Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ

No Comments Share:

3 (Custom) (1)

Υπουργός Επιστήμης-Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Ισίκ : Η σημαντικότερη προσδοκία μας από την ελληνική κυβέρνηση είναι η κατά γράμμα εφαρμογή της συνθήκης της Λοζάνης. Η προσδοκία μας από την νέα κυβέρνηση είναι να παραμείνει πιστή στις υπογραφές που έπεσαν στην Λωζάνη. Η διατήρηση των θρησκευτικών αξιών της κοινότητας μας εκεί, η διδασκαλία της θρησκείας τους στα παιδιά τους και όλα αυτά σε απόλυτη ελευθερία είναι πράματα που η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει¨.

…………..
Ο Ισίκ μετέχοντας στην γενική συνέλευση του παραρτήματος  Ιζμίτ του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, ανέφερε πως το Κοτζάελι με την ιστορία, τον πολιτισμό και την φύση του είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις της Τουρκίας. Ο Ισίκ ανέφερε πως μετανάστες ήρθαν στην Τουρκία για να διαφυλάξουν την πίστη, τις αξίες τους και τον πολιτισμό τους και τόνισε την σημασία της μετάδοσης της πίστης και των αξιών στις επόμενες γενιές.


………..
Η Ισίκ είπε πως μέσω της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων βρίσκονται δίπλα στους ανά τον κόσμο Τούρκους και είπε ¨Μια από τις περιοχές στις οποίες εστιάζουμε περισσότερο είναι η δυτική Θράκη. Παρέχουμε κάθε είδους στήριξη για την διατήρηση του εθνικού μας πολιτισμού στην δυτική Θράκη. Όπου υπάρχει ένα πατροπαράδοτο μνημείο, το κρατούμε στην ζωή και το επισκευάζουμε για να μεταδοθεί στις επόμενες γενιές¨.
Ο Ισίκ τόνισε πως ως Τουρκία δεν ασκούν πίεση σε κανενός λαού την θρησκεία, την γλώσσα και τον πολιτισμό και συνέχισε λέγοντας : ¨Σήμερα με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, επισκευάζουμε ακόμη και εκκλησίες για την λατρεία των χριστιανών πολιτών. Αυτά είναι και δική μας κληρονομιά. Κάποιοι μας κριτικάρουν πολύ λέγοντας ¨Γιατί επισκευάσατε την εκκλησία στο Ακνταμάρ ;¨. Θα το κάνουμε όμως γιατί και εκείνα ανήκουν σε αυτά εδώ τα εδάφη. Το ίδιο πράμα περιμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση. Η σημαντικότερη προσδοκία μας από την ελληνική κυβέρνηση είναι η κατά γράμμα εφαρμογή της συνθήκης της Λοζάνης. Η προσδοκία μας από την νέα κυβέρνηση είναι να παραμείνει πιστή στις υπογραφές που έπεσαν στην Λωζάνη. Πήγα ο ίδιος στην δυτική Θράκη και είδα προσωπικά. Δεν υπάρχει καμία λογική στον διορισμό του επίσημου μουφτή και στην μη  αναγνώριση του μουφτή που εξέλεξε η κοινότητα μας εκεί. Δεν έχει κανένα νόημα να γίνονται εκεί απόπειρες αφομοίωσης της τουρκικής κουλτούρας. Μάλιστα αυτό αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση της Λωζάνης. Η διατήρηση των θρησκευτικών αξιών της κοινότητας μας εκεί, η διδασκαλία της θρησκείας τους στα παιδιά τους και όλα αυτά σε απόλυτη ελευθερία είναι πράματα που η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει. Ευτυχώς η Τουρκία δεν είναι η παλιά Τουρκία. Εμείς παίρνουμε τα παιδιά των ανθρώπων μας από εκεί και τα σπουδάζουμε εδώ. Η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να παρέχει εκπαίδευση με παγκόσμια στάνταρ…..¨
………..

1/2/2015  Haberler.com

Σχ : Αυτοί που έκαναν τρεις γενοκτονίες και σήμερα ακόμη αποτελούν τον πιο ισχυρό σύμμαχο των κατσαπλιάδων της ISIS, έχουν το θράσος να κάνουν και υποδείξεις ; Αλήθεια τι έγινε η ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη ; Εξατμίστηκε ; Αλλά βέβαια φταίει και η ελληνική πολιτεία που ανέχεται τους ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ πράκτορες της Τουρκίας να δρουν ανεξέλεγκτα στην ελληνική Θράκη. Αυτοί βρήκαν και τα κάνουν.  

Previous Article

Ο ΑΝΤΙΛΑΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠ.ΕΞ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ !

Next Article

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥΡΚΟΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *