Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Oργή στην Άγκυρα για την τριμερή της Αθήνας- ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

1 Comment Share:

Η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε μετά από την τριμερή  σύνοδο που έγινε στις 19/10/2021, με τη συμμετοχή των ηγετών Ελλάδας Κύπρου και Αιγύπτου, είναι μία νέα έκφραση των εχθρικών πολιτικών του διδύμου Ελλάδας και Ελληνοκυπρίων κατά της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ. Η ένταξη της Αιγύπτου σε αυτή την ανακοίνωση, αποτελεί ένδειξη πως η κυβέρνηση της Αιγύπτου, ακόμη δεν έχει αντιληφθεί την πραγματική οδό, στην οποία μπορεί να κάνει συνεργασίες στην Αν. Μεσόγειο.

Δείξαμε σε φίλους και εχθρούς πως στην Αν. Μεσόγειο οποιαδήποτε κίνηση στην οποία δεν είναι ενταγμένες η Τουρκία.και η ΤΔΒΚ δεν θα μπορέσει να φτάσει σε επιτυχία. Η Τουρκία στηρίζει τα ενεργειακά σχέδια τα οποία θα αυξήσουν την συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής. Αλλά αυτά τα σχέδια πρέπει να είναι διευρυμένα και να μην αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.

Σε αντίθεση με τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση, η βασική πηγή της έντασης στην περιοχή είναι μαξιμαλιστικές και έκνομες αξιώσεις του διδύμου Ελλάδας και Ελληνοκυπρίων που αγνοούν τους Τουρκοκυπρίους. Στο δίδυμο αυτό, που την περασμένη εβδομάδα  προσπάθησε να παραβιάσει την υφαλοκρηπίδα μας, δόθηκε η απαραίτητη απάντηση. Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Από την άλλη πλευρά, στηρίζουμε την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΤΔΒΚ σχετικά με την εν λόγω κοινή δήλωση. Μία νοοτροπία που αρνείται τις πραγματικότητες στο νησί, δεν είναι δυνατόν να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού. Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά, πως δεν θα αρχίσει μια νέα διαπραγματευτική διαδικασία, χωρίς πρώτα να επικυρωθεί η ισότητα κυριαρχίας και διεθνούς καθεστώτος του τουρκοκυπριακού λαού.

Επίσης το γεγονός οτι αυτές οι χώρες που με την στήριξη που παρείχαν σε κάποιες παράνομες ομάδες οδήγησαν σε αστάθεια στην Λιβύη, θέτουν τώρα στο στόχαστρο τους το Μνημόνιο Συνεργασίας που  υπογράψαμε με την νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, αποτελεί ασέβεια στα συμφέροντα και στην κυριαρχία της Λιβύης.

Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

https://www.mfa.gov.tr/no_-350_-yunanistan-misir-gkry-uclu-zirvesi-ardindan-yayinlanan-bildiri-hk.tr.mfa

Previous Article

Κανάλι HABER GLOBAL : ¨Προβοκατόρικες δηλώσεις της Ελλάδας κατά της Τουρκίας¨

Next Article

¨Πηγή του κακού η Ελλάδα !¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. Σόρυ που αργώ να απαντήσω μα με τόσα ανέκδοτα πονάει το στομάχι μου. Μα όλοι να έχουν λάθος; Χάχαχαχα! Και έκνομα; Με τίνος το νόμο; Χχαχαχα! Είναι σαν το ανέκδοτο που ένας οδηγός ακούει στο ράδιο πως κάποιος πάει ανάποδα στον αυτοκινητόδρομο και όταν κοιτά έξω λέει ‘Ένας; Αφού όλοι πάνε ανάποδα’.

    Πείτε καλύτερα πως δε σας βγαίνουν τα σχέδια και χάνετε κι άστε τις βλακείες! Επικαλείστε αποκυήματα φαντασίας ως κράτη και βάζετε εαυτόν σε θάλασσες που δεν ανήκετε! Τι δουλειά έχει η τουρκία στην Α. Μεσόγειο; Και ποιά νόμιμη Λιβυκή κυβέρνηση; Αυτή που έπρεπε να φύγει με εκλογές απο το 14 μα δεν το έκανε; Τι γίνεται με τη νόμιμη κυβέρνηση Άσσαντ; Επειδή δεν σας κάνει κούκου δεν είναι νόμιμη;

    Κοιτάζω την τουρκία, μα βλέπω ένα Ιράκ στο παρα πέντε του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *