Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Σατανική¨ λέει κατηγορία από ελληνική εφημερίδα κατά της Τουρκίας…

No Comments Share:

Αδιανόητη κατηγορία από το ελληνικό τύπο προς την Τουρκία : Σχεδιάζει να στείλει μετανάστες με κορωναϊό στην Ελλάδα

Την ώρα που βιώνεται η μεταναστευτική κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, η ελληνική εφημερίδα Καθημερινή απεύθυνε μια αδιανόητη κατηγορία. Η εφημερίδα στην είδηση της αναφέρει πως ¨Η Τουρκία έχει οργανωμένο σχέδιο να μεταφέρει μετανάστες με κορωνοϊό στην Ελλάδα¨
Ελληνικές πηγές εκτόξευσαν μια αδιανόητη είδηση σχετικά με την προσφυγική κρίση που έγινε αιτία του ανθρωπιστικού δράματος στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας. Στην  είδηση της Καθημερινής αναφέρεται πως η Τουρκία θα στείλει μετανάστες με κορώνοϊό στην Ελλάδα.

Στην αγγλική έκδοση της εφημερίδας Καθημερινή που διαβάζεται πολύ, υπάρχουν δηλώσεις κάποιων πηγών σχετικά με το μεταναστευτικό θέμα. Οι πηγές τις οποίες δεν ονοματίζει η εφημερίδα αλλά τις αναφέρει ως ¨ασφαλείς¨ , δήλωσαν πως οι τουρκικές αρχές έχουν σχέδιο αποστολής στην Ελλάδα μεταναστών που έχουν Kovid-19

¨ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ¨

Οι πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα υποστήριξαν πως ¨Τους περισσότερους εξ αυτών – που πολλοί ήταν στο Παζάρκουλε- τους μάζεψαν από στρατόπεδα προσφύγων και τους έστειλαν στα σύνορα¨.

https://www.sondakika.com/haber/haber-yunan-basinindan-turkiye-ye-akilalmaz-suclama-13114297/

12/4/2020

Σχ:Κάποιες τουρκικές  εφημερίδες ανέφεραν πως ούτε ο σατανάς δεν θα σκεφτόταν τέτοια κατηγορία….

 

Η είδηση που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή ήταν η παρακάτω :

 

Μετανάστες με κορωνοϊό προωθεί η Αγκυρα στην Ελλάδα
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Συγκεντρώσεις μεταναστών στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας διαπιστώνουν οι ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες έχουν μεταφερθεί από κέντρα διαμονής μεταναστών στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι πολλοί από αυτούς ήταν στο Παζαρκουλέ στον Εβρο και εκτιμάται ότι η Τουρκία έχει οργανωμένο σχέδιο να μεταφέρει μετανάστες με κορωνοϊό στην Ελλάδα και την Ευρώπη εν μέσω πανδημίας. Οι κινήσεις των μεταναστών από το εσωτερικό προς τα παράλια της Μικράς Ασίας πραγματοποιούνται σε απόλυτη τάξη υπό τον συντονισμό της τουρκικής χωροφυλακής και της Αστυνομίας.

Εκατοντάδες μετανάστες και βάρκες έχουν εντοπιστεί σε σημεία απέναντι από τη Λέσβο και τη Χίο. Οι πληροφορίες που υπάρχουν ως αυτή τη στιγμή είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από το Παζαρκουλέ και την Οσμανίγιε (είναι χώρος φιλοξενίας προσφύγων από τη Συρία στην ανατολική Τουρκία). Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς είχαν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών λόγω υπόπτων κρουσμάτων που είχαν αφεθεί στους χώρους φιλοξενίας. Στη συνέχεια, οι πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να μεταβούν σε άλλες τουρκικές πόλεις ωστόσο, όπως είναι γνωστό, αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Ερντογάν έχει επιβάλει lockdown σε 31 από αυτούς. Εν συνεχεία, αντί να τους επιτραπεί η παραμονή στην Τουρκία, προωθήθηκαν με λεωφορεία στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Εκτιμάται ότι τις αμέσως επόμενες ώρες οι μετανάστες αυτοί θα επιχειρήσουν να περάσουν απέναντι και για αυτόν τον λόγο έχει τεθεί σε συναγερμό το ΓΕΕΘΑ, το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα. Στην περιοχή, εκτός από τα πλωτά του Λιμενικού επιχειρούν ήδη δύο πολεμικά ενώ έχει ήδη δοθεί η εντολή για άμεση ενίσχυση των δυνάμεων και με άλλα πλοία (πυραυλάκατοι και κανονιοφόροι). Οι εντολές είναι σαφείς, δεν πρέπει να επιτραπεί σε καμία βάρκα να βρεθεί σε ελληνικό έδαφος.

Οι ίδιες πηγές αποδίδουν τις υπερπτήσεις σε Λέσβο, Χίο και Εβρο σε μία κίνηση να αποσπαστεί η προσοχή από τη συγκεκριμένη προσπάθεια.

Επισημαίνουν επίσης ότι ενεργοποιήθηκαν άμεσα οι Ενοπλες Δυνάμεις, η Αστυνομία και το Λιμενικό.

Τα δύο τουρκικά αεροπλάνα που πέταξαν πάνω από τη Λέσβο δεν δίστασαν να κατέβουν μέχρι και στα 5.000 πόδια βόρεια από το νησί προκειμένου να παρενοχλήσουν βρετανικό αεροσκάφος της Frontex.

Οι ελληνικές αρχές έχουν συγκεντρώσει πολλές από αυτές τις πληροφορίες από ανοιχτές πηγές όπως ΜΚΟ που ασχολούνται με την προώθηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Previous Article

Βίντεο με αγριοκάτσικο να πηδά στις πλάτες των ανταρτών !

Next Article

Σύμμαχοι της Τουρκίας στην Ιντλίμπ-βίντεο…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *