. Αν με ρωτήσετε επρόκειτο για μια διαδεδομένη μέθοδος σε εκείνα τα χρόνια που είχε καταστεί σχεδόν παράδοση. Μια κακιά συνήθεια που έρχεται από τους Οθωμανούς…Ένας δρόμος που είχε γίνει σχεδόν νόμιμος και φυσικός στην πολιτική. Να προχωράς και να παραμένεις δυνατός εξαφανίζοντας τα εμπόδια !

Κανείς δεν εξεπλάγη για το ότι τις εντολές τις έδινε η Τσιλλέρ που είχε δηλώσει πως ¨Άξιος τιμής όποιος ρίχνει σφαίρα και δέχεται σφαίρα για το κράτος¨. Μάλιστα πρέπει να ευχαριστήσουμε την κυρία που συνόψισε τόσο καλά αυτήν την πολιτική μέθοδο/χούι. Μα είναι δυνατόν άλλωστε κάποιος να ορίσει καλύτερα μια δουλειά από αυτόν που την εφαρμόζει ;

Τα χρόνια που γινόταν χαμός λες και ήταν χτες ! Όμως η Τσιλλέρ είναι μια ¨άνεργη γυναίκα¨. Μέσα σε βαθιά σιωπή. Ακούσαμε πως συχνά λέει ότι ¨Αν μιλήσω μια φορά θα γίνει χαμός¨. Ίσως έτσι να είναι !

Ο Μεσούτ Γιλμάζ είναι τέως πρωθυπουργός και εκ των πολιτικών πρωταγωνιστών εκείνης της εποχής. Τον αναζήτησα. Τον ρώτησα τι σκέφτεται για την τωρινή περίοδο. Ξέρουμε ότι με την Τσιλλέρ είχε ένα είδος βεντέτας στις σχέσεις τους. Τώρα λοιπόν οι παλιοί φάκελοι ανοίγουν…Κοιτάξτε τι είπε.

¨Η αναφορά για το Σουσουρλούκ δεν είναι επαρκής. Το δικαστήριο δεν έπραξε τα δέοντα. Έπρεπε να γίνει σοβαρή έρευνα. Πιστεύω πως υπάρχουν πληροφορίες που δεν μου μεταφέρθηκαν. Η αναφορά αυτή είναι τεκμήριο. Δεν είναι κάτι εξαιρετικό. Την έστειλα στην εισαγγελία.

¨Πέραν των κρατικών μυστικών όλες οι πληροφορίες υπάρχουν στην αναφορά. Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας. Για θέματα όπως για τις δολοφονίες αγνώστων δραστών δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο.¨

………………

ΤΟ ΚΑΛΥΜΑ ΓΥΡΩ ΑΠΌ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΔΕΝ ΣΗΚΩΘΗΚΕ

Από την αρχή ένα από τα θέματα για το οποίο υπήρχε ανησυχία ήταν το πώς και σε ποιους δίνονταν μυστικά κονδύλια όταν το κράτος ήθελε να κάνει τις μυστικές/βρώμικες δουλειές του. Ρώτησα σχετικά τον Γιλμάζ. Εντυπωσιακή η απάντηση του.

¨Όλοι οι πρωθυπουργοί στο τέλος της θητείας τους ενημερώνουν τον νέο πρωθυπουργό σχετικά με το που και πως χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα κονδύλια. Και εγώ ενημέρωσα σχετικά, και οι προηγούμενοι από εμένα με είχαν ενημερώσει. Έτσι έκαναν ο Ερμπακάν, ο Ετσεβίτ και ο Ντεμιρέλ. Μόνο η κυρία Τανσού δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για την περίοδο της. Μάλιστα είχε πει πως ¨Αν το συνεχίσετε θα διαλύσω τον συνασπισμό¨. Και εγώ είπα ¨ας τελειώσει¨. Αυτό ήταν το τέλος¨.

………………………

Εφ. Μπιργκιούν 23-12-2011

Previous Article

ΧΟΡΟΙ ΣΤΟ ΑΪΒΑΛΙ

Next Article

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *