Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ ΣΤΑ ΙΜΙΑ

No Comments Share:

O Ακάρ και οι αρχηγοί στις βραχονησίδες Ίμια…

290120171539310270354_2

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Χουλουσί Ακάρ και οι διοικητές των όπλων μετά από επιθεώρηση που έκαναν στην ναυτική βάση του Ακσάζ στο Μπόντρουμ, επιβιβάστηκαν σε πυραυλάκατο, ανοίχτηκαν στην θάλασσα και μετέβησαν στα Ίμια. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι διοικητές των όπλων, μετά από έρευνα στις βραχονησίδες Ίμια, επέστρεψαν στο Μπόντρουμ.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Χουλουσί Ακάρ και οι διοικητές των όπλων, μετά από επιθεώρηση στην ναυτική βάση του Ακσάζ, μετέβηκαν οδικώς στο Μπόντρουμ. Εκεί επιβιβάστηκαν στην Ρ334 πυραυλάκατο ¨TCG Meltem¨ με την οποία ανοίχτηκαν στην θάλασσα για να επισκεφτούνε τα Ίμια.
Το ¨TCG Meltem¨ με προστασία από άλλα δύο σκάφη και 4 σκάφη του λιμενικού , γύρω στις 11:45 έφτασε στα Ίμια που βρίσκονται γύρω στα 25 μίλα μακριά από το Μπόντρουμ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΑΜΝΑΝ ΤΕΛΕΤΗ

Σήμερα στην νήσο Κάλυμνο της Ελλάδας, γινόταν τελετή για τους 3 αξιωματικούς που πέθαναν με ελικόπτερο το 1996, στην διάρκεια της κρίσης που είχε φέρει στο χείλος του πολέμου Τουρκία και Ελλάδα.
Ενώ το ‘TCG Meltem’ στο οποίο βρισκόταν ο ΓΕΕΘΑ Ακάρ και οι αρχηγοί των όπλων πλησίαζε στα Ίμια, ξεκίνησε για εκεί από την Καλόλιμνο (1 μίλι απόσταση) και ένα σκάφος του ελληνικού λιμενικού.  Την επίσκεψη παρακολούθησαν επίσης από μακριά και ελληνικά μαχητικά πλοία που βρισκόταν σε Κω και Κάλυμνο.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αφού έκανε βόλτα και ερεύνησε γύρω από τα Ίμια, μετά επέστρεψε στο Μπόντρουμ.

Το Γενικό Επιτελείο προέβη σε ανακοίνωση

Το Γενικό Επιτελείο σχετικά με το θέμα αυτό δημοσίευσε την εξής ανακοίνωση:
¨Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Χουλουσί Ακάρ μαζί με τους αρχηγούς Σ.Ξ., Ναυτικού και Αεροπορίας στις 29/1/2017 επιθεώρησαν και ερεύνησαν την ναυτική βάση του Αξάζ και σκάφη υπαγόμενα σε αυτήν. Στην διάρκεια της επίσκεψης διεξήχθη ταξίδι στην περιοχή των βραχονησίδων Ίμια.  Ο στρατηγός Ακάρ ανέφερε πως ως Τ.Ε.Δ., όλες μας οι δραστηριότητες λαμβάνοντας υπόψη την μόνιμη φιλία και ειρήνη, κατατείνουν στην προστασία των θαλάσσιων ενδιαφερόντων και συμφερόντων μας.

Επίσης υπογράμμισε πως οι Τ.Ε.Δ. με επιμονή και αποφασιστικότητα, συνεχίζουν αυξανόμενες τις προσπάθειες τους, για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της πατρίδας και του έθνους μας. Ο στρατηγός Ακάρ ανέφερε επίσης πως οι Τ.Ε.Δ. αποτελούν στην περιοχή μας μια αποτελεσματική, αποτρεπτική και  σεβαστή δύναμη στην περιοχή μας.

Ανακοινώνεται με σεβασμό στην κοινή γνώμη¨

Το τουρκικό λιμενικό δεν επέτρεψε στο σκάφος να πλησιάσει

Σήμερα στις 16:30 σκάφος του ελληνικού λιμενικού ήρθε από την Κω στις βραχονησίδες Ίμια, αλλά εμποδίστηκε από σκάφος του τουρκικού λιμενικού που περιπολούσε στην περιοχή. Η προσπάθεια του ελληνικού σκάφους να προσεγγίσει τις βραχονησίδες και η παρεμπόδιση του από το τουρκικό σκάφος, καταγράφηκε από τον φακό του DHA.
http://www.dha.com.tr/akar-ve-komutanlar-kardak-kayaliklarinda_1445544.html

29/1/2017

Previous Article

ΗΠΑ: ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ…

Next Article

ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ Τ.Ε.Δ.

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *