Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Κι ο Τσάμπερλεν το 1937 κάτι τέτοια θα έλεγε- Άρθρο στην Καθημερινή υπέρ των συμβιβασμών…

0 σχόλια Share:

«Ο συμβιβασμός ως διαδικασία κατανόησης»

Υπάρχει ένας ωκεανός που χωρίζει αυτό που οι Έλληνες καταλαβαίνουν με τον όρο «συμβιβασμός» και αυτό που γίνεται κατανοητό σε άλλα μέρη της Δύσης.

Στην Ελλάδα, ο συμβιβασμός σημαίνει παραχώρηση και υποχώρηση – εν συντομία, ήττα. Θεωρείται ως τέτοιο από τις προσωπικές σχέσεις και τις εμπορικές συναλλαγές μέχρι τη διαχείριση των διεθνών σχέσεων, όπου ένας συμβιβασμός μπορεί ακόμη και να παρερμηνευτεί ως ξεπούλημα ή ακόμα και εθνική προδοσία.

Ο συμβιβασμός θεωρείται σπάνια ως διαδικασία κατανόησης, αλλά ως απόλυτη παραχώρηση στη θέση του άλλου, ακόμη και όταν τα γεγονότα δεν υποστηρίζουν μια τέτοια εκτίμηση.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιθέτως, θα άκουγα τους πολιτικούς να ανακοινώνουν με χαρά ότι είχαν καταλήξει σε έναν συμβιβασμό που θα επέτρεπε σε κάποιο έργο ή άλλο να προχωρήσει, αν και όχι ακριβώς όπως θα περίμεναν. Θα έβλεπαν την πραγματική υλοποίησή της ως ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από το να μην ξεκινήσει ποτέ. Το ζήτημα ήταν να επιτευχθεί συμφωνία, ακόμη κι αν αυτό δεν ήταν χαμηλότερο των προσδοκιών.

Στην Ελλάδα, ένας συμβιβασμός θεωρείται νίκη για την άλλη πλευρά – αλλού, στη Δύση, ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Ένας συμβιβασμός σημαίνει ότι πείσατε τον αντίπαλό σας να αποδεχθεί πολλές από τις θέσεις σας.

….

Ταυτόχρονα, διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις δηλώνουν δημοσίως την προθυμία τους να συζητήσουν και να καταλήξουν σε μια έντιμη κατανόηση, βάσει του διεθνούς δικαίου.

Αυτό πρέπει να είναι η πυξίδα της προσέγγισης της Ελλάδας. Καταλάβετε τι σημαίνει μια τέτοια κατανόηση, αγκαλιάστε την και ακολουθήστε την σταθερά.

Η ειρηνική επίλυση διαφορών μεταξύ αντιπάλων, όπως στην πραγματικότητα μεταξύ φίλων, μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας διαδικασίας κατανόησης.

Εν πάση περιπτώσει, δεδομένου του πόσο ευαίσθητη είναι η περίοδος που διανύουμε, θα πρέπει να αποφύγουμε να απορρίψουμε τις θέσεις ή τις προτάσεις κάποιου πολύ βιαστικά, με κατηγορηματικούς ισχυρισμούς και, το πιο σημαντικό, αμφισβητώντας την αίσθηση του πατριωτισμού των άλλων.

Ekathimerini  07/07/2020

Καθημερινή (αγγλική έκδοση)

Τom Ellis

Σχ. : Ο αρθρογράφος παρά το ότι δεν την αναφέρει, προφανώς αναφέρεται στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Πιστεύει πως αν κάνουμε κάποιες παραχωρήσεις στα πλαίσια του διαλόγου μαζί της, θα πετύχουμε την πολυπόθητη ειρήνη και σταθερότητα στις σχέσεις μαζί της. Κι ο Τσάμπερλεν όταν συνάντησε τον Χίτλερ κάτι τέτοια πίστευε και τελικά υπέστη και την ταπείνωση και κατέληξαν στον πόλεμο. Τίμια ειρηνική επίλυση μπορεί να γίνει όταν οι δύο πλευρές έχουν τίμιες προθέσεις, Όταν η μία πλευρά όμως βγαίνει και διεκδικεί τα 3/4 της Κρήτης, το Αγαθονήσι και τα Αντικύθηρα, τότε τι σκ@@ά  διάλογο θα κάνεις ;

H φωτογραφία της ανάρτησης είναι δική μας επιλογή και προέρχεται από τουρκικό άρθρο.

Previous Article

Άνοιγμα των συνόρων (και) με την Τουρκιά επιθυμεί ο δήμαρχος Μύκης Ντελιχουσείν

Next Article

¨Έπεσε¨ ο λογαριασμός του LNA στο Τουίττερ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *