Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκικό ΥΠ.ΕΞ.. : ¨Οι θέσεις της Ελλάδας για το Καστελόριζο είναι εντυπωσιακό δείγμα παραβίασης του διεθνούς δικαίου¨!

No Comments Share:

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα έχει απαιτήσεις σαν να είναι κράτος – αρχιπέλαγος

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι έκανε εκ νέου λόγο για «μαξιμαλιστικές θέσεις» από την πλευρά της Ελλάδας και της Κύπρου.
Κατηγορίες κατά της Ελλάδας πως έχει απαιτήσεις σαν να είναι «κράτος – αρχιπέλαγος» εκτόξευσε η Άγκυρα, δια του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.

Καστανιές: Φαντάροι κι αστυνομικοί έψαλαν τον εθνικό ύμνο δίπλα στο φράχτη με την Τουρκία – Βίντεο
Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Ακσόι μίλησε για «μαξιμαλιστικές θέσεις» από την Ελλάδα και την Κύπρο, υποστηρίζοντας πως αγνοούνται οι θέσεις των Τουρκοκυπρίων.

«Οι προσπάθειές τους να νομιμοποιήσουν τους ισχυρισμούς τους μέσω της ΕΕ και μέσω των χαρτών που εκδίδονται μέσα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχουν καμιά αξία», πρόσθεσε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

«Οι ισχυρισμοί της Ελλάδας σχετικά με τις ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας, η οποία συμπεριφέρεται σαν να είναι ένα κράτος – αρχιπέλαγος παραβλέποντας την αρχή της δίκαιης οριοθέτησης, βασικής αρχής για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο», συνέχισε η Άγκυρα.

Υποστήριξε, δε, πως «το πιο εντυπωσιακό δείγμα» αυτής της παραβίασης – κατά την Τουρκία – του διεθνούς δικαίου είναι οι ελληνικές θέσεις για το Καστελόριζο.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «παραπλανητική» την ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως η εμμονή της Τουρκίας στην παραβατικότητα δεν δημιουργεί ούτε δίκαιο, ούτε δικαιώματα, με αφορμή την επιστολή του Τούρκου μόνιμου αντιπροσώπου στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τις θαλάσσιες ζώνες.

Sputnik   26/3/2020

Σχ: Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που δεν άρεσε στους Τούρκους ήταν η εξής :

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με επιστολή του Τούρκου Μονίμου Αντιπροσώπου στον ΟΗΕ για θαλάσσιες ζώνες

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020
Ψευδεπίγραφα, για πολλοστή φορά, στο όνομα της ειρήνης και σταθερότητας της Ανατολικής Μεσογείου, με ανυπόστατα επιχειρήματα, η Τουρκία επιμένει στην παραβατικότητα και αποσταθεροποίηση.

Χτίζει παράνομους, χάρτινους πύργους.

Για πολλοστή φορά επιμένει να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ, να μην αναγνωρίζει κυριαρχικά δικαιώματα ελληνικών νησιών, να παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Σε πείσμα της διεθνούς παραβατικότητας της Τουρκίας, η Ελλάδα, αλλά και σύσσωμη η διεθνής κοινότητα, καταδικάζει την τουρκική στάση, συνεχίζει να αναγνωρίζει τα νόμιμα κράτη μέλη της τελευταίας και να αποκηρύσσει παράνομες οντότητες.

Συνεχίζει να τηρεί το Διεθνές Δίκαιο ως ακρογωνιαίο λίθο ειρήνης και σταθερότητας στον κόσμο.

Συνεχίζει να απαιτεί το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων των νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και να υπογραμμίζει ότι παράνομες και άκυρες συμφωνίες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.

Επαναλαμβάνουμε ότι η εμμονή στην παραβατικότητα, με ή χωρίς χάρτες, δεν δημιουργεί ούτε δίκαιο, ούτε δικαιώματα. Και, βεβαίως, απαντάται καταλλήλως.

Previous Article

Ένωση Γιατρών Τουρκίας : “Τα στοιχεία που ανακοινώνει ο υπουργός είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου”…

Next Article

Κουμουτσάκος: ¨Θα σας στείλω είχε πει τότε ο κ. Σοϊλού, 25.000 το Σάββατο, 50.000 την Κυριακή…¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *