Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ιμπραήμ Καλίν: ¨Να εγκαταλείψει η Ελλάδα τα μαξιμαλιστικά της αιτήματα στην Αν. Μεσόγειο¨

No Comments Share:

Ο Ιμπράημ Καλίν-εκπρόσωπος τύπου του ΠτΔ μίλησε στην Χουριέτ.

………….

Δήλωσε :

Η Τουρκία δεν δίνει σημασία στις απειλές και στις κυρώσεις που θα έρθουν από την Ελλάδα ή από άλλη χώρα. Στην πραγματικότητα είχαμε φέρει σε καλό σημείο το θέμα με την Ελλάδα. Όμως μόλις θα κάναμε την ανακοίνωση για διερευνητικές επαφές και διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η Ελλάδα ανακοίνωσε πως συμφώνησε με την Αίγυπτο και υπονόμευσε όλη τη διαδικασία. Εκεί προέκυψε μια σοβαρή κρίση εμπιστοσύνης. Ο εποικοδομητικός ρόλος του ΠτΔ μας, είχε κρίσιμη σημασία για το σημείο που είχαν φτάσει οι διαπραγματεύσεις.  Με τη στάση αυτή της Ελλάδας, εισήλθαμε σε νέα φάση. Διότι υπάρχει η συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο.  Δεν είναι δυνατόν να κινηθούμε σαν να μη συνέβη τίποτα.

Τις διαφωνίες μπορούμε να τις επιλύσουμε μέσω διαπραγματεύσεων, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Τουρκία θα υποχωρήσει και θα κάνει βήμα πίσω. Εμείς και στην Αν. Μεσόγειο και στην Κύπρο, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Εκεί δεν τίθεται θέμα για βήμα πίσω. Η απόπειρα επίλυσης διμερών θεμάτων Ελλάδας και Τουρκίας, με εκμετάλλευση της ιδιότητας μέλους της ΕΕ, είναι μια στάση εξ αρχής καταδικασμένη σε αποτυχία. Πρώτα απ ‘όλα, η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει αυτήν τη στρατηγική και τις μαξιμαλιστικές της απαιτήσεις. Μπορούμε να λύσουμε τα διμερή ζητήματα μεταξύ μας.Τα θέματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν είναι μόνο η ανατολική Μεσόγειος και το Αιγαίο. Υπάρχουν πολλά θέματα, όπως τα δικαιώματα της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα και η εκλογή των μουφτήδων. Δυστυχώς, βάσει θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής ικανοποιητικά μέτρα. Είδαμε τις δηλώσεις της Ελληνίδας Προέδρου για τη μετατροπή του τζαμιού Kariye ξανά σε τζαμί. Αυτά δεν συμβάλλουν στη διαδικασία. Τουρκία και Ελλάδα, αυτά τα ζητήματα μπορούν να καθίσουν και να συζητήσουν αμοιβαία.

Κατά καιρούς η Ελλάδα θέτει εκ νέου στην επικαιρότητα τα μαξιμαλιστικά της αιτήματα σχετικά με τα νησιά στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτά είναι ανάγκη να τα εγκαταλείψει ώστε να καταστούν κατάλληλες οι συνθήκες και το κλίμα για την έναρξη των συνομιλιών. Διακινούν έναν χάρτη που ονομάζεται χάρτης της Σεβίλλης. Εμείς εξαρχής έχουμε απορρίψει αυτό το χάρτη. Αυτός ο χάρτης δεν έχει καμία δεσμευτικότητα, νομικό status ή πραγματικότητα. Βασίζεται σε μία διαίρεση που λαμβάνει υπόψη τις θέσεις της Ελληνικής πλευράς.

Εμείς θέλουμε το Αιγαίο και η Μεσόγειος να είναι μία θάλασσα Ειρήνης. Θέλουμε οι πόροι από εκεί να διατίθενται σε όλους. Λέγοντάς το αυτό δηλώνουμε καθαρά ποτέ δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω στα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας.

(Είναι δυνατόν να υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα). Πάντοτε μπορεί να γίνουν. Μπορεί να υπάρξουν στο πλαίσιο της ΕΕ η της ανατολικής Μεσογείου. Εμείς δεν έχουμε βλέψεις σε κανενός τα δικαιώματα αλλά και σε κανένα δεν επιτρέπουμε να φάει τα δικά μας”.

………….

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/cumhurbaskanligi-sozcusu-ibrahim-kalin-hurriyete-konustu-yeni-mujdeler-gelebilir-41594678

25/8/2020

Previous Article

Ελληνικά μαχητικά στην αεροπορική βάση της Πάφου !

Next Article

Αεροναυτική Άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ – Βίντεο & Φωτογραφίες

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *