Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ

No Comments Share:

ΘΕΡΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Οι ΤΕΔ έστειλαν ελικόπτερο και σκάφος στην περιοχή

Για μια ακόμη φορά θερμαίνονται οι βραχονησίδες Καρντάκ (σημ. μεταφρ. : Ίμια) οι οποίες είχαν φέρει στο χείλος του πολέμου Τουρκία και Ελλάδα το 1995. Μετά από παραβίαση τουρκικών χωρικών υδάτων από ελληνικό σκάφος, οι ΤΕΔ έστειλαν στην περιοχή ελικόπτερο και σκάφος.

Στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου προβάλλεται ανακοίνωση σχετικά με τις βραχονησίδες Καρντάκ που βρίσκονται στα ανοιχτά της περιοχής Γκιουμουσλούκ στο Μπόντρουμ.

Με βάση την ανακοίνωση ¨χτες και στο διάστημα 13.35 και 17.35 σκάφη της Ελλάδας παραβίασαν τα χωρικά μας ύδατα στην περιοχή των νησίδων Καρντάκ 6 φορές.

Δύο πλοία του τουρκικού λιμενικού και ένα ελικόπτερο επενέβησαν στου ψαράδες και απομάκρυναν από την περιοχή το ελληνικό αλιευτικό και το σκάφος του ελληνικού λιμενικού¨.

 Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

Οι βραχονησίδες Καρντάκ που είναι στο Αιγαίο, το 1995 είχαν φέρει Τουρκία και Ελλάδα στο χείλος του πολέμου.

Τότε μετά την προσάραξη ενός σκάφους με τουρκική σημαία, Έλληνες στρατιώτες ισχυριζόμενοι πως το μέρος είναι δικό τους είχαν αποβιβαστεί εκεί και είχαν στήσει σημαία.

Μετά από αυτό ειδικές δυνάμεις SAT και SAS, είχαν πάει στην περιοχή και πηγαίνοντας σε άλλο νησί δίπλα στο Καρντάκ είχαν στήσει σημαία.

Οι στρατιωτικοί που είχαν στήσει εκείνη την σημαία αυτή τη στιγμή δικάζονται προφυλακισμένοι για τις υποθέσεις (ΔΗΘΕΝ) Κλωβός και (ΔΗΘΕΝ) Πουράζκιοϊ.

Με την παρέμβαση τότε των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ απετράπη η μετατροπή της κρίσης σε πόλεμο.

 

Previous Article

ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΡΟΥΜΕΛΗΣ

Next Article

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΙΒΥΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΌ ΤΙΣ Τ.Ε.Δ.

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *