Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ

No Comments Share:

Την επαναλειτουργία ελληνικού μειονοτικού σχολείου στην Ίμβρο ενέκριναν οι τουρκικές αρχές

Την έγκριση του αιτήματος αδειοδότησης ελληνικού μειονοτικού σχολείου στην Ίμβρο που είχε υποβληθεί πέρυσι από μέλη των κοινοτήτων της Ίμβρου γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος των Μειονοτικών Βακουφίων στην Κεντρική Διεύθυνση Βακουφίων της Τουρκίας, Λάκης Βίγκας, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά από το τουρκικό υπουργείο Παιδείας.

Σε ανακοίνωσή τους, ο “Σύλλογος Ιμβρίων Αθήνας” και η “Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας – Θράκης”, σημειώνουν ότι με την επαναλειτουργία ελληνικού σχολείου στον τόπο τους, θα δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψουν στο νησί και οικογένειες με παιδιά από την Κωνσταντινούπολη, αλλά και την Ελλάδα.

«Έτσι», προσθέτουν, «αναμένουμε να ενισχυθούν οι ανακάμπτουσες, τα τελευταία 10 χρόνια, κοινότητές μας και με νεότερους ανθρώπους, ώστε να ανασυσταθεί εκ νέου ο κοινωνικός ιστός».

Τα ιμβριακά Σωματεία χαιρετίζουν την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης με την οποία, όπως τονίζουν, «διορθώνονται, εν μέρει, κάποιες από τις μεγάλες αδικίες του παρελθόντος, ενώ εκτιμούν πως αποτελεί βήμα προς ένα καλύτερο μέλλον στην Ίμβρο, με ισονομία και ισοπολιτεία για όλους τους κατοίκους της.

«Ελπίζουμε», καταλήγουν, «ότι σύντομα θα έχουμε αντίστοιχα βήματα και σε άλλους τομείς, όπου οι Ίμβριοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως τα κληρονομικά δικαιώματα των ξένων υπηκόων, η κατοχύρωση των ακινήτων στο όνομα των πραγματικών δικαιούχων κ.α.».

Εφ. Μπιρλίκ 11-1-2012

Σχόλιο : Τώρα που έμειναν ελάχιστοι γέροντες έδωσαν άδεια για σχολείο ! Καλά …. Ας δώσουν και για παιδικό σταθμό… Αν θέλουν να κάνουν κάτι σημαντικό  αυτό είναι εκείνα που αναφέρονται στην τελευταία παράγραφο από τους ίδιους τους Ίμβριους.

 

Previous Article

ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΣΤΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *