Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ελληνοτουρκική ένταση στα Ίμια

0 σχόλια Share:

Στα βραχονησίδες Ίμια που βρίσκονται στα 3.5 μιλια ανοιχτά του Γκιουμουσλουκ του νομού Μποντρούμ, στην 24η επέτειο της έντασης που υπήρξε εκεί το 1996, σκάφη του τουρκικού και ελληνικού λιμενικού βρέθηκαν αντιμέτωπα. Το τούρκικο λιμενικό δεν επέτρεψε στο σκάφος του ελληνικού λιμενικού και στους ψαράδες να πλησιάσουν τις βραχονησίδες Ίμια.

Στα Ίμια στην 24η επέτειο από τότε που οι δύο χώρες ήρθαν στο χείλος του πολέμου, από νωρίς το πρωί υπήρχε κίνηση στην θάλασσα πέριξ των βραχονησίδων. Μετά από το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας από τον ρατσιστή Έλληνα βουλευτή Ιωάννη Λαγό χτες στο ευρωκοινοβούλιο, στην επέτειο των γεγονότων των Ιμίων όπως κάθε χρόνο το λιμενικό και των δύο χωρών πήρε μέτρα στην περιοχή.

Σκάφη του τουρκικού λιμενικού από νωρίς το πρωί πλησίασαν στα 50 μέτρα από τις βραχονησίδες Ίμια και άρχισαν να περιπολούν. Μαζί με δύο σκάφη τα οποία ήρθαν στην περιοχή γύρω στις 11:30, δεν  επετράπη στα 6 ελληνικά ψαράδικα, να προσεγγίσουν τις βραχονησίδες Ίμια. Σκάφη του ελληνικού λιμενικού που ήρθαν από την Κω και την Κάλυμνο όταν είδαν τα σκάφη του τουρκικού λιμενικού, αποσύρθηκαν προς το νησί Καλόλιμνο.
Εντύπωση προκάλεσε η στρατιωτική κινητικότητα που υπήρξε στο νησί Kαλόλιμνος, όπου υπάρχουν περίπου 60 Έλληνες στρατιώτες, προβλήτα, ελικοδρόμιο, ραδιοσταθμός και πύργος ραντάρ. Φάνηκε ότι οι Έλληνες στρατιώτες από τον πύργο παρατήρησης συνεχώς παρατηρούσαν τα Ίμια. Η απόσταση ανάμεσα στα τουρκικά και ελληνικά σκάφη ήταν στιγμές που πλησίασε τα 300 μέτρα.

O ελληνικός πύργος παρατήρησης στην Καλόλιμνο

Τα σκάφη του τουρκικού λιμενικού που τις πρωινές ώρες ήταν 3 κατά το μεσημέρι έφτασαν στα 6. το ένα εξ αυτών ήταν σε απόσταση 100 μέτρων από τα Ίμια ενώ τα άλλα ήταν σε θέση αναμονής σε απόσταση μεταξύ μισου και δύο μιλίων. Το ελληνικό σκάφος ήταν σε θέση αναμονής σε απόσταση 1,5 στο νησί Καλόλιμνος. Τα ελληνικά ψαράδικα αποσύρθηκαν στά δυο μίλια ανοιχτά.
Εντύπωση προκάλεσε πως στη στιγμή της έντασης, τουρκικά ψαράδικα από τις περιοχές Τούργκουτρεις, Γκιουμουσλουκ και Γιαλικαβακ δεν πλησίασαν στα Ίμια.

https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kardakta-turk-yunan-gerginligi-5599741/

31/1/2020

Σχ.: Επισημαίνουμε πως όλα αυτά που γράφει η εφημερίδα είναι αυτά ακριβώς που τους ΕΙΠΕ  το τουρκικό λιμενικό. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συνέβη. 

Previous Article

¨Αυτοί που το κάνουν να τιμωρηθούν με την πιο βαριά ποινή¨…

Next Article

Αντίδραση δημάρχου Αρριανών-Ροδόπης για το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *